Yandex Metrica

Sitede Ara

Altay 18 yıl sonra Süper Lig'de

Altay 18 yıl sonra Süper Lig'de

TFF 1.Lig play-off final maçında Altınordu'yu deviren Altay, şampiyon olarak Süper Lig'e yükseldi. Karşılaşma sonrası büyük sevinç yaşayan Altay teknik direktörü Mustafa Denizli, 18 sene sonra Süper Lig'e çıkan İzmir ekibinin layık olduğu yere döndüğünü ifade etti.

Spor

23.01.2024, 17:30

TFF 1.Lig play-off finalinde karşılaşan iki İzmir ekibi Altay ve Altınordu, Süper Lig'e çıkma maçında  Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda kozlarını paylaştı. Golsüz geçen ilk devrenin ardından son üç sezonun gol kralı Marco Paixao'nın 89.dakikada attığı golle Altınordu'yu 1-0 mağlup eden Altay, 18 senelik aranın ardından Süper Lig' yükselme başarısı gösterdi. 

Son düdükle birlikte müthiş bir coşku yaşayan Siyah Beyazlı futbolcular, camianın efsane ismi olan teknik direktör Mustafa Denizli'yi omuzlara alarak büyük bir sevinç yaşadı. 

"Maça 4 serum ve 3 iğne ile çıktım"

Gençlik yıllarının geçtiği Altay'a 38 sene sonra teknik direkör olarak dönen Mustafa Denizli,çok özel duygular yaşadığını belirterek,"Maça 4 serum ve 3 iğne ile çıktım. Birgün yaşamak benim için çok değerli.Bütün gençliğimin geçtiği bu camiada yaşadıklarım çok farklı duygular hissettiriyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Başkan, yöneticiler, teknik ekibim ve futbolcular, geldiğim günden itibaren hep bu günü düşlediler, beklediler. Ben de bekledim. Kendi adıma çok zor şartlarda hazırlandığımız maç oldu." ifadelerini kullandı.

Altınordu'nun da iyi bir mücadele sergilediğini aktaran Denizli, "Rakibimiz de aynı amaç peşinde mücadele etti. Neticede aynı şehrin iki ekibi bir final oynadı. Altınordu benim futbola başladığım yıllarda Süper Lig'in iyi takımlardan biriydi. Yıllar sonra onlarla teknik adam olarak finalde karşı karşıya gelmek ayrıca heyecan verici." açıklamasında bulundu. 

"Altay layık olduğu yere geldi" 

Mustafa Denizli, 18 yıl sonra Süper Lig'e dönen Altay'ın layık olduğu yere geldiğini aktararak,"Çok farklı bir çalışma dönemi geçirdim. Bu çalışma böyle sonlanır ve taçlanırsa ömrüme ömür katar, aksi takdirde ömrümden ömür yer hissi vardı. O kadar üzerinde durdum. Şükürler olsun böyle bir final yaptık. Altay layık olduğu yere geldi. Yıllar önce bıraktığımda Altay bugün geldiği yerdeydi. Döndüm yine aynı yerde. Bundan daha büyük bir mutluluk herhalde olmaz." şeklinde görüş belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading