Yandex Metrica

Gustavo: Şampiyon olmak zorundayız

Gustavo: Şampiyon olmak zorundayız

Fenerbahçe'nin Brezilyalı oyuncusu Luiz Gustavo, şampiyonluğa inandıklarını belirterek, "Eğer biz gerçekten bir takım olabilirsek. Sahada birlikte hareket edebilirsek, şampiyon olacağımıza inanıyorum" dedi.

Spor

23.01.2024, 17:38

Yeni sezon kamp hazırlıklarını Düzce'deki Topuk Yaylası Kamp Tesislerinde sürdüren Fenerbahçe'de Luiz Gustavo basın toplantısı düzenledi.

Verimli bir kamp geçirdiklerini anlatan Brezilyalı futbolcu, teknik direktör Vitor Pereira ile yeni bir felsefe benimsediklerini ve geçen yıl yaşanan hatalardan ders çıkaracaklarını belirterek şampiyon olmak istediklerini açıkladı. 

Sarı-lacivertli takımda 3. sezonunu geçirdiğini hatırlatan 34 yaşındaki oyuncu, "Buraya geldiğim ilk andan itibaren tek bir hedef ile geldim. O da şampiyon olmak. Bu sezon da benim için farklı olmayacak. Oyuncular olarak sorumluluklarımızın bilincinde olmamız gerekiyor. Daha iyi olmamız gerekiyor. Kolektif bir şekilde oynayan bir takım olmamız gerekiyor. Sorumluluklarını bilen bir takım olmamız gerekiyor" dedi. 

Suarez ipten aldı! Copa America'nın üçüncüsü Uruguay oldu Suarez ipten aldı! Copa America'nın üçüncüsü Uruguay oldu Haberi Görüntüle

'YENİ BİR SİSTEME BAŞLADIK'

Vitor Pereira ile aynı dili konuşmalarının bir avantaj olduğunu fakat önemli olanın çalıştırıcının mantığını anlamak olduğunu söyleyen Gustavo, "Antrenörün hangi dili konuştuğundan ziyade onun istediklerini anlamanız çok önemli. Kendisi zaten bütün oyuncularla İngilizce konuşuyor. Hocamızın yeni bir sistemi var. Bütün antrenmanlarda oyun anlayışını göstermeye çalışıyor. Biz de onun bize oynatmaya çalıştığı sisteme inanıyoruz. Hepimiz gerçekten çok istekliyiz. Çok motiveyiz. Önemli olan sahada bunun karşılığını verebilmek. Bunu yapabilirsek başarılı olacağımıza inanıyorum." ifadelerini kullandı. 

İngiltere'yi sarsan karar! Gareth Southgate dönemi sona erdi İngiltere'yi sarsan karar! Gareth Southgate dönemi sona erdi Haberi Görüntüle

'GOL YEME SORUNUNU HALLETMELİYİZ'

Geçen sene yaşanan problemlere yeni sezonda çözüm üretmekleri gerektiğini açıklayan Brezilyalı futbolcu,  "Tabii ki geçmiş hakkında konuşmak çok zordur. Bizim şu anda yapmamız gereken mevcut zamana odaklanmak. Geçen seneden düzeltmemiz gereken bir şey varsa şampiyonluğa oynayan bir takım için çok fazla gol yemiştik. Bizim şu anda düzeltmemiz gereken konunun bu olduğunu düşünüyorum" görüşlerini belirtti.

Yeni hocanın takımı çok iyi analiz edeceğine inanan Gustavo, "Geçen sene çok fazla değişiklik olmuştu. Çok giden ve yeni gelen oyuncu vardı. Dolayısıyla biz istediğimiz seviyede kolektif ve birlik olmuş bir takım haline gelemedik maalesef. Tabii ki buraya gelen futbolcu elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Bu senede düzeltmek istediğimiz konulardan bir tanesi bu. Futbolun güzelliği taraftarın bize yaşatmış olduğu duygular. Ben de futbolu bu yüzden seviyorum. Tribünde taraftarların olmasının muhakkak pozitif etkisi olacaktır. Aslında bizi daha iyiye götüren bir baskı unsuru olacaktır. Hiç şüphe yok taraftarla futbol daha güzel" değerlendirmesinde bulundu. 

En Nesyri, İstanbul'a geliyor! İspanyollardan flaş yorum: Sevilla istediğini aldı En Nesyri, İstanbul'a geliyor! İspanyollardan flaş yorum: Sevilla istediğini aldı Haberi Görüntüle

'SON GÜNÜM GİBİ HEREKET EDERİM'

Kendisine iyi bakarak uzun yıllar daha futbol oynamak istediğini anlatan tecrübeli orta saha, "Mesleğimi yaparken her gün son günümmüş gibi bakıyorum. İşime gerçekten aşık bir insanım. Hayatta elde ettiğim her şeyi futbola borçluyum. Futbola duyduğum aşktan ziyade aynı zamanda minnettarlık duyuyorum. Kendime çok iyi bakmaya çalışıyorum. Kaç yaşına kadar oynayabilirim bilmiyorum. Ama ben yapabildiğim kadar sahada oynayabildiğim kadar mücadelemi verip futbol oynamak istiyorum." açıklamasında bulundu.

Fenerbahçe, En-Nesyri transferini bitirdi: Rekor paraya el sıkışıldı Fenerbahçe, En-Nesyri transferini bitirdi: Rekor paraya el sıkışıldı Haberi Görüntüle

'ŞAMPİYON OLMAK ZORUNDAYIZ'

Takımdaki herkesin hazır olması gerektiğini söyleyen Gustavo, şampiyon olmak zorunda olduklarını belirterek, "Eğer biz gerçekten bir takım olabilirsek, sahada birlikte hareket edebilirsek, şampiyon olacağımıza inanıyorum. Ne kadar çok zorlukla karşılaşırsam benim için o kadar iyidir. Aslında hayatta öğrenmek için zaman zaman zor ve alışık olmadığınız farklı zamanlardan geçmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu durumda benim için farklı olmadı. O zaman karara saygı duydum. Çalışmayı hiçbir zaman bırakmadım. Her zaman motive oldum ve elimden gelenin en iyisini yaparak devam etmeye çalıştım" görüşlerini aktardı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading