Yandex Metrica

Alex de Souza 10 yıl sonra duyurdu! Fenerbahçeli taraftarlar o detayı ilk kez öğrendi

Alex de Souza 10 yıl sonra duyurdu! Fenerbahçeli taraftarlar o detayı ilk kez öğrendi

Son dakika haberleri... Fenerbahçe tarihinin efsane oyuncusu Alex de Souza, yaklaşık 10 yıl önce kendisi için yapılan heykele kimin öncü olduğunu açıkladı.

Spor

23.01.2024, 20:00

Fenerbahçe Ülker Stadyumu etrafında yer alan Yoğurtçu Parkı'nda yapılan Alex heykelinin Lefter'in fikri olduğu ortaya çıktı.

Conmebol Libertadores Brezilya'nın Youtube kanalına konuşan Alex, efsane futbolcu Lefter ile arasında geçen diyaloğu anlattı.

Heykel fikrinini Lefter Küçükandonyadis'in fikri olduğunu söyleyen Brezilyalı eski futbolcu, "Benim heykelim varsa senin de olmalı dedi. Bir süre daha geçti, bir gün antrenman sahasındayım. Bir taraftar grubu geldi, dediler senin ölçülerini almamız lazım ama maça nasıl çıkıyorsan öyle giyinmem gerek. Gittim formamı giydim, kaptanlık bandımı taktım koluma, tekmeliklerimi, kramponlarımı giydim. Aldılar öyle ölçülerimi. Senin heykelini yapacağız, bunu hak ediyorsun dediler. Kafa mı buluyorsunuz benimle dedim. Sonra bir gün geldiler, Alex şu gün heykelinin açılışını yapıyoruz dediler. Vay be bu iş ciddi galiba diyorum." ifadelerini kullandı.

TFF'den Olympiakos maçı öncesi Fenerbahçe açıklaması TFF'den Olympiakos maçı öncesi Fenerbahçe açıklaması Haberi Görüntüle

ALEX DE SOUZA: DEDİM MÜMKÜN DEĞİL

Heykelin açılış gününe değinen Alex de Souza, "Benim doğum günümde, 14 Eylül'de açmak istediler. Dedim mümkün değil, o gün maçım var. O zaman bir gün önce açalım dediler. Ve sonra hikaye gerçek oldu. Kulüp tarihinin en önemli oyuncusunun fikriydi, taraftarların hoşuna gitti, iki buçuk üç sene daha oynadım ve sonra heykeli diktiler." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading