Yandex Metrica

Futbol Müsabaka Talimat 24/1-a maddesi nedir? Fenerbahçe'nin puanı silinecek mi?

Futbol Müsabaka Talimat 24/1-a maddesi nedir? Fenerbahçe'nin puanı silinecek mi?

7 Nisan'da Şanlıurfa'da oynanması planlanan Süper Kupa maçına 19 yaş altı takım ile çıkan ve 1. dakikada yediği gol sonrası sahayı terk eden Fenerbahçe'ye ne ceza verileceği merak ediliyordu. Süper Kupa sonrası PFDK sevkleri açıklandı. Fenerbahçe Futbol Müsabaka Talimatı’nın 24/1-a maddesi uyarınca PFDK'ya sevkedildi. Peki Futbol Müsabaka Talimat 24/1-a maddesi nedir? Fenerbahçe'nin puanı silinecek mi?

Spor

21.05.2024, 12:20

Fenerbahçe, Süper Kupa maçına U19 takımı ile çıkma kararı almış ve maçın başlama düdüğünün ardından 1. dakikada Galatasaray rakibi karşısında 1-0 öne geçmişti. Golün ardından santra yapmadan maçı terk eden Fenerbahçe takımına verilecek cezanın ne olacağı merak ediliyordu. Süper Kupa'nın PFDK sevkleri açıklandı. Fenerbahçe Futbol Müsabaka Talimatı’nın 24/1-a maddesi uyarınca PFDK'ya sevk edildi. 

Real Madrid'den flaş imza! Yaşlı kurt ile devam Real Madrid'den flaş imza! Yaşlı kurt ile devam Haberi Görüntüle

FUTBOL MÜSABAKA TALİMATI 24/1-A MADDESİ NEDİR?

FENERBAHÇE A.Ş. Kulübü Süper Kupa müsabakasında “müsabakayı terk etmeleri” nedeniyle Futbol Müsabaka Talimatı’nın 24/1-a maddesi uyarınca PFDK'ya sevk edildi. Futbol Müsabaka Talimatı’nın 24/1-a maddesinde şöyle bir ibare yer alıyor: "Bir müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber ayrıca mevcut puanlarından galibiyet halinde verilen puan kadar puan silinir." 

İspanyol devleri arasında flaş transfer! İspanyol devleri arasında flaş transfer! Haberi Görüntüle

FENERBAHÇE'NİN PUANI SİLİNECEK Mİ?

Fenerbahçe'nin Süper Kupa'dan sahadan çekilmesi nedeniyle puan silme cezası alması beklenmiyor. 

Fenerbahçe, Cenk Tosun transferini resmen açıkladı Fenerbahçe, Cenk Tosun transferini resmen açıkladı Haberi Görüntüle

24/1-A MADDESİ İÇERİĞİ

a) Bir sezon boyunca müsabaka kıyafeti ile belirlenen ve ilan olunan saatte sahaya gelmeyen, müsabaka sahasına gelmekle beraber müsabakaya çıkmayan veya başlamış bir müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber ayrıca mevcut puanlarından galibiyet halinde verilen puan kadar puan silinir. Böyle durumlarda ilgili kulüp, hakemlerin masrafları ile diğer masrafları ve karşı takımın zararlarını karşılamak üzere TFF tarafından takdir edilecek tazminatı ödemek zorundadır.

Bir sezon boyunca ikinci defa müsabakaya gelmeyen, müsabaka sahasına gelmekle beraber müsabakaya çıkmayan veya müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber, bu takım ligden çıkarılarak bir alt lige düşürülür ve bu müsabaka tarihinden itibaren bu takımla müsabakası olan diğer takımlar müsabakaları oynamaksızın hükmen galip gelmiş sayılırlar.

Habere Tepki Ver

11

4

2

0

0

1

1

0

Yorumlar (0)

Mehmet Karakoca

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading