Yandex Metrica

Şampiyonlar Ligi'nde devler çarpıştı: Barcelona ve Atletico Madrid'den hüzünlü veda

Şampiyonlar Ligi'nde devler çarpıştı: Barcelona ve Atletico Madrid'den hüzünlü veda

Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında rakiplerini eleyen Borussia Dortmund ile Paris Saint-Germain yarı finale adını yazdırdı ve birbirlerine rakip oldu.

Spor

17.04.2024, 12:22

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final heyecanı iki maçla başladı. Barcelona'yı 4-1'le geçen Paris Saint-Germain ve Atletico Madrid'i 3-2'yle geçen Borussia Dortmund adını yarı finale yazdırdı. İki takım yarı finalde karşı karşıya gelecek.

İtalyanlar onun peşinde! Okan Buruk Galatasaray'dan ayrılıyor mu? İtalyanlar onun peşinde! Okan Buruk Galatasaray'dan ayrılıyor mu? Haberi Görüntüle

BARCELONA-PSG

Barcelona, Fransa'da 3-2 kazandığı maçın rövanşında PSG'yi ağırladı. Maçın ilk yarısı 1-1 son aererken goller 12. dakikada Raphinha ve 40. dakikada Ousmane Dembele'den geldi. Maçın 29. dakikasında ise Barcelonalı Ronald Araujo, kırmızı kartla oyun dışı kaldı. 10 kişilik rakibine karşı ikinci yarıda üstünlük sağlayan PSG, 54. dakikada Vitinha, 61 ve 89. dakikalarda da Kylian Mbappe'nin attığı gollerle rakibini 4-1 mağlup etti ve yarı finale yükseldi.

Adını tarihe yazdırdı! Futbol dünyası yeni bir fenomen kazandı Adını tarihe yazdırdı! Futbol dünyası yeni bir fenomen kazandı Haberi Görüntüle

BORUSSIA DORTMUND-ATLETICO MADRID

Gecenin diğer maçında ise Borussia Dortmund ile Atletico Madrid karşı karşıya geldi. İlk maçı 2-1 üstün tamamlayan Atletico Madrid, bu avantajını 34. dakikada Julian Brandt ve 39. dakikada Ian Maatsen'den yediği gollerle kaybetti ve ilk yarı Borussia Dortmund lehine 2-0 sonuçlandı. İkinci yarıya iyi başlayan İspanyol ekip, 49. dakikada Mats Hummels (kendi kalesine) ve 64. dakikada Angel Correa ile skora 2-2'lik dengeyi getirdi. Tur için gole ihtiyacı olan ev sahibi ekip aradığı golü 71. dakikada Füllkrug ile buldu ve durumu 3-2'ye getirdi. Maçı uzatmalara götürecek bu skorun devam etmesine izin vermeyen Dortmund, üç dakika sonra Marcel Sabitzer'in golüyle farkı ikiye çıkardı ve maçın sonuna kadar bu üstünlüğünü korudu. Maç da 4-2 Borussia Dortmund'un üstünlüğüyle bitti.

Bu sonuçların ardından PSG ile Borussia Dortmund yarı finalde eşleşti.

Yarı final müsabakalarının 30 Nisan-1 Mayıs ve 7-8 Mayıs'ta oynanacağı "Devler Ligi"nde final maçı, 1 Haziran'da Londra'daki Wembley Stadı'nda yapılacak. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Spor


Loading