Yandex Metrica

Sitede Ara

Yunanistan İsrail'den 32 km'lik tanksavar füzesi alıyor: Spike NLOS için 270 milyon avro!

Yunanistan İsrail'den 32 km'lik tanksavar füzesi alıyor: Spike NLOS için 270 milyon avro!

Anti-İHA sistemi için İsrail'le anlaşan Yunanistan şimdi de 32 kilometre mesafeden zırhlı araç vurabilen tanksavar sistemi Spike NLOS için 270 milyon avro ödemeye hazır. İsrail'le anlaşma Atina yönetimince onaylandı.

Savunma

23.01.2024, 19:33

İsrail, Türkiye 'tehdidini' öne süren Yunanistan'a silah satmaya devam ediyor. Atina yönetimi geçtiğimiz günlerde Drone Dome adı verilen anti-İHA sisteminin ardından İsrail'den bu kez anti-tank mühimmatı satın alıyor. 

İsrailli Rafael firmasının Spike NLOS adlı taşınabilir anti-tank sistemleri karşılığında Yunanlılar 270 milyon avro ödeyecek. Silahlar için oluşturulacak bütçeye ilişkin tasarı Yunan Parlamentosu'nda geçtiğimiz yıl oylanarak kabul edilmişti.

Konu Yunan Milli Güvenlik Kurulu toplantısında da müzakere edildi. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis başkanlığında gerçekleştirilen Yunan MGK'sının ardından yayınlanan açıklama, İsrail yapımı gelişmiş tanksavar silahlarının satın alınacağının açık ilanı oldu:

"Toplantıda, Silahlı Kuvvetlerin ihtiyaçları için Spike NLOS satın alınması onaylandı ve diğer silahlanma programlarının gidişatları hakkında bilgilendirme yapıldı." 
 

Araç üstüne konuşlandırılmış lançerden atış yapan sistem, hedef zırhlı araç yahut tankın hassas biçimde işaretlenmesi için bir adet döner kanatlı İHA'dan yararlanıyor. Her sistemde 3 adet lançer, bir adet İHA ve bir tane de komuta kontrol istasyonu bulunuyor. 

Yunan ordusunun bu şekilde 25 adet sistem için sözleşme imzalamaya hazırlandığı belirtiliyor. Ateşlenen bir güdümlü NLOS roketi, 32 kilometre mesafedeki tank ve zırhlı aracı vurabiliyor. Yunan askerler yakında İsrail'e giderek Spike NLOS eğitimlerine katılacak. Kara aracına takılı vaziyetteki NLOS sisteminin Apache helikopteri ile karakol gemilerine de entegre edilmesi bekleniyor. 

Anti-tank görevi için tasarlanmış çok etkili bir 5. nesil sistem olan Spike NLOS'un, hedefine GPS ya da lazer işaretleme olmaksızın pasif olarak da angaje olabildiği belirtiliyor. Sistemin kullandığı her roket 71 kilogram ağırlıkta ve yıllardır ABD ordusu tarafından da tercih ediliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading