Yandex Metrica

Alex De Souza Antalyaspor ile anlaştı mı? Alex Antalyaspor'da mı?

Alex De Souza Antalyaspor ile anlaştı mı? Alex Antalyaspor'da mı?

Antalyaspor'un yeni sezon teknik direktörü olarak Brezilyalı efsane Alex de Souza'nın atanacağı ve ona Fenerbahçe'den eski takım arkadaşı Mehmet Aurelio'nun yardımcı olacağı iddiaları gündemde. Ancak, Antalyaspor yönetiminden henüz resmi bir açıklama gelmedi. Peki, Alex De Souza Antalyaspor ile anlaştı mı? Alex Antalyaspor'da mı?

Spor

13.05.2024, 15:49

Süper Lig takımlarından Antalyaspor'un, yeni sezon için Fenerbahçe'nin efsanevi Brezilyalı futbolcusu Alex de Souza ile teknik direktörlük konusunda anlaştığı iddia ediliyor. Antalyaspor taraftar grubu 07 Gençlik'in paylaşımında, Alex de Souza'nın yeni sezonda takımın başında teknik direktör olarak yer alacağı belirtiliyor. Brezilyalı futbol efsanesi, kariyerinde Sao Paulo U20 ve Avai takımlarında görev yapmıştı. Alex'e yardımcı olacak isim ise Fenerbahçe'den eski takım arkadaşı Mehmet Aurelio olacak. Daha önce Fenerbahçe'de yardımcı antrenörlük deneyimi bulunan Mehmet Aurelio'nun, futbol bilgisi ve tecrübesiyle Alex'in ekibine katkı sağlaması bekleniyor. Ancak, Antalyaspor yönetiminin henüz resmi bir açıklama yapmaması dikkat çekiyor. Peki, Alex De Souza Antalyaspor ile anlaştı mı? Alex Antalyaspor'da mı?

25 Mayıs bugün hangi takımın maçı var? Galatasaray ve Fenerbahçe maçı bu akşam mı? 25 Mayıs bugün hangi takımın maçı var? Galatasaray ve Fenerbahçe... Haberi Görüntüle

ALEX DE SOUZA ANTALYASPOR İLE ANLAŞTI MI?

Alex De Souza'nın Antalyaspor ile anlaştığını Yağız Sabuncuoğlu resmen açıkladı. Ayrıca ekipte Mehmet Aurelio'da olacak.

Son dakika... Kupaya Kartal pençesi: Ziraat Türkiye Kupası Beşiktaş'ın Son dakika... Kupaya Kartal pençesi: Ziraat Türkiye Kupası Beşiktaş'ın Haberi Görüntüle

SERGEN GÖREVDEYKEN İMZA ATMAK İSTEMEDİ

Sergen Yalçın döneminde Antalyaspor'a gelmeyi kabul etmeyen Alex de Souza, bu kararını etik olmayan bir durum olarak Antalyaspor yönetimine iletti. Bu nedenle, resmi imzaların sezon sonunda atılmasını talep etti.

Fatih Terim Panathinaikos'tan ayrıldı! Fatih Terim Panathinaikos'tan ayrıldı! Haberi Görüntüle

ALEX DE SOUZA KİMDİR?

14 Eylül 1977'de Brezilya'nın Curitiba şehrinde hayata gözlerini açan Alexsandro de Souza ya da kısaca Alex, genelde orta sahada oynayan eski bir Brezilyalı milli futbolcu, futbol yorumcusu ve teknik direktördür. Kariyerinde Coritiba ve Fenerbahçe gibi takımlarda 10 numaralı formayı giymiştir. "Doktor" lakabıyla da tanınan Alex, 1995 yılında Coritiba'da profesyonel futbol kariyerine başladı. Burada 2 sezon geçirdikten sonra Palmeiras'a transfer oldu ve 2000 yılında Flamengo ve Cruzeiro'ya kısa süreliğine geçtikten sonra tekrar Palmeiras'a döndü.

Brezilya milli takımında ilk maçına 1998'de çıkan Alex, 2001'de Parma'ya transfer oldu. Ancak Parma'da forma şansı bulamadı ve kısa sürede Cruzeiro'ya geri döndü. 2004'te Fenerbahçe'ye 5 milyon € karşılığında transfer olan Alex, burada 8 yıl geçirdi ve takımıyla 3 Süper Lig şampiyonluğu, 1 Türkiye Kupası ve 2 Süper Kupa kazandı. Fenerbahçe'deki performansıyla 2 kez gol kralı olurken, 2007-2008 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde asist kralı ve Süper Lig'de 100'ler kulübüne giren oyuncu olarak da başarı elde etti.

2012'de Coritiba'ya geri dönen Alex, 2014'te futbolu bıraktı. Profesyonel kariyerini sonlandırdıktan sonra 2021'de Sao Paulo'nun B takımında teknik direktörlük yapmaya başladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading