Yandex Metrica

Fenerbahçe 3 puanı 4-1'le aldı: Nefes kesen 45 dakikada 2 kırmızı kart

Fenerbahçe 3 puanı 4-1'le aldı: Nefes kesen 45 dakikada 2 kırmızı kart

Galatasaray'la şampiyonluk için yarışan Fenerbahçe kendi sahasında Pendikspor'u ağırladı. Maçın büyük kısmını 1-0 yenik götüren sarı lacivertliler son dakikalarda coştu: 4-1

Spor

23.03.2024, 17:20

Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında Siltaş Yapı Pendikspor'u konuk eden Fenerbahçe, 1-0 yenik duruma düştüğü karşılaşmayı 4-1 kazanarak zirve yarışına devam etti.

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısında fauller nedeniyle oyun sık sık durdu. Fenerbahçe, sözkonusu bölümde tempo yapamazken, Pendikspor 30. dakikada Halil Akbunar'ın golüyle öne geçti. Kalan bölümde benzer şekilde ilerledi ve soyunma odasına konuk ekibin 1-0 üstünlüğüyle gidildi.

İsmail Kartal

İkinci yarıya etkili başlayan Fenerbahçe, rakip kalede uzun süre baskı kursa da golü bulamadı. Bu süre içinde Dzeko ile net bir pozisyondan yararlanamayan sarı-lacivertliler, 59. dakikada Mert Hakan'ın şık golüyle beraberliği yakaladı. 

Fenerbahçe, baskısını sürdürürken, 71. dakikada Welinton'un atılmasıyla Pendikspor 10 kişi kaldı. 

Rakibinin eksik kalmasının ardından baskısını daha da artıran sarı-lacivertliler, 85. dakikada penaltı fırsatı yakaladı. 

87. dakikada topun başına geçen Michy Batshuayi, takımını 2-1 öne geçirdi. 90+1 dakikada Lusamba'nın kırmızı kart görmesiyle 9 kişi kalan rakibi karşısında 90+5. dakikada Ferdi Kadıoğlu ve 90+9. dakikada İrfan Can Kahveci ile goller bulan Fenerbahçe, sahadan 4-1 galip ayrıldı.

Bu galibiyetle Galatasaray'ın 3 puanla kapattığı haftada hata yapmayan sarı-lacivertliler, zirve yarışını sürdürdü.

Fenerbahçe - Pendikspor

Beşiktaş yeni golcüsü Ciro Immobile'nin fiyatını açıkladı Beşiktaş yeni golcüsü Ciro Immobile'nin fiyatını açıkladı Haberi Görüntüle

TARTIŞMALI PENALTI 'VAR'LA GELDİ

Fenerbahçe'nin 85. dakikada kazandığı penaltı vuruşu, VAR kararıyla geldi.

Maçın 83. dakikasında ceza sahası çizgisi üzerinde İrfan Can Kahveci, Ndiaye'nin müdahalesiyle yerde kalınca hakem Kadir Sağlam pozisyonda faul kararı verdi. Oyuncuların tedavisi sırasında VAR hakemi, Kadir Sağlam'ı uyardı ve bu uyarının üzerine Kadir Sağlam penaltı noktasını gösterdi.

Penaltı vuruşu için topun başına geçen Michy Batshuayi, 87. dakikada topu filelerle buluşturdu.

Fenerbahçe'de flaş sakatlık! Yeni transfer maç kadrosunda yok Fenerbahçe'de flaş sakatlık! Yeni transfer maç kadrosunda yok Haberi Görüntüle

MERT HAKAN HARİKA BİR GOLE İMZA ATTI

Fenerbahçe'nin takım kaptanlarından Mert Hakan Yandaş, son haftalarda kritik anlarda skor bulmayı başardı.

Süper Lig'in 27. haftasında Kasımpaşa'yı ağırlayan Fenerbahçe, karşılaşmada 1-0 gerideyken sahneye çıkan Mert Hakan, şık bir golle takımına beraberlik sayısını getirmiş ve Fenerbahçe sahadan 2-1 galibiyetle ayrılmıştı.

29 yaşındaki oyuncu, bu karşılaşmada da takımı 1-0 yenik durumdayken sahneye çıkarak beraberlik sayısına imza attı.

Fenerbahçe - Pendikspor 10.jpg

UEFA'dan Atilla Karaoğlan'a kritik görev! O Şampiyonlar Ligi maçında düdük çalacak UEFA'dan Atilla Karaoğlan'a kritik görev! O Şampiyonlar Ligi maçında düdük... Haberi Görüntüle

DZEKO BAŞINA SERT BİR DARBE ALDI 

Fenerbahçe'nin tecrübeli santrforu Edin Dzeko, başına darbe aldı.

Maçın 34. dakikasında bir kenar ortasında savunma ve kaleciyle hava topuna yükselen Dzeko, yerde kaldı.

Pozisyonda aldığı darbeyle kaşı açılan 37 yaşındaki oyuncu, tedavisinin ardından mücadeleye devam etti.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, devre arasında 2 oyuncu değişikliğine gitti.

Kartal, sarı kartları bulunan Mert Müldür'ün yerine Bright Osayi-Samuel'i, Jayden Oosterwolde'nin yerine ise Alexander Djiku'yu oyuna dahil etti.

Beşiktaş'ta ayrılık! İlk açıklama geldi Beşiktaş'ta ayrılık! İlk açıklama geldi Haberi Görüntüle

Fenerbahçe - Pendikspor

Fenerbahçe'de bomba transfer! İki yıllık anlaşma sağlandı Fenerbahçe'de bomba transfer! İki yıllık anlaşma sağlandı Haberi Görüntüle

MAÇIN İLK YARISI 58 DAKİKA OYNANDI

Siltaş Yapı Pendikspor, müsabakanın ilk yarısını 17 faulle tamamladı.

Maçın ilk yarısı 58 dakika oynanırken, gerçekleştirilen fauller sebebiyle ilk yarıda top 23 dakika 15 saniye oyunda kalabildi.

İlk yarıda ayrıca yaklaşık her 45 saniyede bir faul gerçekleşti.

Barış Alper Yılmaz'a dev talip! Rekor bonservis bedeli Barış Alper Yılmaz'a dev talip! Rekor bonservis bedeli Haberi Görüntüle

MAÇIN KÜNYESİ

Stat: Ülker

Hakemler: Kadir Sağlam, Mustafa Sönmez, Candaş Elbil

Fenerbahçe: Livakovic, Mert Müldür (Dk. 46 Osayi-Samuel), Serdar Aziz, Oosterwolde (Dk. 46 Djiku), Ferdi Kadıoğlu, Krunic, Fred, Cengiz Ünder (Dk. 61 İrfan Can Kahveci), Mert Hakan Yandaş (Dk. 74 Batshuayi), Tadic, Dzeko (Dk. 90+2 Szymanski)

Siltaş Yapı Pendikspor: Erdem Canpolat, Serkan Asan, Murat Akça, Welinton, Sequeira, Ndiaye, Lusamba, Gökcan Kaya (Dk. 63 Çekiçi), Thiam (Dk. 81 Erencan Yardımcı), Halil Akbunar (Dk. 74 Berkay Sülüngöz), Umut Nayir (Dk. 81 Rassoul)

Goller: Dk. 30 Halil Akbunar (Pendikspor), Dk. 59 Mert Hakan Yandaş, Dk. 87 Batshuayi (Penaltıdan), Dk. 90+5 Ferdi Kadıoğlu, Dk. 90+9 İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe)

Kırmızı kartlar: Dk. 71 Welinton, Dk. 90+1 Lusamba, Dk. 90+6 İbrahim Üzülmez (Teknik direktör) (Siltaş Yapı Pendikspor)

Sarı kartlar: Dk. 15 Mert Müldür, Dk. 19 Oosterwolde, Dk. 26 Dzeko, Dk. 45+11 Ferdi Kadıoğlu, Dk. 88 İrfan Can Eğribayat (Yedek kulübesinde), Dk. 90+7 Osayi-Samuel (Fenerbahçe), Dk. 26 Erdem Canpolat, Dk. 45+2 Halil Akbunar, Dk. 54 Ndiaye, Dk. 90+4 Sequeira (Siltaş Yapı Pendikspor)

İsmail Kartal

EURO 2024'ün en iyi maçları listesinde Avrupa'yı şok eden liste: Türkiye, 2 maçıyla  ilk 5'e girdi EURO 2024'ün en iyi maçları listesinde Avrupa'yı şok eden liste:... Haberi Görüntüle

İSMAİL KARTAL 6 DEĞİŞİKLİK YAPTI

Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde oynadıkları Union Saint-Gilloise maçının ilk 11'ine göre kadrosunda 2'si zorunlu 6 değişiklik yaptı.

Deneyimli teknik adam, Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmada son maçta ilk 11'de oynayan Çağlar Söyüncü'yü sakatlığı, İsmail Yüksek'i ise cezası nedeniyle kadroya alamadı.

62 yaşındaki çalıştırıcı, Brigt Osayi-Samuel, Alexander Djiku, Sebastian Szymanski ve Michy Batshuayi ise yedek soyundurdu.

İsmail Kartal, bu isimlerin yerine ise Mert Müldür, Serdar Aziz, Ferdi Kadıoğlu, Rade Krunic, Mert Hakan Yandaş ve Edin Dzeko'yu 11'de değerlendirdi.

Fenerbahçe - Pendikspor 8.jpg

Pendikspor karşısında kalede Dominik Livakovic'i oynatan Kartal, savunma dörtlüsünü Mert Müldür, Serdar Aziz, Jayden Oosterwolde ve Ferdi Kadıoğlu'dan kurdu. Orta sahakada Rade Krunic ve Fred Rodrigues yer alırken, hücumda Cengiz Ünder, Mert Hakan Yandaş ve Dusan Tadic şans buldu. Kartal, gol yollarında ise yine Edin Dzeko'ya güvendi.

Fenerbahçe'de İrfan Can Eğribayat, Alexander Djiku, İrfan Can Kahveci, Bright Osayi-Samuel, Michy Batshuayi, Miha Zajc, Sebastian Syzmanski, Muhammet Zeki Dursun, Sedar Dursun ve Yusuf Akçiçek ise yedek soyundu.

Fenerbahçe, Siltaş Yapı Pendikspor karşısında 5 oyuncusundan faydalanamadı.

Sarı-lacivertlilerde sarı kart cezalısı İsmail Yüksek'in yanı sıra sakatlıkları bulunan Çağlar Söyüncü, Rodrigo Becao ve Joshua King kadroda yer almadı.

Bu isimlerin yanı sıra ağrıları bulunan Leonardo Bonucci de kadroya alınmadı.

Fenerbahçe - Pendikspor

Galatasaray rotayı İngiltere'ye çevirdi: Transferde 2 isim var Galatasaray rotayı İngiltere'ye çevirdi: Transferde 2 isim var Haberi Görüntüle

OOSTERWOLDE MAÇA STOPER BAŞLADI

Fenerbahçe'nin Hollandalı genç oyuncusu Jayden Oosterwolde, müsabakaya stoper pozisyonunda başladı.

Sezon başından beri hem sol bekte hem de stoperde etkili bir performans ortaya koyan 22 yaşındaki oyuncu, Union Saint-Gilloise maçına sol bekte başlamış ve Çağlar'ın yaşadığı sakatlığın ardından mücadelenin kalan bölümünde stoper oynamıştı.

Savunmadaki performansıyla yine dikkatleri üzerine çeken Oosterwolde, takımının 2. golüne de imza atmayı başarmıştı.

Teknik direktör İsmail Kartal, stoper oyuncusu Alexander Djiku'yu yedek soyundurduğu Pendikspor maçında, bu bölgede Oosterwolde'ye görev verdi.

Galatasaray - Düsseldorf hazırlık maçı ne zaman oynanacak? Galatasaray - Düsseldorf hazırlık maçı ne zaman oynanacak? Haberi Görüntüle

İRFAN CAN KAHVECİ SAKATLIĞI ATLATTI

Fenerbahçe'de sakatlığını atlatan İrfan Can Kahveci, Siltaş Yapı Pendikspor maçının kadrosuna dahil edildi.

Sakatlığını atlattıktan sonra çalışmalarını bireysel sürdüren milli oyuncu, son idmanda ise takımla çalışmıştı.

Teknik direktör İsmail Kartal, tecrübeli oyuncuyu önemli müsabakada yedek soyundurdu.

Fenerbahçe'nin Lugano karşısındaki kadrosu açıklandı! 9 isim listede yok Fenerbahçe'nin Lugano karşısındaki kadrosu açıklandı! 9 isim listede yok Haberi Görüntüle

KRUNIC İLK 11'E GERİ DÖNDÜ 

Fenerbahçe'nin kış transfer döneminde kadrosuna kattığı Rade Krunic, 2 maç aranın ardından ilk 11'e geri döndü.

Transferi uzun süre konuşulan ve kadroya katıldıktan sonra performansıyla eleştiriler alan Krunic, Hatayspor ve Union Saint-Gilloise maçlarında yedek kalmıştı.

İlk 11'deki son maçını Ziraat Türkiye Kupası'nda 3-0 kazanılan MKE Ankaragücü karşısında oynayan Krunic, Pendikspor müsabakasına da 11'de başladı.

Bu arada A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella karşılaşmayı yerinde takip etti.

Montella'ya, yardımcı antrenör Selçuk Şahin ve atletik performans antrenörü Pierpaolo Polino da eşlik etti.

İbrahim Üzülmez

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading