Yandex Metrica

2 takımı da Şampiyonlar Ligi'nde! UEFA'dan yeni hamle geldi

2 takımı da Şampiyonlar Ligi'nde! UEFA'dan yeni hamle geldi

UEFA, Manchester City'nin sahibi City Football Group'un Girona üzerindeki hisselerini azaltması gerektiğini belirterek, İspanyol kulübünün gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edebilmesi için yeni şartlar öne sürdü.

Spor

16.05.2024, 11:56

UEFA, Avrupa futbolunda yeni bir gelişmeye imza atarak, Manchester City'nin sahibi olduğu City Football Group'un hissedarı olduğu Girona'nın gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde yer alabilmesi için kulüp üzerindeki hisselerin azaltılmasını talep etti. Times gazetesinde yer alan habere göre, UEFA'nın bu talebi, kulübün Avrupa kupalarına katılım hakkıyla ilgili belirsizliği derinleştirdi.

Süper Lig'de dolandırıcılık kol geziyor! 2 şüpheli tutuklandı Süper Lig'de dolandırıcılık kol geziyor! 2 şüpheli tutuklandı Haberi Görüntüle

AVRUPA KUPALARINA KATILIM RİSK ALTINDA

Girona, LaLiga'da tarihi bir sezon geçirerek Avrupa kupalarına katılma hakkı elde etmişti. Fakat City Football Group'un Girona'daki hisselerinin yüzde 47 olması, UEFA'nın kurallarına göre aşılan bir sınırı temsil ediyor. UEFA'nın çoklu kulüp sahipliğiyle ilgili kuralları hatırlatmasıyla birlikte, kulübün geleceği belirsizliğe sürüklenmiş durumda.

CANLI TFF'nin yeni başkanı belli oldu! Başkan adayları kaç oy aldı? CANLI TFF'nin yeni başkanı belli oldu! Başkan adayları kaç oy... Haberi Görüntüle

ŞAMPİYONLAR LİGİ YERİNE AVRUPA LİGİ'NE DAHİL EDİLEBİLİR

UEFA'nın ortaya koyduğu seçenekler arasında, City Football Group'un Girona'daki hisselerini azaltması veya takımın Avrupa Ligi'ne dahil edilmesi yer alıyor. Ancak bu ikinci seçenek, City Football Group'un hisselerini azaltma ya da başka bir vakfa devretme dışında bir yol göstermiyor. UEFA'nın denetlediği bir vakfa takımların tüm hisselerinin devredilebileceği ancak bu kuralın 2024-25 sezonu için geçerli olacağı belirtiliyor. Bu durum, daha önce Milan ve Toulouse gibi takımların sahibi olan RedBird Capital ile yapılan anlaşmalarda da uygulandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading