Yandex Metrica

Juventus'ta Pirlo gönderildi

Juventus'ta Pirlo gönderildi

Serie A ve Şampiyonlar Ligi'nde başarısız bir sezon geçiren Juventus, teknik direktör Andrea Pirlo ile yollarını ayırdı. Siyah beyazlıların göreve iki sezon önce takımı çalıştıran Massimiliano Allegri'yi getirmesi bekleniyor.

Spor

23.01.2024, 17:30

İtalya Serie A ekibi Juventus, Andrea Pirlo görevinden aldı. Kulüpten yapılan açıklamada, "Teşekkürler Andrea. Birlikte geçirdiğimiz bu özel deneyim sonrası hepimizin ilk söylemesi gereken ifadeler bunlar olmalı." denildi.

Pirlo'nun dünya futbolunun simge isimlerinden biriyken Juventus'ta teknik direktörlük görevine geldiği belirtilirken, yeni tip kononavirüs salgını döneminde kendi becerilerini bilerek cesaret gerektiren bir işe kalkıştığı aktarıldı.

Siyah-beyazlı kulüp ayrıca, başarılı geçeceğine inandıkları gelecek kariyerinde Andrea Pirlo'ya şans diledi.

42 yaşındaki Pirlo, 2020-2021 sezonu başında Juventus'ta görevine son verilen teknik direktör Maurizio Sarri’nin yerine teknik direktörlüğe getirilmişti. Pirlo yönetiminde Juventus'un, 9 sezondur süren ligdeki şampiyonluk serisi sona erdi. Siyah-beyazlı takım, Serie A'da sezonu 38 maçta 23 galibiyet, 9 beraberlik ve 6 yenilgi alarak 4. sırada tamamladı.

Pirlo idaresindeki Juventus, 2020 İtalya Süper Kupası ile 2020-2021 İtalya Kupası'nı kazanma başarısı göstermişti.

Twitter üzerinden ayrılık açıklaması yapan Pirlo, "Antrenorlükte ilk sezonum sona erdi.Çok yoğun,karmaşık ama harika bir yıl oldu. Juve'den çağırıldığım zaman, risklerin açık olmasına rağmen hiç düşünmedim. Bu renkleri,konuşulan proje çerçevesinde üst seviyeye taşımak istedim.Bu macera düşündüğüm gibi bitmese de,gelecekte ne istediğimi daha da netleştirdi ve umarım futbolculukta yaşadığım tatminleri,antrenörlükte de eksiksiz yaşarım. Oyuna geri dönmenin ve yeni maceraların vakti geldi. Tüm Juventus ailesine ve bana sezon boyunca destek veren herkese teşekkürlerimi sunarım." ifadelerini kullandı. 

Juventus resmi twitter sayfasından Andrea Pirlo için "Birlikte yaşanan tüm duygular için teşekkürler" sözleriyle veda edildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading