Yandex Metrica

Fenerbahçe cephesinden Okan Buruk'a suç duyurusu

Fenerbahçe cephesinden Okan Buruk'a suç duyurusu

Hukukçu Fenerbahçeliler Derneği (HUFEDER), Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk hakkında, "küfürlü tezahürat yaptığı" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Spor

28.05.2024, 12:37

Süper Lig'de üst üste ikinci kez şampiyonluğa ulaşan Galatasaray'ın Teknik Direktörü Okan Buruk, kutlamalar sırasında yaptığı iddia edilen "küfürlü tezahürat" nedeniyle hukuki bir sorunla karşı karşıya kaldı. Hukukçu Fenerbahçeliler Derneği (HUFEDER), Buruk hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Montella'dan Juvenstus'a büyük jest: Ferdi Kadıoğlu'nu alın! Montella'dan Juvenstus'a büyük jest: Ferdi Kadıoğlu'nu alın! Haberi Görüntüle

HUFEDER'DEN AÇIKLAMA

Hukukçu Fenerbahçeliler Derneği'nden yapılan açıklamada, Okan Buruk'un geleneksel ve sosyal medyada yayınlanan küfürlü tezahüratları nedeniyle 6222 Sayılı Kanun’un 14 ve 22. maddeleri uyarınca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Dün akşam saatlerinde geleneksel ve sosyal medyada yayınlanan küfürlü tezahüratları nedeniyle Okan Buruk hakkında 6222 Sayılı Kanun’un 14 ve 22. maddeleri uyarınca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur. Kamuoyunun bilgisine sunulur."

Maximin'in İstanbul'a geliyor! Fenerbahçe imza töreni için hazırlıklara başladı! Maximin'in İstanbul'a geliyor! Fenerbahçe imza töreni için hazırlıklara başladı! Haberi Görüntüle

6222 SAYILI KANUN NEDİR?

6222 Sayılı Kanun, spor müsabakalarında şiddet ve düzensizliğin önlenmesine yönelik hükümler içiyor. Kanunun 14 ve 22. maddeleri, sportmenliğe aykırı davranışlar ve şiddet içeren hareketler konusunda yaptırımlar öngörüyor. HUFEDER, bu kanun çerçevesinde Okan Buruk'un eylemlerinin incelenmesini talep ediyor.

Beşiktaş'ta rekabet alevlendi! Immobile sonrası Aboubakar ve Muleka işi şova döktü Beşiktaş'ta rekabet alevlendi! Immobile sonrası Aboubakar ve Muleka işi şova... Haberi Görüntüle

OKAN BURUK'UN TEPKİSİ BEKLENİYOR

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un bu suç duyurusu karşısında nasıl bir tepki vereceği merakla bekleniyor. Buruk'un, konuya ilişkin bir açıklama yapıp yapmayacağı ve savunmasının ne olacağı ilerleyen süreçte belli olacak.

TFF Başkan adayları kimler? TFF'nin yeni başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu mu olacak? TFF Başkan adayları kimler? TFF'nin yeni başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu mu... Haberi Görüntüle

HUKUKİ SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, HUFEDER'in suç duyurusunu değerlendirip değerlendirmeyeceği ve Okan Buruk hakkında herhangi bir işlem yapıp yapmayacağı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. 

Habere Tepki Ver

0

0

2

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading