Yandex Metrica

Barcelona'dan ayrılan Yusuf Demir için Türk kulübü devreye girdi

Barcelona'dan ayrılan Yusuf Demir için Türk kulübü devreye girdi

Son dakika haberleri... Yaz transfer döneminde Rapid Wien'den Barcelona'ya kiralık olarak transfer olan ama geçen hafta sözleşmesi feshedilen Yusuf Demir'in Süper Lig'e geleceği iddia edildi.

Spor

23.01.2024, 18:40

İspanya La liga devi Barcelona ile sözleşmesini geçtiğimiz günlerde fesheden Yusuf Demir için sürpriz bir gelişme yaşandı.

Süper Lig ekibi Başakşehir, bonservisi Avusturya takımlarından Rapid Wien'de bulunan 18 yaşındaki oyuncu için girişimlere başladı.

Bu sezon Barcelona'da 6 lig ve 3 Şampiyonlar Ligi maçında şans bulan genç yıldız, yeni teknik direktör Xavi Hernandez'in kararıyla geri gönderilmişti.

Galatasaray'dan Memphis Depay bombası Galatasaray'dan Memphis Depay bombası Haberi Görüntüle

EMRE BELÖZOĞLU YUSUF DEMİR'İ İSTİYOR

Başakşehir teknik direktörü Emre Belözoğlu, göreve gelmeden önce Exxen'de yayınlanan Barcelona-Bayern Münih maçında oynayan Yusuf Demir'i çok beğendiğini söyleyerek genç yıldızı Messi'ye benzetmişti.

Fenerbahçe'de görev yaptığı dönemde de genç yıldızı kadrosuna katmak isteyen Belözoğlu, piyasa değeri 10 milyon Euro olan Yusuf için kiralama seçeneğini devreye sokarak renklerine bağlamayı hedefliyor.

Milli takım tercihini Avusturya'dan yana kullanan oyuncunun yeteneklerine çok güvenen 41 yaşındaki teknik adam, gurbetçi futbolcuyu transfer ettiği taltirde ilk 11'de şans vermeyi planlıyor.

Yoğun mesaiye futbol molası! Cumhurbaşkanı Erdoğan Başakşehir - La Fiorita maçını izledi Yoğun mesaiye futbol molası! Cumhurbaşkanı Erdoğan Başakşehir - La Fiorita... Haberi Görüntüle

YUSUF DEMİR ASLEN NERELİ?

Trabzonlu bir ailenin çocuğu olarak 2003 yılında Avusturya'nın Viyana şehrinde  dünyaya gelen Yusuf Demir, futbola başladığı First Wienna takımından 2013 yılında  Rapid Wien'e transfer olmayı başardı. 

Burada ortaya koyduğu performansla Avrupa'nın dev takımlarını peşine takan orta saha oyuncusu, Barcelona tarafından 500 bin Euro kiralama ve 10 milyon Euro satın alma opsiyonu ile birlikte Temmuz ayında transfer edildi.

Türk Milli Takımı'nın gözden kaçırdığı Yusuf, Avusturya Milli Takımının teklifini kabul etti. 

Genç yıldız 28 Mart 2021'de Fareo Adalarına karşı oynanan 2022 Dünya Kupası Elemeleri'nde ilk kez forma giyerek milli oldu. 

Toplam 4 maçta şans bulan Yusuf 43 dakika sahada kaldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading