Yandex Metrica

Arjantin tek golle olimpiyatlarda

Arjantin tek golle olimpiyatlarda

2024 Paris Olimpiyatları Elemeleri'nde Arjantin, Brezilya'yı 1-0 mağlup ederek oyunlara katılımaya hak kazandı. Arjantin'e galibiyeti getiren golü Luciano Gondou attı. Brezilya, 2004'ten sonra ilk defa futbolda olimpiyata katılamadı.

Spor

13.02.2024, 14:31

Güney Amerika Futbol Olimpiyat Elemeleri'nde Arjantin ve Brezilya mücadele etti. Arjantin'in efsanelerinden Javier Mascherano'nun çalıştırdığı Arjantin U23 Takımı, Brezilya U23 Takımı'nı tek golle yenerek 2024 Paris Olimpiyatları'na katılımaya hak kazandı.

Mücadelenin ilk devresi golsüz eşitlikle geçilirken Arjantin'e galibiyeti getiren golü 78. dakikada Luciano Gondou kaydetti.

Yıldız futbolcu Süper Lig'e geliyor! Trabzonspor'un yeni stoperi Yıldız futbolcu Süper Lig'e geliyor! Trabzonspor'un yeni stoperi Haberi Görüntüle

ELEME FORMATI NASIL?

  • 2024 Paris Olimpiyatları Güney Amerika Futbol Elemeleri'nde ilk grup aşamasında 10 takım yer aldı.
  • Gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımlar, final etabına kaldı. Elemelerin final etabında her takım birbiriyle bir kez karşlaştı.
  • Güney Amerika Elemeleri'ni namağlup tamamlayan Paraguay ve son haftada Brezilya'yı yenerek ikinci sıraya yükselen Arjantin olimpiyat vizesi aldı.
Bayer Leverkusen'den Arda Güler hamlesi: Alonso'dan bir teklif daha! Bayer Leverkusen'den Arda Güler hamlesi: Alonso'dan bir teklif daha! Haberi Görüntüle

20 YIL SONRA OLİMPİYATTA YOK

  • Brezilya, en son 2004'te Atina'da düzenlenen olimpiyatta yer alamamıştı.
  • Arjantin ise 2004 ve 2008'te olimpiyatta altın madalya elde etti.
Süper Lig'in cep yakan transferleri açıklandı: O yıldız rekor kırdı! Süper Lig'in cep yakan transferleri açıklandı: O yıldız rekor kırdı! Haberi Görüntüle

FUTBOL MAÇLARI 7 STADYUMDA OYNANACAK

2024 Paris Olimpiyatları'nda futbol maçlarına 7 stadyum ev sahipliği yapacak. Olimpiyatlarda maçlar Marsilya, Lyon, Paris, Bordeaux, Saint-Etienne, Nice ve Nantes'ta yapılacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading