Yandex Metrica

Namağlup Trabzonspor! Orada maç kaybetmek nedir bilmiyor

Namağlup Trabzonspor! Orada maç kaybetmek nedir bilmiyor

Trabzonspor, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynadığı final maçlarında hiç kaybetmeme geleneğini sürdürüyor. Bordo-mavili takım, bu statta bugüne kadar oynadığı tüm final karşılaşmalarından galip ayrılarak kupa kaldırma başarısı gösterdi.

Spor

21.05.2024, 21:10

Trabzonspor ile Beşiktaş, 62. Ziraat Türkiye Kupası finalinde 23 Mayıs Perşembe günü Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek. İki takım arasında Türkiye Kupası’nda bugüne kadar oynanan 11 maçta, Beşiktaş 5 galibiyetle üstünlük sağlarken, Trabzonspor 4 galibiyet aldı ve 2 maç berabere sonuçlandı. Bu karşılaşmalarda Trabzonspor 10, Beşiktaş ise 13 gol kaydetti.

Pürüz kalmadı! Maximin adım adım Fenerbahçe'ye... Pürüz kalmadı! Maximin adım adım Fenerbahçe'ye... Haberi Görüntüle

ATATÜRK OLİMPİYAT'TA OYNADIĞI TÜM FİNAL KARŞILAŞMALARINI KAZANDI

77 bin 087 kişilik kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük stadyumu olan Atatürk Olimpiyat Stadyumu, Trabzonspor için adeta bir zafer mekânı oldu. Trabzonspor, bu statta bugüne kadar oynadığı tüm final maçlarında kupa kaldırarak önemli bir başarıya imza attı. Bordo-mavili takım, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda 2 Türkiye Kupası ve 3 Süper Kupa olmak üzere toplamda 5 kupa kazanmayı başardı.

TFF başkanı Mehmet Büyükekşi'ye dört büyüklerden imza yok! TFF başkanı Mehmet Büyükekşi'ye dört büyüklerden imza yok! Haberi Görüntüle

TÜRKİYE KUPASI'NDA İLK KARŞILAŞMA

Trabzonspor ve Beşiktaş, Türkiye Kupası’nda ilk kez 1974-75 sezonunun finalinde karşılaştı. 7 Mayıs 1975 tarihinde Trabzon Şehir Stadyumu’nda oynanan ilk final maçını Trabzonspor 1-0 kazandı. Ancak Beşiktaş, finalin ikinci maçını 2-0 kazanarak Türkiye Kupası’nın sahibi oldu.

Ferdi Kadıoğlu gidecek mi En-Nesyri gelecek mi? Ali Koç'tan dikkat çeken açıklama Ferdi Kadıoğlu gidecek mi En-Nesyri gelecek mi? Ali Koç'tan dikkat... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE KUPASI FİNALLERİNDEKİ DİĞER KARŞILAŞMALAR

1990 yılında Türkiye Kupası finalinde yeniden karşı karşıya gelen iki ekipten Beşiktaş, bu maçı 2-0 kazanarak kupaya uzanan taraf oldu. 15 Nisan 1992 yılında yarı finalde karşılaşan iki takımdan galip gelen taraf 2-1’lik skorla Trabzonspor oldu ve finale adını yazdırdı. 9 Mart 1994'te yarı finalin ilk maçında Trabzon’daki karşılaşma 1-1 sona erdi, ancak 9 Şubat 1994 tarihindeki yarı final rövanş maçında 3-1 galip gelen Beşiktaş, finale kalan takım oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading