Yandex Metrica

Yunanlıların Bayraktar TB2 ve ANKA telaşı! İsrail'den elektronik harp sistemi aldılar

Yunanlıların Bayraktar TB2 ve ANKA telaşı! İsrail'den elektronik harp sistemi aldılar

Yunan basını, ordunun Türk SİHA'larına karşı İsrail yapımı anti-drone sistemleri satın aldığını yazıyor. Atinalıları umutlandıran bu gelişme aynı zamanda 'SİHA süper gücü' Türkiye'ye Rus sistemlerinin ardından yeni bir test fırsatı sunacak.

Savunma

23.01.2024, 19:30

Türk SİHA'larıyla nasıl başa çıkacağını yıllardır kara kara düşünen Atina, çözüm olacağı umuduyla İsrail'den anti-drone sistemleri aldı. Kathimerini gazetesine göre 'büyük bir gizlilik içinde' Yunan topraklarına yerleştirilen sistemler silahlı insansız hava araçlarını 'körleştirecek'.

"İsrail teknolojisi ürünü bu cihazlar sayesinde (Türk) İHA ve SİHA’larına karşı bir ‘şemsiye’ oluşturmasında son aşamaya gelindi. Yunan Silahlı Kuvvetleri, iki aydan beri büyük bir gizlilik içinde adalarda bu ‘şemsiyenin’ oluşturulmasına çalışıyor" şeklinde ifadelerin kullanıldığı haberde, İsrail yapımı 'Drone Dome' (Uçan Göz Kubbesi) sisteminin Yunanistan'ın coğrafi ihtiyaçlarına uyarlanmış versiyonu olduğu belirtiliyor. 

Yunan basını sözkonusu elektronik harp aygıtlarının Bayraktar TB2 ve ANKA-S'lerin uçuş planlarını değiştirebilecek özelliklere sahip olduğunu ileri sürüyor. İHA ve SİHA'ları körleştirdiği beklentisiyle Yunanlıları hayli umutlandıran İsrail teknolojisinin işe yarayıp yaramadığı şimdilik bilinmiyor. Sözkonusu sistemin yaydığı parazitler sayesinde SİHA'nın yer istasyonuyla iletişiminde aksamalara yol açtığı ileri sürülüyor. Geçtiğimiz günlerde Yunan yetkililerin İsrailli Rafael firmasıyla bu konuda görüşmeler yaptığı bilgisi Yunan medyasında yer almıştı. 

Atina'nın İsrail'den elektronik harp sistemi satın alması aynı zamanda Türk SİHA'larının İsrail teknolojisini alt etmesi için fırsat anlamına da geliyor. Dünyada bir 'SİHA süper gücü' olan Türkiye, insansız hava araçlarıyla şimdiye dek büyük oranda Rus sistemleriyle mücadele etmiş ve Suriye, Libya, Azerbaycan, Ukrayna cephelerinde mücadeleden galip ayrılan taraf olmuştu. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading