Yandex Metrica

Fenerbahçe Süper Lig'den çekilirse ne olacak? Detaylar belli oldu

Fenerbahçe Süper Lig'den çekilirse ne olacak? Detaylar belli oldu

Trabzonspor-Fenerbahçe derbisinin ardından çıkan saha olayları, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'u harekete geçirmiş ve  Trendyol Süper Lig'den çekilmek için olağanüstü kongre kararı alınmıştı. Peki Fenerbahçe'nin ligden çekilmesi durumunda Türk futbolunda ve kulübün menfaatlerinde ne gibi değişimler olacak? Detaylara haberimizden ulaşaiblirsinz...

Spor

14.04.2024, 18:27

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Karadeniz temsilcisi Trabzonspor'u deplasmanda 3-2'lik skorla yenerek 3 puanı hanesine yazdırdı ve lider Galatasaray ile kıyasıya süren şampiyonluk yarışında sarı-kırmızı ekibe tehdit olmaya devam etti. Anca karşılaşmanın bitiş düdüğüyle çıkan saha olayları maçın önüne geçti ve Fenerbahçe'den Süper Lig'den çekilmeye yönelik sesler yükselmeye başladı.

Adını tarihe yazdırdı! Futbol dünyası yeni bir fenomen kazandı Adını tarihe yazdırdı! Futbol dünyası yeni bir fenomen kazandı Haberi Görüntüle

ALİ KOÇ LİG'DEN ÇEKİLMENİN FİTİLİNİ ATEŞLEDİ

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç olaylı derbinin ardından "Gerekirse bir alt lige düşeceğiz. Her gün ölmektense bir gün öleceğiz. Gerekirse 1 sene oynar, çıkarız" şeklinde  ligden çekilme kararının fitilini ateşledi.

Arda Turan itiraf etti: Sözleşmeyi gizlice arabada imzaladım! Arda Turan itiraf etti: Sözleşmeyi gizlice arabada imzaladım! Haberi Görüntüle

ÜLKE PUANI DÜŞECEK Mİ?

Süper Lig'den çekilme kararına yönelik Fenerbahçe kulübü, 2 Nisan'da üyeleriyle birlikte olağanüstü genel kurul kararı aldı ve bu kararla beraber ülke puanının düşeceğine yönelik iddialar ortaya atılmaya başlandı.

Şampiyonlar Ligi'nde bu gece: Son şampiyon Manchester City veda etti Şampiyonlar Ligi'nde bu gece: Son şampiyon Manchester City veda etti Haberi Görüntüle

FENERBAHÇE LİGDEN ÇEKİLİRSE NE OLUR?

  1. Fenerbahçe'nin ligden direkt çekilmesi durumunda yalnızca bir alt lige değil, amatör lige kadar düşebileceği öne sürülüyor. Fakat Fenerbahçe ligde önümüzdeki maçlara çıkmayı reddetmesi seçeneğini devreye sokması durumunda, ligden çekilmediği yalnıca karşılaşmalara çıkmadıkları için bir alt lige düşürülme ihtimali doğacak ve çıkmadıkları maçlar için rakipleri hükmen galip sayılarak her birine 3'er verilecek.
  2. Fenerbahçe, TFF'ye tazminat ödemek durumunda kalacak.
  3. Fenerbahçe'nin Avrupa'daki kazandığı puanları sabit kalarak ülke puan hanesinde katkı vermeye devam edecek ve silinmeyecek. Daha önce İtalyan ekibi Juventus, Serie A'da küme düştüğünde puanları ülke puan hanesinde kalmıştı.
  4. Fenerbahçe'nin gelirleri düşecek. Kulübün ana gelir kaynakları ve yayın gelirlerinden zarara uğraması söz konusu.
  5. TFF, Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarına katılması konusunda uygunluk görmezse Şampiyonlar Ligi ön elemesine ligi üçüncü bitiren takım katılacak. Beşinci konumda olan kulüp ise Konferans Ligi'ne katılma hakkı kazanabilecek.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

3

1

0

0

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Loading