Yandex Metrica

Gardaşlar stadı böyle doldurdu: Galatasaray-Karabağ maçına büyük ilgi

Gardaşlar stadı böyle doldurdu: Galatasaray-Karabağ maçına büyük ilgi

Geliri depremzedelere bağışlanacak maçta Galatasaray, kardeş Azerbaycan'ın Karabağ takımını 2-1 yendi. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in de izlediği maçta tribünler hıncahınç doldu.

Spor

24.02.2024, 22:10

Galatasaray, hazırlık maçında Azerbaycan temsilcisi Karabağ'ı 2-1 mağlup etti.

Galatasaray, geliri depremzedelere bağışlanacak maçta Karabağ'la karşılaştı.

Bakü Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Azerbaycanlı FIFA hakemi Aliyar Ağayev yönetti.

Galatasaray'ın gollerini 4. dakikada Bafetimbi Gomis ile 87. dakikada penatıldan Mauro İcardi kaydetti. Karabağ'ın golü ise 19. dakikada Redon Xhixha'dan geldi.

Galatasaray'ın futbolcusu eşyalarını toplayıp kampı terk etti Galatasaray'ın futbolcusu eşyalarını toplayıp kampı terk etti Haberi Görüntüle

60 BİNDEN FAZLA BİLET SATILDI

60 binden fazla biletin satıldığı karşılaşmanın tüm gelirleri Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlara bağışlanacak.

Azerbaycanlı futbolseverlerin büyük ilgi gösterdiği karşılaşmayı Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile eşi Mihriban Aliyeva da izledi. Mihriban Aliyeva, sosyal paylaşım sitesinden karşılaşmayla ilgili, "Türkiye-Azerbaycan kardeşliği ebedidir, sarsılmazdır" başlığıyla paylaşım yaptı.

İstiklal Marşı ve Azerbaycan Milli Marşının okunduğu karşılaşma öncesinde futbolcularla birlikte Azerbaycanlı şehit çocukları da sahaya çıktı.

Stadın neredeyse tamamını dolduran futbolseverler maç boyunca ellerinde Türk ve Azerbaycan bayraklarıyla her iki takımı destekledi.

"Kardeşlik maçı" olarak nitelendirilen karşılaşma boyunca monitörlerde "Bir millet, iki devlet", "Türkiye seninleyiz" yazıları yer aldı.

Son dakika... Trabzonspor, Slovakya'dan avantajlı dönüyor Son dakika... Trabzonspor, Slovakya'dan avantajlı dönüyor Haberi Görüntüle

Acun Ilıcalı'nın prensi yuvadan uçtu! Premier Lig devine imzayı attı Acun Ilıcalı'nın prensi yuvadan uçtu! Premier Lig devine imzayı attı Haberi Görüntüle

OKAN BURUK: SONUCU HİÇ DÜŞÜNMEDİK 

Maç sonrası yaptığı açıklamada Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Azerbaycan temsilcisi Karabağ'la dostluklarını sürdüreceklerini, Bakü'ye birlik ve kardeşliklerini göstermek için geldiklerini söyledi.

Karşılaşmayı kazandıkları için mutlu olduklarını belirten Buruk, "Bugün bir milat oldu. Karabağ takımıyla dostluğumuz devam edecek. Biz geleceğiz, onlar gelecek. Maça çıkarken sonuç düşünmedik. Sadece birlik olduğumuzu, kardeşliğimizi göstermek için bugün buradaydık. Buradaki maç ortamını hiçbir yerde bulamazsınız" diye konuştu. 

Van Bronckhorst'tan Beşiktaş'a Semih Kılıçsoy talimatı: Asla satılmayacak Van Bronckhorst'tan Beşiktaş'a Semih Kılıçsoy talimatı: Asla satılmayacak Haberi Görüntüle

GURBANOV: GALATASARAY'LA TECRÜBE KAZANDIK

Karabağ Teknik Direktörü Gurban Gurbanov da oyundan memnun kaldığını söyleyerek, stadı dolduran futbolseverlere teşekkür etti.

Gurbanov, "Galatasaray'la maç bize tecrübe kazandırdı. Fakat maçın amacını hepimiz biliyoruz. Depremzedelere yardım amacıyla yapılan bir karşılaşmaydı. Galatasaray'a da başarılar diliyorum" dedi.

Türk takımlarını Azerbaycan'da daha fazla görmek istediğini söyleyen Gurbanov, "Azerbaycan ile Türkiye'nin ortak lig yapmasını da çok isterdim. Bu oyun çok iyi bir başlangıç oldu. Biz futbolumuzun gelişmesi için bu tarz oyunları daha fazla yapmalıyız" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading