Yandex Metrica

Futbolun kuralları yeniden yazılıyor! Ofsayta yakalanmak çok zor olacak

Futbolun kuralları yeniden yazılıyor! Ofsayta yakalanmak çok zor olacak

FIFA Futbol Gelişim Sorumlusu Arsene Wenger'in öncülüğünde ortaya atılan futbolda ofsayt kuralı devrimi, IFAB'ın somut adımlar atmaya başlamasıyla gelişiyor. Yeni kural, gol sayılarını artırmayı hedeflerken, ofsaytın tanımını yeniden şekillendiriyor.  

Spor

24.03.2024, 11:10

Wenger'in önerisiyle başlayan süreçte, IFAB, yeni ofsayt uygulamasının etkisini değerlendirmek amacıyla İtalya'da U18 maçlarında denemeler gerçekleştirdi. Bu denemeler olumlu geri dönüşlerle karşılanınca, yeni bir aşamaya geçilmesi ve daha ileri tetkiklere başlanması kararı alındı.

Ne yaptın sen Ziyech! Icardi'ye fark attı Ne yaptın sen Ziyech! Icardi'ye fark attı Haberi Görüntüle

DENEMELERDEN OLUMLU SONUÇLAR ALINDI

Yapılan araştırmalar, yeni ofsayt kuralının mevcut ofsayt kararlarını önemli ölçüde azaltacağını ve dolayısıyla gol sayılarının artmasını sağlayacağını gösterdi. Bu kapsamda, gelecek sezonun kural kitapçığında bu yeni kuralın yer alması bekleniyor.

Fenerbahçe- Olympiakos maçını TV8,5 veriyor mu? Fenerbahçe Konferans Ligi maçı kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe- Olympiakos maçını TV8,5 veriyor mu? Fenerbahçe Konferans Ligi maçı... Haberi Görüntüle

YENİ OFSAYT TANIMI NASIL OLACAK?

Güncel ofsayt kuralında, hücum eden futbolcunun son adam olan defans oyuncusundan daha ilerde olmaması gerekiyor. Ancak yeni kurala göre, hücum oyuncusunun sadece küçük bir kısmı bile rakip savunmayla aynı hizada olsa ofsayt kararı çıkmayacak.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Loading