Yandex Metrica

Emre Belözoğlu'ndan beklenmeyen başarısızlık

Emre Belözoğlu'ndan beklenmeyen başarısızlık

Süper Lig'de 2023-2024 sezonunu 17. sırada sonlandırarak küme düşen MKE Ankaragücü takımında teknik direktör Emre Belözoğlu, teknik direktörlük kariyerinin en büyük başarısızlığına üzülerek imza atmış oldu. Yenilen son dakika golleri, takımın kritik puan kayıplarına ve nihayetinde küme düşmesine sebebiyet verdi.

Spor

27.05.2024, 17:43

MKE Ankaragücü'nün başarısızlığına katkıda bulunan saha içi etkenlerin başında son dakika yenilen goller geliyor. Sezon boyunca birçok maçta son dakikalarda yedikleri gollerle puan kaybettiler. Özellikle Trabzonspor'a karşı oynanan son maçta, 87. dakikada 2-1 önde olan Ankaragücü, uzatmalarla birlikte kalan sürede üç gol yiyerek 4-2 mağlup oldu.

Bu sezon, 90. dakikadan sonra yedikleri gollerle Kasımpaşa, Hatayspor, Kayserispor ve Trabzonspor'a kaybederken, Çaykur Rizespor ve Alanyaspor ile berabere kaldılar. Sadece son dakika golleri nedeniyle 8 puan kaybettiler ve bu puanlar kümede kalmak için yeterli olabilirdi.

Okay Yokuşlu için flaş açıklama! Transferi doğrulandı Okay Yokuşlu için flaş açıklama! Transferi doğrulandı Haberi Görüntüle

SON 6 HAFTADAKİ KÖTÜ PERFORMANS

Ankaragücü, ligin son 6 haftasında galibiyet alamadı ve bu süreçte 3 mağlubiyet ve 3 beraberlik yaşadı. Hatayspor ve Pendikspor maçlarında eline geçen fırsatları değerlendiremeyen sarı-lacivertliler, bu sonuçlarla küme düşmekten kurtulamadı.

Emre Belözoğlu, ligin 8. haftasında Ankaragücü'nün başına geçti ve başlangıçta iyi bir performans sergiledi. Ancak sezon ilerledikçe takım ciddi bir düşüş yaşadı. Belözoğlu yönetiminde Ankaragücü, ligde çıktığı 31 maçta 7 galibiyet, 13 beraberlik ve 11 mağlubiyet aldı. İkinci yarıda ise sadece 4 galibiyet elde edip, 19 puan toplayarak küme düşmekten kaçınamadı.

Fenerbahçe resmen KAP'a bildirdi: Transfer görüşmeleri başladı Fenerbahçe resmen KAP'a bildirdi: Transfer görüşmeleri başladı Haberi Görüntüle

YÖNETİM SORUNLARI VE FARUK KOCA'NIN HAKEME SALDIRISI

Kulübün eski başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e yönelik saldırısı, Ankaragücü için büyük bir düşüşün başlangıcı oldu. Bu olay sonrası Koca istifa etti ve takım 5 maç sahasında seyircisiz oynama cezası aldı. Yeni yönetim de kötü gidişi durduramadı. Başkan İsmail Mert Fırat ve Futbol Şube Sorumlusu Yusuf Tanık'ın önderliğinde yapılan devre arası transferler de takıma yeterli katkıyı sağlayamadı.

Fabregas'a flaş görev: Serie A'da patron oldu Fabregas'a flaş görev: Serie A'da patron oldu Haberi Görüntüle

DEVRE ARASI YAPILAN TRANSFERLERİN ETKİSİZLİĞİ

Ankaragücü, devre arasında kadrosuna kattığı Riccardo Saponara, Ertaç Özbir, Alexis Flips, Kazımcan Karataş, Christian Bassogog ve Abdurrahim Dursun'dan beklediği katkıyı alamadı. Bu oyunculardan sadece Bassogog düzenli olarak oynadı ve 2 gol attı. Diğer transferler ise beklentilerin altında kaldı.

Bu faktörlerin birleşimi, Ankaragücü'nün Süper Lig'den düşmesine neden oldu ve Emre Belözoğlu'nun kariyerinde beklenmedik bir başarısızlık olarak özgeçmişine yazıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading