Yandex Metrica

Almanya'da inanılmaz son: Bayer Leverkusen UEFA Avrupa Ligi'nde rekorlar eşliğinde finale yükseldi

Almanya'da inanılmaz son: Bayer Leverkusen UEFA Avrupa Ligi'nde rekorlar eşliğinde finale yükseldi

UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanşında Bayer Leverkusen ile Roma Almanya'da, Atalanta ile Marsilya ise İtalya'da karşı karşıya geldi. İlk maçlarda aldıkları avantajlı skorları ikinci maçlara yansıtan Bayer Leverkusen ve Atalanta, Avrupa'nın kulüpler seviyesindeki iki numaralı turnuvasında adını finale yazdıran taraf oldu.

Spor

14.05.2024, 13:27

UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final heyecanı yaşandı. 2 numaralı turnuvada ilk maçı İtalya'da 2-0 kazanan Bayer Leverkusen, Roma'yı BayArena'da konuk ederken Atalanta, ilk maçta deplasmanda 1-1 berabere kaldığı Marsilya'yı Gewiss Stadı'nda ağırladı. İlk maçta avattajlı skorlar elde eden Leverkusen ve Atalanta, UEFA Avrupa Ligi'nde finale yükselen taraf olmayı başardı.

Kumandan Djiku! Fenerbahçe- Kayserispor maçını spor yorumcularu değerlendirdi Kumandan Djiku! Fenerbahçe- Kayserispor maçını spor yorumcularu değerlendirdi Haberi Görüntüle

BAYER LEVERKUSEN-ROMA

Roma, Leandro Paredes'in her ikisi de penaltıdan olmak üzere 43. ve 66. dakikalarda attığı gollerle 2-0 öne geçti. Maçı uzatmaya götürecek bu skoru bozan ise yine bir Romalı oldu. 83. dakikada Gianluca Mancini, kendi kalesine attığı golle durumu 2-1'e getirdi. Maçın skorunu ise 90+7. dakikada Josip Stanisic belirledi ve durumu 2-2'ye getirdi. İlk maçı deplasmanda 2-0 kazanan Alman ekibi bu sonuçla rakibini kupanın dışına itti.

Roma'ya da yenilmeyen Xabi Alonso'nun öğrencileriBenfica'ya ait 48 maçlık yenilmezlik rekorunu da kırdı. 49. maçında da kaybetmeyen Leverkusen, Aralık 1963-Şubat 1965 tarihlerinde 48 maç kaybetmeyen Benfica'nın rekoruna son verdi. Bayer Leverkusen, bitime haftalar kala Bundesliga'daki ilk şampiyonluğunu ilan etmişti. 

Beşiktaş'a panzehir geliyor! Almanlarla ilk temas kuruldu Beşiktaş'a panzehir geliyor! Almanlarla ilk temas kuruldu Haberi Görüntüle

ATALANTA-MARSİLYA

Bir diğer yarı final mücadelesinde ise Atalanta, Marsilya'yı konuk etti. Maçtaki ilk gol 30. dakikada Ademola Lookman'dan geldi. Bu skorla 1-0 öne geçen Atalanta, 52. dakikada Matteo Ruggeri ile skoru 2-0 yaptı ve iyice rahatladı. Maçın skorunu ise 90+5. dakikada golle buluşan El Bilal Toure belirledi. 1-1 biten ilk maçın rövanşında rakibini 3-0 mağlup eden Atalanta UEFA Avrupa Ligi'nde finale çıktı. 

Atalanta ile Bayer Leverkusen arasındaki UEFA Avrupa Ligi finali, 22 Mayıs Çarşamba günü İrlanda'nın başkenti Dublin'de oynanacak.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Spor


Loading