Yandex Metrica

Ananas polemiği tırmanıyor! Fenerbahçe, Dursun Özbek'e suç duyurusunda bulundu

Ananas polemiği tırmanıyor! Fenerbahçe, Dursun Özbek'e suç duyurusunda bulundu

Dursun Özbek'in Ali koç hakkında "Google’a ananas, şike, halı sahada dostluk maçına bakın kim çıkıyor karşınıza." ifadeleriyle yüklemesi sonrası, Fenerbahçe, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu kamuoyuna duyurdu. Böylece sosyal medyada da gündem olan 'ananas' polemiği tırmanarak hukuki sürece taşındı.

Spor

05.05.2024, 18:24

Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki açıklamalar son 24 saatte gerilimi yükselterek tırmanmaya devam ederken Fenerbahçe'den Galatasray Başkanı Dursun Özbek haakında suç duyurusunda bulunulması gündeme bomba gibi oturdu. 

Falcao'dan ayrılık kararı! Yeni takımı için 3 ihtimal var Falcao'dan ayrılık kararı! Yeni takımı için 3 ihtimal var Haberi Görüntüle

FENERBAHÇE'DEN DURSUN ÖZBEK'E SUÇ DUYURUSU

Fenerbahçe, ezeli rakiplerinin başkanı Dursun Özbek hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

İşte Fenerbahçe'nin konuya dair açıklaması;

"Galatasaray Spor Kulübü Başkanı şahsın, 27.02.2024 ve 06.11.2023 tarihinde yaptığı haddini, sınırını aşan, toplumu kin ve düşmanlığa teşvik etme niteliğindeki açıklamaları kamuoyunun malumudur. İlgili şahıs hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğunu kamuoyunun bilgisine sunarız."

Galatasaray'dan çok konuşulacak transfer! Liverpool'dan geliyor Galatasaray'dan çok konuşulacak transfer! Liverpool'dan geliyor Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU?

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sarı-kırmızılı kulübün dün gerçekleştirilen sponsorluk anlaşması imza töreninde Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a yönelik imalı sözler sarfederek "Google’a ananas, şike, halı sahada dostluk maçına bakın kim çıkıyor karşınıza." ifadeleriyle yüklemişti.

Psişiğin son 3 tahmini tutmuştu: Şampiyonlar Ligi'ni seneye Galatasaray kazanacak Psişiğin son 3 tahmini tutmuştu: Şampiyonlar Ligi'ni seneye Galatasaray kazanacak Haberi Görüntüle

AZİZ YILDIRIM DA POLEMİĞE GİRDİ: GOOGLE'DA FETÖCÜ KULÜP

Aziz Yıldırım ve dava arkadaşları imzalı paylaşılan metinde şu ifadelere yer verildi:

"Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in bugün yapmış olduğu açıklamaları dikkatle izledim. Kendisine, Google’da “Fetöcü kulüp” şeklinde arama yapıldığında karşısına hangi kulübün çıktığını sormakla birlikte, “sarı-lacivert duvar”, “ne şikesi memleket elde gidiyor”, “50.000 kişi ile sivil darbe yapacaklardı” kelimelerini de aramasını ve karşısına çıkan sonuçları incelemesini tavsiye ederim. Yine bu Başkana, Şike Kumpası İddianamelerini, FETÖ Çatı Davası, Selam Tevhit, Ergenekon Kumpas İddianamelerini, Yargıtay Başsavcılığı Mütalaalarını ve yine Cumhurbaşkanlığı İnternet Sitesinde yayınlanan 15 Temmuz kitapçığını okumasını ve okuduğundan anladıklarını da kamuoyu ile paylaşmasını tavsiye ediyorum."

28 Nisan bugün Süper Lig'de hangi maçlar var? 28 Nisan bugün Süper Lig'de hangi maçlar var? Haberi Görüntüle

'ANANAS'IN ANLAMI NE?

Özbek’in ananas imasının altında Fetullah Gülen’in Mustafa Koç’a ananas ve tesbih yollamasının olduğu öğrenildi.

Erdoğan, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ve Onursal Başkanı Rahmi Koç’un da ön sırada dinlediği konuşmasında, Gülen’in bir konuşmasında geçen Uganda’daki rafineri için Koç grubuna teklif götürülmesi, ananas ve tespih hediye edilmesi ifadeleri üzerinden “Ananas meselesinde, tesbih meselesinde kimse ağzını açmadı” demişti.

Bu gelişme üzerine açıklama yapan Mustafa Koç, Gülen’in ananas ve tespih hediyelerine ilişkin olarak, “Yok o ananas değilmiş de elmasmış, yok o bir şifreymiş. Bana ananas yollandı. Ben de aradım teşekkür ettim. Bu kadar basit. Bildiğiniz ananas yani, bu arada gayet de lezzetliydi. Sonra öğrendik ki Uganda, rafinerisiyle değil de ananasıyla meşhurmuş hakikaten” demişti.

Hürriyet’ten Cansu Çamlıbel’e konuşan Koç, Gülen ile görüşüp görüşmediği konusunda, “Hangi kulvardan olursa ülkemizde önemli ve etkili olan tüm isimlerle görüşebilirim ve görüşürüm. Bu da kimseyi ilgilendirmez. Bu bağlamda, ben kendisiyle görüştüm” açıklamasını yapmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

4

0

0

0

0

0

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Loading