Yandex Metrica

Filenin Sultanları Japonya'yı devirdi olimpiyat vizesi aldı

Filenin Sultanları Japonya'yı devirdi olimpiyat vizesi aldı

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyat Elemeleri B Grubu altıncı maçında ev sahibi Japonya'yı 3-1 mağlup ederek, 6'da 6 yaptı ve olimpiyatlara gitme hakkı elde etti.

Spor

23.01.2024, 21:27

Avrupa ve Milletler Ligi şampiyonu, dünya "1" numarası "Filenin Sultanları" yine göğsümüzü kabarttıve ülkeyi sevince boğdu.

2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri B Grubu'nda 5'te 5 yapan A Milli Kadın Voleybol Takımımız, ev sahibi Japonya ile karşılaştı.

Filenin Sultanları, 13.30'da başlayan müsabakayı 3-1 kazanarak 6'da 6 yaptı.

Fenerbahçe'ye gol makinesi geliyor! Mourinho, Portekizli yıldız için devrede Fenerbahçe'ye gol makinesi geliyor! Mourinho, Portekizli yıldız için devrede Haberi Görüntüle

SULTANLAR OLİMPİYAT VİZESİ ALDI

Japonya ilk seti 25-22 kazanarak durumu 1-0'a getirdi. Filenin Sultanları ikinci seti 25-22, üçüncü seti 26-24 ve dördüncü seti 25-12 kazanarak mücadeleden 3-1 galip ayrıldı. Sultanlar, bu sonucun ardından 18 puanla liderlik koltuğuna oturmayı başardı. Japonya galibiyetinin ardından Milli Takım, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı kazandı.

Amedspor'dan bomba transfer! Galatasaray'dan geliyor Amedspor'dan bomba transfer! Galatasaray'dan geliyor Haberi Görüntüle

SON MAÇ BELÇİKA

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris Olimpiyat Elemeleri B grubunun son maçında Belçika ile karşılaşacak. Filenin Sultanları Olimpiyat öncesi bu maçı kazanarak grubu namağlup lider tamamlamayı hedefliyor. Elemelerde gruplarında "ilk 2" sırada yer alan ülkeler, Paris Olimpiyat Oyunları'na kota kazanacak.

Fenerbahçe'den forvet hamlesi! İşte o isim Fenerbahçe'den forvet hamlesi! İşte o isim Haberi Görüntüle

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK COŞKU

Sultanların Japonya galibiyeti Türk halkını sevince boğdu. Olimpiyat vizesi alan Sultanlar, sosyal medyada günün en çok konuşulanları arasına girdi. Kullanıcılar, Filenin Sultanları'nın başarısı sonrası binlerce tweet atıp sayısız yorumlarda bulundu.

Fenerbahçeli Eda Erdem, Türkiye tarihinde 3 kere olimpiyatlara gitmeye hak kazanan tek voleybolcu oldu.

TFF'den flaş karar! Değişikliğe gidildi TFF'den flaş karar! Değişikliğe gidildi Haberi Görüntüle

ÜSTÜNDAĞ: İSTİKLAL MARŞI'NI OKUTMAK İSTİYORUZ

TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Japonya zaferinin ardından yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

"2023 yılı, voleybol yılı oldu. Çocuklarla yorgunlukları hakkında konuştum. 'Ülkeyi mutluluğa boğuyorsak, yorgunluktan falan bahsedilemez' dediler. Ne kadar güzel bir şey değil mi? Tüm takımla gurur duyuyorum. Bizim hedefimiz olimpiyatlara gitmek değil, orada madalya almak. Kürsüye çıkıp, İstiklal Marşı'nı okutmak istiyoruz."




Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading