Yandex Metrica

12 yıl sonra Türkiye'yi Paris'e taşımak istiyor

12 yıl sonra Türkiye'yi Paris'e taşımak istiyor

Spot: Milli atlet Buse Savaşkan, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda yüksek atlama branşında yer almak için azimle çalışıyor. 2012'de temsil edilen Türkiye'yi, 12 yıl aradan sonra bir kez daha en üst düzeyde temsil etmeye hazırlanıyor.

Spor

05.02.2024, 00:32

Türk atletizminin başarılı ismi Buse Savaşkan, bu yılki en büyük hedefinin Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda yüksek atlama branşında boy göstermek olduğunu açıkladı. Son olarak 2012 Londra Olimpiyatları'nda kadınlar yüksek atlamada Türk bayrağını taşıyan sporcu, bu gururu 12 yıl sonra tekrar yaşamak istiyor.

İrfan Can Kahveci gidiyor mu? Fenerbahçe gelen teklifi açıkladı İrfan Can Kahveci gidiyor mu? Fenerbahçe gelen teklifi açıkladı Haberi Görüntüle

SEZON HAZIRLIKLARI DEVAM EDİYOR

Buse Savaşkan, yeni sezon hazırlıklarını Portekiz'in Monte Gordo kasabasında sürdürüyor. Kendi ifadesiyle, 2024 yılında başarılı olmak adına elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan Savaşkan, ailesinden uzakta olmanın dışında herhangi bir sorun yaşamadığını belirtti.

Galatasaray'ın futbolcusu eşyalarını toplayıp kampı terk etti Galatasaray'ın futbolcusu eşyalarını toplayıp kampı terk etti Haberi Görüntüle

REKOR BAŞARISI

Geçtiğimiz yılın kendisi için olumlu geçtiğini belirten Buse Savaşkan, bazı sorunlar ve psikolojik etkenler nedeniyle istediği performansı sergileyemediğini ifade etti. Ancak, Almanya'nın Wuppertal şehrinde katıldığı özel yarışta elde ettiği 1.91'lik dereceyle kadınlar yüksek atlama salon Türkiye rekorunu kırarak dikkat çekti.

Fenerbahçe'de 3 KAP birden geliyor! İşte o yıldızlar Fenerbahçe'de 3 KAP birden geliyor! İşte o yıldızlar Haberi Görüntüle

TÜRKİYE VE KKTC'Yİ GURURLA TEMSİL EDİYOR

Buse Savaşkan, yarış kariyerine Türkiye adına yarışmanın ve KKTC'yi temsil etmenin büyük bir sorumluluk olduğunu söyledi. Türkiye adına yarışmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Savaşkan, umarım ülkesine madalyalar kazandırmaya devam edeceğini belirtti.

Beşiktaş'ta ayrılık! İlk açıklama geldi Beşiktaş'ta ayrılık! İlk açıklama geldi Haberi Görüntüle

GENÇ SPORCULARA TAVSİYE

Geleceğin atletleri için Buse Savaşkan, asla vazgeçmemeleri gerektiğini vurgulayarak, hedeflere odaklanmanın ve azimle çalışmanın her zorluğun üstesinden gelinebileceğine inandığını paylaştı.

Buse Savaşkan'ın hedefine odaklandığı Paris 2024 öncesi, Türkiye'yi yüksek atlama branşında temsil eden son atlet Burcu Ayhan, 2012 Londra Olimpiyatları'nda olimpiyat tarihinde finale kalarak unutulmaz bir başarı elde etmişti. Savaşkan, bu başarıyı 12 yıl sonra tekrarlamak istiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading