Yandex Metrica

5. yıldız yükleniyor mu? Fenerbahçe'den 1959 öncesi şampiyonluklar için hak arayışında

5. yıldız yükleniyor mu? Fenerbahçe'den 1959 öncesi şampiyonluklar için hak arayışında

Fenebahçe, 1959 yılı öncesindeki şampiyonluklarla ilgili flaş bir bir açıklamada bulundu. Sarı- lacivertliler tarafından yapılan paylaşımda, "Kulübümüzün, 1959 öncesi Türkiye şampiyonlukları ile ilgili Türkiye Futbol Federasyonu’na yaptığı resmi başvurunun üzerinden bugün itibarıyla 3 yıl (1095 gün) geçmiştir. Başvurumuz süresince iki farklı yönetim görev yapmış olmasına rağmen bu başvuruyu sonuçlandırma iradesinin ortaya konulamadığı görülmektedir." şeklide ifadeler bulunuldu.

Spor

05.05.2024, 23:34

Fenerbahçe, 1959 öncesi şampiyonluklarının tescili için yapılan başvurunun üç yıldır sonuçlanmamasına tepki gösterdi.

Ve açıklama geldi! Barış Alper Yılmaz, Liverpool'a... Ve açıklama geldi! Barış Alper Yılmaz, Liverpool'a... Haberi Görüntüle

FENERBAHÇE'DEN YENİ BİR HAMLE GELDİ

Sarı-lacivertli kulüp, uzun bir süredir devam eden bir mesele olan 1959 öncesi Türkiye şampiyonluklarının resmi olarak tescil edilmesi talebiyle ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu'na yaptığı başvurunun sonuçsuz kaldığını dile getirdi. Kulüp yetkilileri, yapılan başvurunun üzerinden tam üç yıl geçmesine rağmen herhangi bir ilerleme kaydedilmediğini belirtti.

Onuachu'ya Ferrari benzetmesi: Onuachu'ya Ferrari benzetmesi: "Almak isteyen bedelini öder" Haberi Görüntüle

BAŞVURUNUN ÜZERİNDEN 3 YIL GEÇTİ

Fenerbahçe'nin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, kulübün 1959 öncesi şampiyonluklarının tescil edilmesi için Türkiye Futbol Federasyonu'na yapılan resmi başvurunun üzerinden tam üç yıl geçtiği vurgulandı. Ancak bu süre zarfında, başvurunun sonuçlandırılması yönünde herhangi bir adım atılmadığına dikkat çekildi.

Geçtiğimiz Temmuz ayında Türkiye Futbol Federasyonu tarafından, 1959 öncesi ve sonrasındaki başarı kriterleri ile liglerin resmi statüsünün değerlendirilmesi için özel bir komisyon oluşturulacağı açıklanmıştı. Ancak bu açıklamaya rağmen, Fenerbahçe'nin başvurusuyla ilgili herhangi bir somut adım atılmadığı belirtildi.

Beşiktaş yeni transferi Can Keleş'i resmen açıkladı Beşiktaş yeni transferi Can Keleş'i resmen açıkladı Haberi Görüntüle

FENERBAHÇE HAKKINI ARIYOR

Fenerbahçe'nin paylaşımında kulüp yetkilileri, başvurularının üç yıldır sonuçlandırılmamasının kulübün hak arama hürriyetine zarar verdiğini ifade etti. Ayrıca, tarihi gerçekler ve resmi belgelerle desteklenen bu talebin arkasında olduklarını ve haklarının teslim edilmesini beklediklerini vurguladılar.

Galatasaray'da sürpriz ayrılık: Rusya ligine kiralandı Galatasaray'da sürpriz ayrılık: Rusya ligine kiralandı Haberi Görüntüle

FENERBAHÇE'NİN AÇIKLAMASI

Fenerbahçe'nin paylaşımı şu şekilde:

"1959 ÖNCESİ ŞAMPİYONLUKLARIMIZIN TESCİL EDİLMESİ İÇİN TFF’YE YAPTIĞIMIZ BAŞVURUNUN ÜZERİNDEN TAM 3 YIL GEÇTİ: “ALINTERİ VAR, ŞAMPİYONLUKLAR VAR, KUPALAR VAR, KARAR YOK!”

Kulübümüzün, 1959 öncesi Türkiye şampiyonlukları ile ilgili Türkiye Futbol Federasyonu’na yaptığı resmi başvurunun üzerinden bugün itibarıyla 3 yıl (1095 gün) geçmiştir.

Başvurumuz süresince iki farklı yönetim görev yapmış olmasına rağmen bu başvuruyu sonuçlandırma iradesinin ortaya konulamadığı görülmektedir.

Bu süreçte geride bıraktığımız Temmuz ayında, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından, “1959 yılında Türkiye 1. Futbol Ligi olarak başlayan ve Süper Lig olarak devam eden ligin, 1959 öncesi ve sonrasındaki başarı kriterleri ile resmî statüsünü değerlendirmek üzere özel bir komisyon oluşturulmasına karar verilmiştir” açıklaması yapılmış ancak bugüne dek herhangi bir somut adım atılmamıştır.

Bir başvurunun incelenmek üzere TFF Yönetim Kurulu’nda 3 yıl beklemesi gibi bir duruma daha önce rastlanılmadığı gibi bu durumun kulübümüzün hak arama hürriyetine halel getirdiği tartışmasızdır.

İlk günden itibaren tarihi gerçekler, resmi dayanak ve kanıtlarla hakkımızı aradığımız 1959 öncesi şampiyonluklarımız için bir an önce gereken adımların atılmasını ve hakkımızın teslim edilmesini beklediğimizi, davamızın arkasında olduğumuzu ve asla vazgeçmeyeceğimizi, Zeki Rıza’ların, Lefter’lerin, Cihat’ların ve nicelerinin emeklerine gölge düşmesine izin vermeyeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading