Yandex Metrica

Fenerbahçe Süper Kupa sonrası ceza alacak mı? FB Süper Kupa sonrası ne cezası alacak?

Fenerbahçe Süper Kupa sonrası ceza alacak mı? FB Süper Kupa sonrası ne cezası alacak?

Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki Süper Kupa mücadelesi, olaylarla dolu bir geceye sahne oldu. Önceden Suudi Arabistan'da planlanan organizasyon, yaşanan gelişmelerin ardından ertelendi ve Türkiye Futbol Federasyonu maçın 7 Nisan Pazar günü Şanlıurfa'da oynanmasına karar verdi. Fenerbahçe, maçın yabancı bir hakem tarafından yönetilmesi ve mücadelenin ertelenmesi için başvuruda bulundu. Ancak bu talep kabul edilmedi ve sarı-lacivertliler, mücadeleye U19 takımıyla çıktıktan sonra ikinci yarıdan çekildi. Peki, Fenerbahçe Süper Kupa sonrası ceza alacak mı? FB Süper Kupa sonrası ne cezası alacak?

Spor

08.04.2024, 16:44

Trendyol Süper Lig'in şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan Fenerbahçe, 2023 Turkcell Süper Kupa final maçında karşı karşıya geldi. Mücadelenin 3. dakikasında sarı-lacivertliler sahadan çekildi. Peki, Fenerbahçe Süper Kupa sonrası ceza alacak mı? FB Süper Kupa sonrası ne cezası alacak?

EURO 2024'ün en iyi golü Mert Müldür'ün oldu EURO 2024'ün en iyi golü Mert Müldür'ün oldu Haberi Görüntüle

FENERBAHÇE SÜPER KUPA SONRASI CEZA ALACAK MI?

2023 Turkcell Süper Kupa final maçında, Trendyol Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Ancak maçın sadece 3. dakikasında sarı-lacivertli ekip sahadan çekildi. Hakem Volkan Bayarslan, bir süre bekledikten sonra maçı tatil etmek zorunda kaldı.

2024-2025 sezonu Fenerbahçe Beko maç programı 2024-2025 sezonu Fenerbahçe Beko maç programı Haberi Görüntüle

FB SÜPER KUPA SONRASI NE CEZASI ALACAK?

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Süper Kupa ile ilgili talimatlarında, "bir takım müsabakaya çıkmazsa" başlıklı konuya ilişkin ciddi yaptırımlar bulunmaktadır. Bu durumda, ilgili takımın Süper Kupa ve Türkiye Kupası'ndan sonraki sezon men edilmesi gibi önemli cezalar uygulanmakta ve ayrıca final organizasyonunun tüm masraflarını karşılamakla yükümlü tutulmaktadır. Bununla birlikte, kulüp yöneticilerine de ciddi cezaların verilme olasılığı bulunmaktadır. Ancak talimatta, "müsabakaya çıkılır ve sahadan çekilme olursa" gibi bir başlık bulunmamaktadır.

Bu nedenle, dün Fenerbahçe'nin U19 takımını sahadan çekmesiyle birlikte gözler Türkiye Futbol Federasyonu'na çevrilmiş durumda. TFF Yönetimi, Süper Kupa ile ilgili bir toplantı yapacak ve ardından PFDK sevkleri gerçekleşecek. Bu sürecin sonunda Galatasaray'ın 3-0 hükmen galip sayılması bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading