Yandex Metrica

Formula 1'in şampiyon pilotu Hamilton'dan Gazze'ye selam: 'Masum insanlar hedef alınıyor'

Formula 1'in şampiyon pilotu Hamilton'dan Gazze'ye selam: 'Masum insanlar hedef alınıyor'

Formula 1'in şampiyon pilotu Lewis Hamilton, Gazze'de ateşkes ilan edilmesi çağrısında bulundu. Hamilton, ekim ayında da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı çıkmış ve tepkisini yaptığı açıklamalarla ortaya koymuştu.

Spor

22.03.2024, 09:32

Formula 1'de 7 defa dünya şampiyonu olan Lewis Hamilton, Gazze'ye yönelik hassasiyetini göstermeye devam ediyor. Büyük Britanyalı şampiyon pilot, bölgede acil ateşkes ilan edilmesi çağrısı yaptı.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan 39 yaşındaki pilot, "Bu kutsal zamanı tehlike, kayıp ve kalp kırıklığıyla geçiren Filistin'deki tüm insanlara sevgi ve desteğimi gönderiyorum. Bölgedeki pek çok kişi için kutsal olan bu ayda, ailelerin bir arada olabilmesi, sürekli yıkım ve şiddet tehdidinden kurtulabilmesi için kalıcı bir ateşkes ve rehinelerin iadesi çağrısında bulunmaya devam etmeliyiz. Hemen şimdi ateşkes." ifadelerini kullandı. Hamilton'ın 36 milyon takipçisi bulunuyor.

UEFA Avrupa Konferans Ligi yarı final maçları ne zaman? 2024 Yarı finale hangi takımlar çıktı? UEFA Avrupa Konferans Ligi yarı final maçları ne zaman? 2024... Haberi Görüntüle

"GAZZE'DEKİ ÇOCUKLAR ÖLÜMLE KARŞI KARŞIYA"

Gazze'deki çocuklara da dikkat çeken şampiyon pilot, her üç çocuktan birinin akut yetersiz beslenme sorunu yaşadığını belirterek bu çocukların tedavi edilmedikleri takdirde ölümle burun buruna gelebileceklerini bildirdi. Lewis Hamilton, 7 Ekim'de başlayan yoğun İsrail bombardımanı sonrası aynı ay içinde yaptığı açıklayla Gazze'deki acımasız saldırılra tepki göstermiş ve "Yaşanan acı ve kayıpların boyutu gerçekten yıkıcı. Masum insanların, özellikle de çocukların kasıtlı olarak hedef alınmasının hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Bunu kabul edemeyiz." ifadelerini kullanmıştı.

Montella EURO 2024'te fark yaratma peşinde! Amacı belli oldu Montella EURO 2024'te fark yaratma peşinde! Amacı belli oldu Haberi Görüntüle

FERRARI'YE GEÇMİŞTİ

Halen Mercedes pilotu olan Lewis Hamilton, gelecek sezondan itibaren Ferrari adına yarışacak. Mercedes'te 11 yıl yarışan ve burada şampiyonluklar elde eden Hamilton, şampiyonluk hasreti 17 seneye çıkan Ferrari'de Charles Leclerc ile birlikte yarışacak.

Fenerbahçe yönetiminden derbi öncesi hamle! Ayağa kalkın kendinize gelin... Fenerbahçe yönetiminden derbi öncesi hamle! Ayağa kalkın kendinize gelin... Haberi Görüntüle

GAZZE'DE SON DURUM

7 Ekim'de Filistin direniş hareketi Hamas'ın askeri kanadını oluşturan İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail işgaline cevap olarak Aksa Tufanı operasyonu başlatmış ve çok sayıda füzeyi işgal güçlerinin topraklarına göndermişti. Bu saldırıya karşılık verne İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ni ağır bombardımana tabi tutarak  en az 13 bin 500’ü çocuk, 9 bini kadın olmak üzere 31 bin 726 Filistinliyi yaraladı. Gazze'de 74 bine yakın da yaralı bulunuyor. Enkaz altında olup da haber alınamayan ve çıkarılamayan binlerce kişinin olduğu belirtilirken İsrail güçleri özellikle sivil altyapıya zarar veriyor. Bunun için ibadethane, hastane ve okul gibi sivillerin bulunduğu yerler seçiliyor ve bombalanıyor. Saldırılar sırasında direniş hareketi işgal ordusuna ağır kayıplar verdiriyor. İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 251'i karadan işgal sürecinde olmak üzere 593 askerinin öldüğünü duyurdu.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Spor


Loading