Yandex Metrica

Fenerbahçe gol yedikten sonra sahadan çekildi: Maç tatil edildi

Fenerbahçe gol yedikten sonra sahadan çekildi: Maç tatil edildi

Galatasaray'la oynadığı Süper Kupa maçına 19 yaş altı takımla çıkan Fenerbahçe maçın 3. dakikasında sahadan çekildi. Maç tatil edildi. 

Spor

17.05.2024, 13:55

2023 Turkcell Süper Kupa maçında Galatasaray ile Fenerbahçe takımları Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu’nda karşılaştı.

Türkiye Futbol Federasyonu'na tepki olarak maça 19 yaş altı takımla çıkan Fenerbahçe, sarı kırmızılı yıldız oyuncu Icardi'nin 2. dakikada kaydettiği gol sonrası santraya gitmedi. 

Skor 1-0 iken Fenerbahçeli futbolcular oyunu başlatmak yerine toplu halde soyunma odasına giderek sahayı terk etti.

Maçın hakemi Volkan Bayarslan 19 yaş altı Fenerbahçeli futbolcuların sahadan çekilmesiyle birlikte maçı tatil etme kararı aldı. 

Süper Kupa finalinin akıbetine ilişkin son kararı Türkiye Futbol Federasyonu verecek. Fenerbahçe takımı, Avrupa Konferans Ligi'nde 11 Nisan'da Yunanistan temscilcisi Olympiakos ile karşılaşacağı için Süper Kupa maçının ileri bir tarihe ertelenmesini istemişti. 

Fenerbahçe'nin rakibi Galatasaray bu talebi reddetmiş, bunun ardından Fenerbahçe yönetimi maça U-19 takımıyla çıkma kararı almıştı. 

7 Nisan 2024, Fenerbahçe takımının Süper Kupa maçında sahadan çekilmesiyle birlikte Türk futbol tarihinin en ilginç günlerinden biri olarak kayıtlara geçti. 

Sarı lacivertlilerin boşalttığı sahada Galatasaraylı futbolcular ise bir süre taraftarlarını selamladıktan sonra kendi aralarında çift kale maç yaptı. Taraftarlar, Galatasaraylı futbolcuların antrenman maçını izledi. 

Galatasaraylı futbolcular antrenman maçı yaptı.

Milli futbolcu Kenan Yıldız'dan Juventus'a kötü haber Milli futbolcu Kenan Yıldız'dan Juventus'a kötü haber Haberi Görüntüle

ALİ KOÇ: İNANDIĞIMIZ DEĞERLER UĞRUNA İSYAN EDİYORUZ

Süper Kupa maçı öncesi açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, haksızlık, kumpas, suikast ve linç teşebbüsü, çalınan şampiyonluklar ve terör örgütünce kurulan kumpasların hep Fenerbahçe'nin başına geldiğine dikkat çekerek şöyle konuştu:

"Bütün bu anormalliklerin hepsinin tek bir kulübün başına gelmesi, Fenerbahçe'yi isyan edecek noktaya getirmiştir. İstemeyerek, arzu etmeyerek bu isyanın ilk adımını atmak zorundayız. Fenerbahçe 50-50 şansı olan kupa şansını çok daha zayıflatmış ve bunu da inandığı ilkeler, değerler ve uğradığı haksızlıklara isyan etmek için yapmıştır."  

Trabzonspor maçında yaşanan linç girişiminin basit bir holiganizm ile açıklanamayacağını dile getiren Koç, "Valilik ve emniyet yetkilileri gergin geçeceği belli olan bir maçta gereken önlemleri almamışlardır. Maçın başından itibaren oluşan gerilimi sezemediler mi? Tecrübeli devlet görevlisi maçın nereye gideceğini çok kolay sezebilirdi. Bunun incelenmesi gerekiyor. Bu olaya sebebiyet vermeleri hiçbir şekilde hafife alınamaz" ifadelerini kullandı. 

"Bugün attığımız adım, atacağımız adımların ilk somut halidir. Türk futbolunun artık reset zamanı gelmiştir" diyen Koç, Türk futbolunu herkesin yararı için temizleme çağrısında bulundu. 

 

Habere Tepki Ver

0

1

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading