Yandex Metrica

Dünya Göçebe Oyunları başlıyor! Açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak

Dünya Göçebe Oyunları başlıyor! Açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak

Son dakika haberleri... Büyük bir heyecanla beklenen ve 102 ülkenin geleneksel sporları, kültürü ve lezzetini buluşturan 4. Dünya Göçebe Oyunları İznik'de sahne alıyor. Açılışı bu akşam Cumhurbaşkanı Revep Tayyip Erdoğan gerçekleştirecek.

Spor

23.01.2024, 19:52

Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından bu yıl dördüncü kez düzenlenecek Dünya Göçebe Oyunları bugün Bursa’nın İznik ilçesinde başlayacak.

Kovid 19 nedeniyle iki yıldır ertelenen oyunlar 2 Ekim’e kadar, İznik’te özel olarak hazırlanan bir alanda yapılacak.

‘Gelenekten Geleceğe Bir’iz’ sloganıyla düzenlenecek organizasyona 102 ülkeden 3 binin üzerinde sporcu katılacak.

Ferdi Kadıoğlu gidecek mi En-Nesyri gelecek mi? Ali Koç'tan dikkat çeken açıklama Ferdi Kadıoğlu gidecek mi En-Nesyri gelecek mi? Ali Koç'tan dikkat... Haberi Görüntüle

AÇILIŞI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YAPACAK

Organizasyonunun açılışı, saat 19.00’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

Üst düzey temsilcilerin yer alması beklenen açılış programı da 19.00 ile 21.00 arasında düzenlenecek. Atlı oyunlardan ulusal güreşlere, okçuluktan gastronomiye, geleneksel sanatlardan sahne sanatlarına, çocuk oyunlarından etno pazara etkinliklerin yapılacağı organizasyon, halkların kültürel ve tarihi mirasını korumayı, kültürlerarası iletişimi, dostluk ve uyumu güçlendirmeyi hedefliyor.

Organizasyon Komitesi ve Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Hakan Kazancı, etkinlik boyunca, dünyada kaybolmaya yüz tutmuş birçok unsuru konuklara sunacaklarını dile getirdi.

Fenerbahçe'nin Lugano karşısındaki sürpriz 11'i Fenerbahçe'nin Lugano karşısındaki sürpriz 11'i Haberi Görüntüle

KÜLTÜREL ETKİNLİKLER DE DÜZENLENECEK

Dünya Göçebe Oyunları kültürel etkinliklere de ev sahipliği yapacak. Dünya mutfaklarından örnekler katılımcılarla paylaşılacak ve ayrıca göçebe evreni tanıtılacak. Etno dans, etno müzik, etno moda, etno pazar ve ateş başı sohbetlerle kültürlerarası etkileşim artırılacak. Katılımcı ülkeler, hem yeni kültürleri tanıma hem de kendilerini anlatma imkânı elde edecek. Mangala, Cirit, Toguz Korgool, Chevgan, Audaryspak, Tenge İlu, Pato, Moğul Boh, Kırgız Güreşi ve Güreş gösterileri de gerçekleştirilecek. Oyunlar 2 Ekim'de bitecek.

Göçebe Oyunları'nda olacak branşlar şu şekilde:

 Atlı sporlar: Kökbörü, Kökpar; Güreş: Alış, Aşırtmalı Aba, Kapışmalı Aba, Yağlı Güreş, Pehlivan Güreşi, Kazak Güreşi, Şalvar Güreşi, Mas Güreşi

Okçuluk: Geleneksel Okçuluk, Uzun Mesafede Okçuluk, Atlı Okçuluk


 

.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading