Yandex Metrica

İsmail Kartal olaylı derbi sonrası konuştu: Asıl dehşet koridordaydı

İsmail Kartal olaylı derbi sonrası konuştu: Asıl dehşet koridordaydı

Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal, olaylı Trabzonspor maçının ardından konuştu. İsmail Kartal, ''Soyunma odasına girdiğimizde bir parça rahatladık. Takımdaki, oyunculardaki korkuyu gözlerinden okurdunuz. Hepimiz birbirimize sarıldık. Sonra düşündüm. Biz şampiyon olmayalım mı? Şampiyonluğa oynamayalım mı? 5-1 mağlup olduğunuzda gülüyorsunuz. O zaman bu tepkiyi o yenilgide niye göstermiyorsunuz? Fenerbahçe’ye de bana da haksızlık ediyorlar. O koridordaki görüntüleri kayıtları vardır. Onlarda da, Fenerbahçe TV’de de. Dedim ya can pazarından döndük.'' dedi.

Spor

20.03.2024, 09:20

Trendyol Süper Lig'in 30. haftası Trabzonspor-Fenerbahçe maçına sahne oldu. Karşılaşmanın ikinci yarısında sahaya atılan su şişeleri ve meşaleden dolayı sık sık duran müsabakayı konuk ekip Fenerbahçe 3-2 kazandı.

Maçın ardından saha ortasında sevinen Fenerbahçeli oyuncular 3-2'lik galibiyeti kutlarken Trabzonspor taraftarı sahaya indi. Trabzonsporlu taraftarlar, Fenerbahçeli futbolculara saldırdı. Çok sayıda güvenlik görevlilerinin araya girmesiyle, Fenerbahçe takımı güçlükle tünele girerek yeşil zeminden ayrıldı. Dehşet veren görüntülerle iligi soruşturma başlatıldı. TFF ise yaptığı açıklamada sorumlulara gereken cezaların verileceğini belirtti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise Trabzonspor-Fenerbahçe maçının ardından meydana gelen olaylarla ilgili olarak ilk belirlemelere göre 12 şahıs yakalanarak gözaltına alındığını açıkladı.

Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal, olaylı Trabzonspor maçının ardından Hürriyet gazetesine konuştu.

İngiltere ekibinden Süper Lig'e transfer: Manchester United'dan karar çıktı! İngiltere ekibinden Süper Lig'e transfer: Manchester United'dan karar çıktı! Haberi Görüntüle

''O GÜN BİR OLAY ÇIKTI MI?''

''Sezon başından bu yana biz saha içinde kalmaya gayret ediyoruz.'' diyen Kartal, ''Kimseyle tartışmaya, kimseye bulaşmamaya özen gösteriyoruz. Ama maalesef sürekli bir tarafa doğru itiliyoruz. Trabzon’da günler öncesinden başladı asıl olaylar. Açıkça beyan edenler oldu, “Fenerbahçe’yi şampiyon yapmayacağız” diye. Olabilir. Haklarıdır. Bizi yenmek isteyecekler elbette. Ama insanları kışkırtmak.. Bu dereceye vardı olaylar. Üstelik bunu yapanlar kerli ferli işadamları, toplumun önde gelen isimleri. Maç bitti. Oyuncularım zor bir deplasmanda, zor bir maçı kazanmanın verdiği sevinçle orta sahada toplandı. Hep birlikte seviniyorlar. Bu sevincin tahrik olduğunu söylüyorlar. Kadıköy’de 23 maç yenilmediğimiz, namağlup olduğumuz bir dönemde Trabzonspor bizi yendi. Sevinçten kalecilerini havaya attılar. Kazandılar, sevinmekte haklılar. O gün tek bir olay çıktı mı? Trabzon’daki maçta da biz kazandık ve oyuncularımız sevindi. Neden bundan gocunuyorsunuz? Futbolcum o saldırıda kendini korumasın mı?'' ifadelerini kullandı.

Son dakika... Adım adım şampiyonluğa: Galatasaray, Adana Demirspor engelini 3 golle aştı Son dakika... Adım adım şampiyonluğa: Galatasaray, Adana Demirspor engelini 3... Haberi Görüntüle

''DAVUL TOKMAĞIYLA VURDULAR''

Asıl olayalrın soyunma odasında olduğunu belirten İsmail Kartal, ''Ama asıl olaylar soyunma odası koridorlarında oldu. Kim kime vurdu belli değil. Antrenörleri olaya karıştı, saldırdı, kavgaya girdi. Bir ara Fred’e saldırdılar. Oğlum onu korumaya çalışırken, yaralandı. Kafasına davul tokmağı ile vurmuşlar. Gözlerinize inanamazsınız ama ortam tam can pazarına döndü. O anda Osayi-Samuel’e de bir saldırı oldu. 3 basamaklı bir merdivenden itilmiş, başını duvara vurmuş. O an da kısa küreli bir baygınlık da geçirmiş oyuncu. Maçta ikinci yarı başladı. Su şişeleri de sahaya atılmaya başladı. Yedek kulübesinde ben topladım bir kısmını bunların. Ama ilerleyen dakikalarda öyle bir hale geldi ki, Dusan Tadic ve Ferdi Kadıoğlu’nun bulunduğu o kanat, argo bir ifade kullanacağım bağışlayın, “Kaput” oldu.'' dedi.

Süper Lig'de gelecek sezonun biten transferleri resmen açıkladı: Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş... Süper Lig'de gelecek sezonun biten transferleri resmen açıkladı: Fenerbahçe, Galatasaray,... Haberi Görüntüle

''5-1 MAĞLUP OLDUĞUNUZDA GÜLÜYORSUNUZ, BU TEPKiYi O GÜN NiYE GÖSTERMEDiNiZ''

Galatasaray maçında farklı yenilmelerine rağmen kimsenin sesini çıkarmadığını belirten İsmail Kartal, ''Gidemiyor oyuncularım. Rakip yarı sahaya bile geçemiyoruz. Oyuncularım tedirgin. Ben bunca yıllık futbolculuk ve teknik adamlık hayatımda inanın bu kadarını görmedim. Düşünün kalecim sakatlanmış, onun üstüne meşale atılıyor, hakem izliyor. Soyunma odasına girdiğimizde bir parça rahatladık. Takımdaki, oyunculardaki korkuyu gözlerinden okurdunuz. Hepimiz birbirimize sarıldık. Sonra düşündüm. Biz şampiyon olmayalım mı? Şampiyonluğa oynamayalım mı? 5-1 mağlup olduğunuzda gülüyorsunuz. O zaman bu tepkiyi o yenilgide niye göstermiyorsunuz? Fenerbahçe’ye de bana da haksızlık ediyorlar. O koridordaki görüntüleri kayıtları vardır. Onlarda da, Fenerbahçe TV’de de. Dedim ya can pazarından döndük.'' ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe-Olympiakos ile berabere kalırsa ne olur, elenir mi? FB Olympiakos'u 1-0, 2-0, 2-1, 3,1 yenerse maç uzatmaya mı gider? Fenerbahçe-Olympiakos ile berabere kalırsa ne olur, elenir mi? FB Olympiakos'u... Haberi Görüntüle

''GÜCÜME GiDiYOR''

Haksılık diyorum, evet haksızlık. Bıçak sırtında görev yapıyorum ben. Ne medya da ne de kendi camiamda destek var! Hoca kötü. Avrupa’da ilk 8’e girmiş, en çok ülke puanı kazandırmış bir hocaya ve takıma yapılıyor bunlar. Benim yaptığımı yabancı bir hoca yapsa, heykelini dikerlerdi. Ama birileri imparator oluyor, dünyanın en iyi hocası oluyor. Ama İsmail Kartal’a gelince, “Hoca mı bu?” Gücüme gidiyor, ağırıma gidiyor. Benim de takımımım da önü kesiliyor.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Spor


Loading