Yandex Metrica

Futbol hentbola mı benzeyecek? IFAB o kuralları tartışıyor

Futbol hentbola mı benzeyecek? IFAB o kuralları tartışıyor

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu'nun (IFAB) hakeme taktik faul yapan ya da itirazında ısrar eden futbolcuları 10 dakika saha dışına gönderme yetkisi verilmesini masaya yatırdığı bildirildi.

Spor

26.04.2024, 06:55

İngiliz basını Londra'da bugün yapılan Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB) toplantısında taktik faul yapan ya da hakeme itiraz eden futbolculara maç devam ederken 10 dakikalık ceza verilmesini değerlendirdiğini öne sürdü. Bu kuralın 2 dakika cezasının uygulandığı hentbola benzerliği dikkatleri çekiyor.

Fenerbahçe'de bomba transfer! İki yıllık anlaşma sağlandı Fenerbahçe'de bomba transfer! İki yıllık anlaşma sağlandı Haberi Görüntüle

FEDERASYON KUPASI VE KADINLAR SÜPER LİGİ MAÇLARINDA UYGULANACAK

Kurallara göre hakeme sadece takım kaptanının yaklaşması söz konusu olacak ve hakem etrafındaki yığılmaların önüne geçilecek. Bu kural ragbide uygulanıyor. 

Kurulun bu kuralları öncelikle Federasyon Kupası ve Kadınlar Süper Ligi maçlarında uygulayabileceği belirtildi. Toplantıda VAR hakemlerine de farklı görevler yüklenmesi gündeme geldi. Haberlere göre VAR hakeminin korner, serbest vuruş ve ikinci sarı karta daha fazla müdahale edip etmemesi hususu yeniden gündeme getirilecek. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading