Yandex Metrica

Manchester City durdurulamıyor: Ligden sonra kupayı da kazandılar!

Manchester City durdurulamıyor: Ligden sonra kupayı da kazandılar!

İngiltere Premier Lig'i şampiyon tamamlayan, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de gelecek hafta pazar günü Inter ile finalde karşılaşacak olan Manchester City, bu arayı İngiltere Federasyon Kupası'nı (FA Cup) kazanarak doldurdu. City, Manchester derbisinde United'ı 2-1 yenerek kupanın sahibi oldu.

Spor

23.01.2024, 20:59

Manchester City ile Manchester United arasındaki derbi mücadelesi İngiltere'nin başkenti Londra'daki Wembley Stadı'nda oynandı. 

Maça hızlı başlayan Manchester City, henüz 12. saniyede golü buldu. İlkay Gündoğan'ın golüyle 1-0 öne geçen City'ye Manchester United, 33. dakikada penaltıdan Bruno Fernandes'le cevap verdi. İlk yarıda başka gol olmayınca taraflar soyunma odasına 1-1'lik skorla girdi.

Son dakika... Trabzonspor seyircisiz maçta Sivasspor'a tek golle boyun eğdi Son dakika... Trabzonspor seyircisiz maçta Sivasspor'a tek golle boyun eğdi Haberi Görüntüle

YİNE İLKAY

Takımının ilk golünü atan İlkay Gündoğan, 51. dakikada bir kez daha sahneye çıkarak kendisinin ve takımının ikinci golünü atarak durumu 2-1'e getirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve 2-1 galip gelen Manchester City, kupayı 7. kez kazandı.

Fenerbahçe'de moraller yerde! Tek umudu kaldı, yönetim harekete geçti Fenerbahçe'de moraller yerde! Tek umudu kaldı, yönetim harekete geçti Haberi Görüntüle

GUARDIOLA'DAN DUBLE

İspanyol teknik direktör Josep Guardiola'nın çalıştırdığı Manchester City, Premier Lig şampiyonluğunun ardından bu sezon ikinci kupasını kazandı. 2018-2019 sezonunda da lig ve Federasyon Kupası'nda şampiyonluk sevinci yaşayan Guardiola, Arsene Wenger (1997-98, 2001-02) ve Sir Alex Ferguson'dan (1993-94, 1995-96, 1998-99) sonra İngiltere'de birden fazla sezonda bu dubleyi yapan üçüncü teknik direktör oldu.

Manchester City, İstanbul'un ev sahipliğinde 10 Haziran'da İtalya ekibi Inter ile oynayacağı UEFA Şampiyonlar Ligi finalini kazanması halinde sezonu üç kupayla tamamlayacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading