Yandex Metrica

Sitede Ara

Fenerbahçe Beko, Jasikevicius ile bir ilki yaşadı

Fenerbahçe Beko, Jasikevicius ile bir ilki yaşadı

EuroLeague Final Four'da Panathinaikos'a 73-57 mağlup olan Fenerbahçe Beko, başantrenör Sarunas Jasikevicius yönetiminde en az sayı attığı maçı oynadı. 

Spor

25.05.2024, 14:28

Almanya'nın başkenti Berlin'deki Uber Arena'da gerçekleşen karşılaşmanın ilk 5 dakikasında sayı bulamayan sarı-lacivertliler, 12-0 geriye düştü. İlk basketlerini çeyreğin bitimine 4 dakika 47 saniye kala Hayes-Davis'le bulan Fenerbahçe Beko, üçüncü çeyrekte farkı 1 sayıya kadar indirmesine rağmen, son periyotta skor üretmekte zorlanarak 16 sayı farkla yenildi. Bu maçta sadece 57 sayı atan Fenerbahçe Beko, Jasikevicius dönemindeki en düşük skoru elde etti.

Mourinho eski öğrencilerini topluyor! 3 yıldız birden yolda Mourinho eski öğrencilerini topluyor! 3 yıldız birden yolda Haberi Görüntüle

SAYI ORTALAMASI 

Jasikevicius'un göreve gelmesinin ardından hücumda verimliliği artan Fenerbahçe Beko, Litvanyalı başantrenör yönetiminde oynadığı 4 Avrupa Ligi maçında 100 sayı barajını aşmayı başardı. Jasikevicius'un yönetiminde normal sezonda 21 Avrupa Ligi maçında toplam 1844 sayı kaydeden Fenerbahçe Beko, maç başına 87,80 sayı ortalamasına ulaştı. Ancak, Panathinaikos'a karşı oynanan Final Four maçında bu ortalamadan 30 sayı daha az atarak büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Jasikevicius yönetiminde en az sayı kaydedilen maç ise Panathinaikos'a karşı 74-63 kaybettikleri deplasman maçıydı.

Fenerbahçe Beko'nun bu sezon en az sayı ürettiği maç, Yunan başantrenör Dimitris Itoudis döneminde yaşandı. 14 Kasım 2023'te Sırbistan deplasmanında Kızılyıldız'a 87-56 mağlup olan Fenerbahçe Beko, bu sezonun en düşük skorlu müsabakasını oynadı.

Amedspor, Ersun Yanal ile mi anlaştı? Amedspor, Ersun Yanal ile mi anlaştı? Haberi Görüntüle

57 SAYIDA KALDI

Normal sezonda en az sayıyı Kızılyıldız deplasmanında atan Fenerbahçe Beko, taraftarı önünde ise play-off maçında AS Monaco'ya 65-62 yenildiği maçta benzer bir performans sergiledi. Normal sezon dışında Jasikevicius'un göreve gelmesinin ardından en az sayısını Fransız temsilcisine karşı kaydeden Fenerbahçe Beko, Panathinaikos'la oynanan Final Four yarı finalinde ise sadece 57 sayı üretebildi.

Fenerbahçe Beko, Jasikevicius yönetiminde genel olarak hücumda verimli bir performans sergilese de, kritik maçlarda skor üretme konusunda yaşadığı sıkıntılar takımın başarısını olumsuz etkiledi. Bu durum, önümüzdeki sezon için takımın hücum stratejilerini ve oyuncu performanslarını yeniden değerlendirmesi gerektiğini açıkça gösteriyor.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Loading