Yandex Metrica

Başkan adayından sert sözler: Milli takım son 5 yıldır başarısız!

Başkan adayından sert sözler: Milli takım son 5 yıldır başarısız!

Son dakika haberleri... Türkiye Basketbol Federasyonu seçimlerine aday olan Harun Erdenay, milli takımın son 5 yılda başarısız olduğunu açıkladı.

Spor

23.01.2024, 18:12

Türkiye Basketbol Federasyonu seçimleri öncesi adaylarıdan açıklamalar gelmeye devam ediyor.

4 Kasım'da gerçekleştirilecek olağan genel kurulunda başkanlığa aday olan Harun Erdenay, Türk basketbolunu daha iyi yere getirmeye hazır olduğunu öne sürdü.

Seçim çalışmalarında son bölüme geldiklerini anlatan Erdenay, "Yola çıktığımızda bütün delegelerin eline değeceğimiz, herkesin sorunlarını dinleyeceğimiz, onlara projelerimizi anlatacağımız vaadiyle yola çıktık. Bugüne kadar delegelerin yüzde 90'lık bölümünü ziyaret ettik. Ankara'daki delegeler kaldı, onları da Ankara'ya gittiğimizde ziyaret ederek bütün turumuzu tamamlayacağız ve seçime hazır bir şekilde gireceğiz." ifadelerini kullandı.

Delegelerin kendilerine pozitif yaklaştığını vurgulayan Erdenay, "Adaylığıma pozitif yaklaşıyorlar. Basketbolun içinde gelen biriyim. Uzun yıllar oynadım ve yöneticilik yaptım. Asbaşkanlık ve başkanlık yaptım. FIBA'da 5 sene yönetim kurulu üyeliği yaptım." şeklinde konuştu.

Bayer Leverkusen'den Arda Güler hamlesi: Alonso'dan bir teklif daha! Bayer Leverkusen'den Arda Güler hamlesi: Alonso'dan bir teklif daha! Haberi Görüntüle

HARUN ERDANAY: MİLLİ TAKIM BAŞARISIZ

"Bunu ben söylemiyorum. FIBA'nın sıralamasında hem erkeklerde hem kadınlarda ciddi bir düşüş var. Altıncı, yedinci sıradan 19. sıraya düşüş var. Altyapılarda son dönemde bir başarı yok. 2016'da olimpiyatlarda çeyrek finale yükselen kadın milli takımımız son Avrupa şampiyonalarında galibiyet bile alamadı. Altyapılardaki en son madalyalar 2015-2016'da geldi. Liglerdeki bir iki takımın Avrupa başarısı hariç Türk basketbolunun son beş yılda başarısı yok, düşüşü var."

"Son 5 yılımıza baktığımızda dünya 22'ncisi olarak son anda olimpiyat elemeleri oynayan erkek milli takımımız, Çekya gibi bir ekibin olimpiyatlara gittiği turnuvada istediğini alamadı. Dünya sıralamasında direkt aşağı düşen pozisyonumuz var. Son 5 yılda milli takımı başarısız buluyorum." 

Van Bronckhorst'tan Beşiktaş'a Semih Kılıçsoy talimatı: Asla satılmayacak Van Bronckhorst'tan Beşiktaş'a Semih Kılıçsoy talimatı: Asla satılmayacak Haberi Görüntüle

'BASKETBOL OKULLARI KÜÇÜLDÜ'

"Bölgesel ligi yeniden hayata geçireceğiz. Bölgesel ligin olmaması Anadolu basketboluna ciddi darbe vurdu. Basketbol okulları küçüldü, onları hayata geçirmek lazım. 12 Dev Adam Basketbol Okulları 2016'da 42 ilde 2 bin 400 kişiye ulaşıyordu. Şimdi çok küçüldü. Oradan basketbolcular bulunup takımlara veriliyordu. Milli takıma bu şekilde çok oyuncu kazandırıldı. Bu yapıyla Anadolu'nun en ücra köşesindeki insanlara basketbol oynama fırsatı veriliyordu. Bölgesel ligde 82 takım mücadele ediyordu. Doğudaki takımların kendi liglerinde oynama şansı oluyordu. Lig olmazsa Batman'daki bir takım kendisiyle mi oynayacak. Bölgesel gruplar oluşturduğunuzda bu takımların kendi liglerinde oynama şansı oluyordu, bunları hayata geçireceğiz."

Galatasaray, Doue transferini bitirdi! İmza için İstanbul'a geliyor Galatasaray, Doue transferini bitirdi! İmza için İstanbul'a geliyor Haberi Görüntüle

HARUN ERDANAY: SEÇİMİ KAZANACAĞIM

"Mevcut başkan 5 senedir görevde. Erman ağabey Fransa'dan geldi ve aday oldu. Kim daha iyi yönetecekse bütün delegeler toplanıp karar verecek. Ben şansımın yüksek olduğuna, delegeler bazında karşılığımın olduğuna inanıyorum. Kazanacağıma inanıyorum." 

"Öncelikle çok yakın zamanda milli takımların maçları olacak. Dünya şampiyonası eleme grubunda oynayacağız. Öncelikli hedefimiz orası olacak. Ligler başladı. Buradaki takımların giderlerini azaltmaya yönelik çalışmalar yapacağız. Daha sonra sponsorlar getirerek bu ligleri güçlendirmek istiyoruz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading