Yandex Metrica

Galatasaray'da seçim kızışıyor: Dursun Özbek'in karşısına sürpriz başkan adayı!

Galatasaray'da seçim kızışıyor: Dursun Özbek'in karşısına sürpriz başkan adayı!

Galatasaray'ın seçimli olağan genel kurulu öncesi Başkan Dursun Özbek'in karşısına güçlü bir ismin aday olarak çıkacağı iddiaları gündeme geldi. Muhalefetin adayı Prof. Dr. Süheyl Batum'un yanı sıra çeşitli isimlerin listeye alındığı belirtiliyor. Ayrıca kulis bilgilerine göre tüm camiada şok etkisi yaratacak isimlerde başkanlık yarışında aday olmak için bir anda öne çıkabilir. Tüm bu gelişmelerin yanında Galatasaray başkanlık seçiminin ne zaman yapılacağı da merak konusu oldu. İşte ismi başkan adaylığı için geçenler, başkanlık seçimine dair merak edilenler ve ne zaman yapılacağı konusundaki tüm detaylar...

Spor

15.05.2024, 14:06

Galatasaray, 25 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan seçimli olağan genel kurula hazırlanırken, Başkan Dursun Özbek'in karşısına sürpriz bir başkan adayı çıkacağı iddiaları gündeme geldi.

Galatasaray-Sivasspor ilk 11'ler belli oldu mu? GS-Sivas maçı saat kaçta? Galatasaray-Sivasspor ilk 11'ler belli oldu mu? GS-Sivas maçı saat kaçta? Haberi Görüntüle

SEÇİM YARIŞI KIZIŞIYOR

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, sportif ve mali başarıların yaşandığı bir dönemde bile muhalefetin güçlü isimlerle adaylık için çalışmalarını sürdürdüğü belirtiliyor. Prof. Dr. Süheyl Batum'un adaylık için ikna edildiği ve eski başkan Ünal Aysal'ın da desteğini aldığı ifade ediliyor.

Fatih Terim kredisi doldurdu! Yunanlılar şampiyonluk şansını yitirdi Fatih Terim kredisi doldurdu! Yunanlılar şampiyonluk şansını yitirdi Haberi Görüntüle

ERDEN TİMUR VE ABDURRAHİM ALBAYRAK'IN İSİMLERİ DE GEÇİYOR

Galatasaray cephesinde yaşanan bu gelişme üzerine Başkan Özbek'in yeni hamleler yapabileceği belirtiliyor. Ayrıca, olası bir yeni yönetimde ikinci adamın kim olacağı da merak konusu. Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur'un adı geçerken, Albayrak'ın geri dönüşü durumunda futbolun nasıl şekilleneceği de tartışma konusu.

Abdurrahim Albayrak'ın geri dönüş isteği ve olası değişimlerin kulüp içinde nasıl etkiler yaratacağı merak konusu. Son seçimde adaylıktan vazgeçen Metin Öztürk'ün de bu süreçte nasıl bir rol alacağı belirsizliğini koruyor.

Beşiktaş-Trabzonspor Türkiye Kupası finali nerede oynanacak? Beşiktaş-Trabzonspor maçı hangi statta oynanacak? Beşiktaş-Trabzonspor Türkiye Kupası finali nerede oynanacak? Beşiktaş-Trabzonspor maçı hangi statta... Haberi Görüntüle

GALATASARAY BAŞKANLIK SEÇİMİ NE ZAMAN?

Galatasaray Kulübü'nde başkanlık seçimi için geri sayım başladı. Olağan Genel Kurul, 25 Mayıs'ta Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda saat 10.00'da gerçekleşecek.

Aziz Yıldırım başkan adaylığı hakkında ilk kez konuştu: Çalışma içerisinde olursam... Aziz Yıldırım başkan adaylığı hakkında ilk kez konuştu: Çalışma içerisinde... Haberi Görüntüle

GALATASARAY BAŞKANLIĞI İÇİN ŞİMDİLİK TEK ADAY

Mevcut başkan Dursun Özbek, yeniden başkanlığa aday olduğunu açıkladı. 2022 yılında başkan seçilen Özbek, Galatasaray'ın Yıllık Olağan Bütçe Toplantısı'nda adaylığını duyurdu. Özbek, "25 Mayıs'ta seçimli olağan genel kurulumuz var. Önümüzdeki dönemde bu onurlu göreve yeniden adayım. Yeniden seçilirsem başardıklarımızın daha fazlasını yapmak için hiç durmadan çalışacağım." şeklinde konuştu.

Rıdvan Dilmen'in Galatasaray kehaneti! Gerçek oldu Rıdvan Dilmen'in Galatasaray kehaneti! Gerçek oldu Haberi Görüntüle

DURSUN ÖZBEK KİMDİR?

Dursun Aydın Özbek, 25 Mart 1949 tarihinde Giresun'da doğmuştur. Galatasaray Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi'ni bitirmiştir. Futbol kariyerine üniversite yıllarında İTÜ Spor Kulübü'nde devam etmiş ve ardından otomotiv sektöründe çalışmaya başlamıştır. 2014 yılında Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu'na seçilmiş ve başkan yardımcılığı görevini üstlenmiştir. 23 Mayıs 2015 tarihinde Galatasaray'ın 36. Başkanı olarak seçilmiştir. 11 Haziran 2022'de gerçekleştirilen Olağanüstü Seçim Genel Kurulu'nda tekrar başkan seçilmiştir. Fransızca ve İngilizce bilmektedir, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Fatih Terim kredisi doldurdu! Yunanlılar şampiyonluk şansını yitirdi Fatih Terim kredisi doldurdu! Yunanlılar şampiyonluk şansını yitirdi Haberi Görüntüle

SÜHEYL BATUM KİMDİR?

Süheyl Batum, Türk hukuk profesörü ve siyasetçidir. 6 Mayıs 1955'te İstanbul'da doğmuştur. Galatasaray Lisesi'nde orta ve lise öğrenimini tamamladıktan sonra, 1979 yılında Paris I Panthéon - Sorbonne Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Anayasa Hukuku kürsüsünde asistan olarak görev yapmıştır. Doktora ve doçentlik tezlerini İstanbul Üniversitesi'nde tamamlayarak akademik kariyerine devam etmiştir. Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde profesör unvanını almış ve çeşitli üniversitelerde Anayasa Hukuku dersleri vermiştir. Ayrıca, Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde dekanlık görevlerinde bulunmuştur.

Siyasi kariyerine 2010 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'ne katılarak başlamıştır. Parti Meclisi üyeliği ve Genel Sekreterlik gibi önemli görevlerde bulunmuştur. Ayrıca, CHP'den Eskişehir milletvekili seçilmiş ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yapmıştır. Süheyl Batum, köşe yazarlığı da yapmıştır ve Vatan Gazetesi ile Cumhuriyet Gazetesi'nde yazılar kaleme almıştır.

Ayrıca, Atatürkçü Düşünce Derneği başkanlığı görevinden 17 Şubat 2019 tarihinde istifa ettiğini açıklamıştır. Evli ve iki çocuk babası olan Batum, Gürcü asıllıdır.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Loading