Yandex Metrica

Avrupa basınında Fenerbahçe! Şampiyonlar Ligi müjdesi ve Ülke puanı...

Avrupa basınında Fenerbahçe! Şampiyonlar Ligi müjdesi ve Ülke puanı...

UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçında, temsilcimiz Fenerbahçe penaltılarda Olympiakos'a mağlup olarak turnuvaya veda eden taraf oldu. Büyük yankı uyandıran karşılaşmanın ardından Avrupa basını mücadeleyi manşete taşıdı. Ancak ülke puanında güzel gelişmeler yaşandı ve Şampiyonlar Ligi ihtimali devam etmekte. İşte tüm detaylar...

Spor

20.04.2024, 09:55

UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçında dün akşam Fenerbahçe sahasında Olympiakos'u ağırladı.

İrfan Can Kahveci'nin 11. dakikadaki golüyle öne geçen Fenerbahçe, devreyi bu skorla üstün tamamladı.

Galatasaray'dan bomba transfer açıklaması: Okan Buruk'un gözdesi geliyor Galatasaray'dan bomba transfer açıklaması: Okan Buruk'un gözdesi geliyor Haberi Görüntüle

PENALTILARDA VEDA

Zorlu mücadelenin ikinci yarısında gol sesi çıkmazken toplam skor 3-3 olması nedeniyle maç uzatmalara gitti. İkinci uzatma sonunda da skor değişmedi ve maç peanlatılara kaldı. 

Penaltı atışlarında fileleri havalandıran Olympiakos, tarı finale adını yazdıran taraf oldu.

Ancelotti'nin Arda Güler'e güveni arttı! İlk 11'e almayı planlıyor Ancelotti'nin Arda Güler'e güveni arttı! İlk 11'e almayı planlıyor Haberi Görüntüle

ÜLKE PUANINDAN GÜZEL HABER

Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'ne çeyrek final heyecanına son veren Fenerbahçe, Türkiye'nin UEFA ülke puanı klasmanında sezonu 9. sırada tamamlaması kesinleşti.

Geçtiğimiz yıla göre 3 basamak birden yükselen Türkiye, sıralamada ilk 10 ülke arasında yer almayı garantiledi.

Galatasaray'da rotasyon değişikliği! Okan Buruk kararsız: Ziyech mi Kerem mi oynayacak? Galatasaray'da rotasyon değişikliği! Okan Buruk kararsız: Ziyech mi Kerem mi... Haberi Görüntüle

ELEME OYNAMADAN ŞAMPİYONLAR LİGİ

Süper Lig'de 2024-25 sezonu şampiyonu UEFA Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılacak. Lig ikincisi ise gruplara kalabilmek için 2 eleme turu oynayacak.

Türk futbolunda devrim yaratacak karar: Tüm kulüpler onayladı! Türk futbolunda devrim yaratacak karar: Tüm kulüpler onayladı! Haberi Görüntüle

AVRUPA BASININDA FENERBAHÇE

Maçın ardından Avrupa basınına yansıyan manşetler ve değerlendirmeler şöyle;

İspanyol Marca gazetesi maça ilişkin haberinde, "Penaltılar Mendilibar ve Emery'yi yarı finalde yeniden buluşturdu. Geçtiğimiz yıl Sevilla ile Avrupa Ligi şampiyonu olan Mendilibar'ın ekibi, Unai Emery'nin Aston Villa'sıyla karşılaşacak." ifadelerine yer verdi.

Mücadeleye ilişkin Yunan basınından FOS gazetesi, "Tzolakis, 3 penaltı kurtararak Olympiakos'u  Konferans Ligi yarı finaline taşıdı." ifadelerini kullandı.

Bir diğer İspanyol gazetesi Sport ise, "Tzolakis Olympiakos'a penaltılarda maçı kazandırdı. Mendilibar, bir sonraki turda vatandaşı Unai Emery ile karşılaşacak."

İtalyan basınından Tuttosport, "Leonardo Bonucci için kabus gecesi. Fenerbahçe'de Tadic ve Cengiz Ünder penaltı kaçırdı. Olympiakos'ta El Arabi ve Rodine penaltıyı değerlendiremedi. Bonucci, belirleyici penaltıyı kaçırdı ve Tzolakis, Olympiakos'u Konferans Ligi'nde yarı finale taşıdı." değerlendirmesinde bulundu.

Corriere dello Sport'taki haberde ise, "Leonardo Bonucci, Konferans Ligi'nde belirleyici penaltıyı kaçırdı." ifadeler kullanıldı.

Rıdvan Dilmen'den çarpıcı penaltı yorumu! Rıdvan Dilmen'den çarpıcı penaltı yorumu! Haberi Görüntüle

 UEFA ÜLKE PUANI SIRALAMASI 

1-İNGİLTERE 101.553

2-İSPANYA 86.864

3-İTALYA 85.855

4-ALMANYA 82.767

5-FRANSA 64.997

6-HOLLANDA 61.300

7-PORTEKİZ 55.482

8-BELÇİKA 46.800

9- TÜRKİYE 38.10

10- İSKOÇYA 36.050

11- ÇEKYA 35.550

12-İSVİÇRE 32.775

13-AVUSTURYA 32.400

14- NORVEÇ 31.625

15- DANİMARKA 31.450

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Spor


Loading