Yandex Metrica

Futbol baştan yazılıyor! Bu kuralla beraber çok şey değişecek

Futbol baştan yazılıyor! Bu kuralla beraber çok şey değişecek

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu, futbol oyun kurallarına eklediği turuncu kartla futbolculara belirli bir süre oyun dışı bırakma cezası getirdi. Yeni uygulama, futbolcuların turuncu kart gördüklerinde 10 dakika boyunca kenarda beklemesini öngörüyor.

Spor

23.01.2024, 21:46

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), futbol oyun kurallarına yaptığı yeni eklemelerle futbol dünyasına önemli bir değişiklik getirdi. Bu değişiklikle futbolculara gösterilecek turuncu kart, belirli bir süre oyun dışı bırakma cezasını beraberinde getirecek.

Sevilla'dan En Nesyri transferi açıklaması: Roma'dan teklif almadık Sevilla'dan En Nesyri transferi açıklaması: Roma'dan teklif almadık Haberi Görüntüle

TURUNCU KARTIN ANLAMI VE SÜRESİ

Yeni uygulamaya göre, hakemler turuncu kartı sarı ya da kırmızı kart arasında kaldığı durumlarda kullanacak. Turuncu kartı alan futbolcu, 10 dakika boyunca oyun dışı kalacak ve kenarda bekleyecek.

ÖZET: İSPANYA - İNGİLTERE SKOR:2-1 (EURO 2024 FİNAL) | Avrupa'nın en büyüğü belli oldu! Şampiyon İspanya ÖZET: İSPANYA - İNGİLTERE SKOR:2-1 (EURO 2024 FİNAL) | Avrupa'nın... Haberi Görüntüle

İspanyol devleri arasında flaş transfer! İspanyol devleri arasında flaş transfer! Haberi Görüntüle

DENEMELER VE GELECEKTEKİ UYGULAMA

Bu yeni kart uygulamasının önümüzdeki sezonlarda, özellikle en üst seviye liglerde, örneğin Premier Lig gibi, denemelere başlanması ve uygulanması bekleniyor. Yeni kartın futbol oyununun dinamiklerini değiştirebileceği düşünülüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading