Yandex Metrica

Kral Fransa basınında

Kral Fransa basınında

Son üç sezonun şampiyonu PSG'nin serisine son veren Lille'nin golcüsü Burak Yılmaz, Fransa basınında geniş yer buldu.

Spor

23.01.2024, 17:30

Fransa'da son üç sezonun şampiyonu PSG'nin serisini sonlandıran Lille'in golcüsü Burak Yılmaz,  Fransız basınında övgüyle anıldı. Ülkenin en önemli gazetelerinden Le Figaro, "Burak Yılmaz, Lille'i şampiyonluğa götürdü." başlığını kullandı.

Spor gazetesi L'Equipe'in haberinde ise , "David ve Yılmaz'ın sayesinde Angers'i neredeyse sarsılmadan mağlup eden Lille, inanılmaz bir sezonun sonunda tarihinde dördüncü şampiyonluğunu elde etti." ifadesi kullanıldı.

Burak Yılmaz ve Yusuf Yazıcı'nın şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağını gururla taşıdığı aktarılan haberde, Lille'in cesaretiyle, saha içindeki organizasyonu ve forvet hattındaki yetenekleriyle şampiyonluğa ulaştığı belirtildi.

RMC Sport kanalının haberinde Lille'in ligde şampiyon olduğu hatırlatılarak, "Bu başarının mimarları (teknik direktör) Christophe Galtier, Burak Yılmaz ve (eski teknik direktör) Luis Campos." yorumunda bulunuldu.

Burak Yılmaz'ın Lille'in "kurtarıcısı" olarak nitelendirilen haberde, Burak Yılmaz'ın son 6 maçta 6 gol kaydettiği, Angers karşısında yine sahneye çıktığını ve penaltıyı gole çevirmesiyle takımın şampiyonluğa ulaştığı vurgulandı.


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading