Yandex Metrica

Ali Koç'a suç duyurusu! Galatasaray kamuoyuna duyurdu

Ali Koç'a suç duyurusu! Galatasaray kamuoyuna duyurdu

Galatasaray Genel Sekreteri Eray Yazgan, derbi sonrası yaşanan olaylar nedeniyle Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Yazgan, Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın oğlu hakkında da dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Öte yandan Galatasaray başkan adaylarından Süheyl Batum ise suç duyurusunda bulunduğunu sosyal medya hesabından resmen eçıkladı.

Spor

21.05.2024, 12:56

Galatasaray Genel Sekreteri Eray Yazgan, derbi sonrasında yaşanan gerginlikler hakkında bir basın açıklaması yaparak Ali Koç hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. Yazgan, "Konu hakkında suç duyurusunda bulunduk. Kısa sürede aksiyon alınacaktır. Taraftarlarımızın ne kadar haklı olduğunu bir kez daha göstermiş olduk. Bu haksızlığın ve hukuksuzluğun devam etmesine müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Hacıosmanoğlu yabancı serbest olacak demişti: Ali Koç ilk restini çekti! Hacıosmanoğlu yabancı serbest olacak demişti: Ali Koç ilk restini çekti! Haberi Görüntüle

"ALİ KOÇ NORMAL BİR VAZİYETTE DEĞİLDİ"

Eray Yazgan, Ali Koç'un davranışlarını eleştirerek, "Ali Koç normal bir vaziyette değildi. Kendini kaybetmiş bir haldeydi. Biz bu haksızlığın hukuksuzluğun takipçisi olacağız. Kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduk. Umarım kullandığı ifadeleri savcılık önünde de kullanır. Madem mertlikten bahsediyor, o zaman mertçe kullandığı ifadeleri savcılık önünde de söylesin" ifadelerini kullandı.

Paulista'dan Beşikktaşlılara mesaj: Söz veriyorum... Paulista'dan Beşikktaşlılara mesaj: Söz veriyorum... Haberi Görüntüle

PROTOKOLDE GERGİN BEKLEYİŞ

Yazgan, protokol tribününde yaşananları "İnsanlar dışarıda, okullarda, sokaklarda kavga etse ne olacak? Bir kişinin burnu kanasa mutlu mu olacak? Bütün nezaketimle protokol tribününde bekledim, otobüslerine bindirmek için bekledim. Bir anda soyunma odasına girdiler." sözleriyle anlattı.

Millilerin Galler ve Karadağ maçlarının statları belli oldu Millilerin Galler ve Karadağ maçlarının statları belli oldu Haberi Görüntüle

"İSMAİL KARTAL'IN OĞLU DEĞİL, YARDIMCI ANTRENÖR"

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın oğlu hakkında da konuşan Yazgan, "Trabzon'da da benzer şeyler gördük. Bunlar kanlarına işlemiş. O linçi yapan bir yardımcı antrenör. İsmail Kartal'ın oğlu değil bizim için. Kendisi hakkında da bir girişimde bulunulacak. Spor şube dedi ki, çıkmalarına müsaade etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Trabzonspor'da ayrılık: Resmi maça çıkmadan sözleşmesi feshedildi! Trabzonspor'da ayrılık: Resmi maça çıkmadan sözleşmesi feshedildi! Haberi Görüntüle

DERBİDE YAŞANANLAR

Trendyol Süper Lig'in 37. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Galatasaray'ı 1-0 yenerek şampiyonluk şansını son haftaya taşıdı. Derbi galibiyetinin ardından Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve yönetim kurulu üyeleri, takımı tebrik etmek için RAMS Park'a geldi. Koç ve yöneticiler, sahada sevinç gösterisi yapmak istediğinde, Galatasaray yetkilileri bu duruma engel olmaya çalıştı. Ancak, sarı-lacivertli kafile sahaya çıkarak galibiyeti kutladı. Hatta stad görevlisi engel olmaya çalışırken darp edildi ve Ali Koç, Galatasaray Genel Sekreteri Eray Yazgan'ı "İçeriye gir yoksa dayak yiyeceksin" şeklinde tehdit etti.

İngiltere'yi sarsan karar! Gareth Southgate dönemi sona erdi İngiltere'yi sarsan karar! Gareth Southgate dönemi sona erdi Haberi Görüntüle

SAHA İÇİNDE VE ÇIKIŞTA GERGİNLİK

Bu olay üzerine Galatasaraylı idareciler tepki gösterince, saha içinde yeniden gerginlik yaşandı. Güvenlik güçleri araya girerek Fenerbahçeli yönetici ve oyuncuları soyunma odasına aldı. Sarı-lacivertli kafile, stattan çıkarken yine sarı-kırmızılı yetkililerle tartışma yaşadı, ancak güvenlik ekipleri olayların büyümesini engelledi.

Bu gelişmelerin ardından, Galatasaray yönetimi hukuki yollara başvurarak yaşananların takipçisi olacağını belirtti. Derbi sonrasında yaşanan bu olaylar, Türk futbolunda uzun süre konuşulacak gibi görünüyor.

Fenerbahçe'ye transferiyle 2. Lig takımının kasasını doldurdu Fenerbahçe'ye transferiyle 2. Lig takımının kasasını doldurdu Haberi Görüntüle

SÜHEYL BATUM'DAN AÇIKLAMA GELDİ: SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Ayrıca Galatasaray Başkan adayı Batum'un sosyal medya hesabından "Haddinizi bilin!" başlığıyla yaptığı açıklama yaparak Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a suç duyurusunda bulunduğunu şu sözlerle açıkladı:

"Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere hediye ettiği 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda Türkiye büyük bir utanca tanık olmuştur.

Galatasaray’ın çatısı altında, ALİ SAMİ YEN isminin olduğu yerde, Galatasaray’ın yöneticisine parmak sallayan, “buradan çıkmazsan dayak yiyeceksin” diyen Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç’a hatırlatmamız gerekiyor ki banka hesaplarındaki hiçbir “0” Galatasaray’ın büyüklüğüyle boy ölçüşmesine yetmez.

Galatasaray’ın emektarı olan stat müdürüne saldırmak ve darp etmek ise en basit tabiriyle ahlaksızlıktır. Hakeza maç sonunda Ali Koç tarafından kullanılan ifadelerin tamamını büyük Galatasaray ailesi olarak kendisine iade ediyoruz.

Burası GALATASARAY! Galatasaray’ın seçilmiş yöneticisine, sporcusuna, kulübün emektarlarına, kurumsal kimliğine ve taraftarına dün gece yapılanları kimse bize kabul ettiremez. Dün gece bu rezilliğe hoyratça imza atan herkes hem hukuk hem de tarih önünde hesap verecektir. Hiçbir günlük başarı, hiçbir hedef, hiçbir kupa Galatasaray’a yapılan bu saldırıyı meşru gösteremez.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, yöneticiler ve bu menfur saldırıyı gerçekleştiren diğer ilgililer hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 106/1, 86/1, 125/1-4, 126 ve 216. Maddeleri uyarınca Tehdit, Kasten Yaralama, Hakaret ve Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik ve Aşağılama suçlarından ötürü İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına tarafımızca suç duyurusunda bulunulacak olup, faillerin emsal mahiyette cezalandırılması için sonuna kadar hukuki mücadele yürütülecektir.

Tekrar ediyoruz, Galatasaray’a dokunamazsınız. Galatasaray asla sahipsiz değildir. Karşınızda biz varız, bütün Galatasaray camiası var!"

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

1

0

0

0

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading