Yandex Metrica

FIFA'dan İranlı kadın sporseverlere tarihi müjde! Bir ilke imza atılacak

FIFA'dan İranlı kadın sporseverlere tarihi müjde! Bir ilke imza atılacak

Son dakika haberleri... İranlı kadınlara yönelik uygulanan FIFA engeli sonunda kalktı. Tahran'da bulunan stadyumda bir ilk yaşanacak.

Spor

23.01.2024, 19:43

Tahran, İran – Uluslararası kuruluşların baskısından sonra sınırlı sayıda İranlı kadının ilk kez bir lig futbol maçını izlemek için Tahran'daki bir stadyuma girmesine izin verildi.

Perşembe günü İran'ın başkenti Azadi stadyumundan gelen video ve görüntülerde, takımlarının renkleriyle süslenmiş ve bayraklar taşıyan yüzlerce kadının stadyuma erkeklerden ayrı bir kapıdan girdiği görüldü.

Baştan aşağı cübbe giyen kadın gözetmenler, taraftarları içeriye yönlendirmek için girişte konuşlandı ve stadyuma girerken onlardan başörtüsü takmalarını istedi. Kadın taraftarlar erkeklerden ayrı oturdular.

'AZADİ STADYUMDA MUTLUYUZ''

Esteghlal FC'nin resmi hesabı kısa bir tweet'te “Azadi stadyumunda olduğunuz için mutluyuz” dedi.

Tahran ve İran'ın en büyük ve en popüler takımlarından biri olan Esteghlal FC ile Sanat Mes Kerman FC arasındaki maçı kaç kadının izlemesine izin verildiği belli değildi çünkü yetkililerden bir açıklama gelmedi.

Sağlık Bakanlığı'nın COVID-19 yönergeleri hala futbol stadyumlarının toplam kapasitelerinin en fazla yüzde 30'una kadar doldurulması çağrısında bulunuyor. Azadi stadyumunun amiral gemisi 80.000'den fazla seyirciye ev sahipliği yapıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading