Yandex Metrica

Yapay zeka noktayı koydu! ABD'nin "gizli" B-21 savaş uçağı, Çin'in hipersonik füzesine dayanamadı!

Yapay zeka noktayı koydu! ABD'nin "gizli" B-21 savaş uçağı, Çin'in hipersonik füzesine dayanamadı!

Yapay zeka yardımı alınarak oluşturulan savaş oyunu simülasyonlarında ABD B-21 gizli bombardıman uçağı, Çin hipersonik füzesi tarafından düşürüldü. Yayımlanan raporda, "Bir savaş oyununda, B-21 benzeri bir gizli platform ve ona eşlik eden insansız hava aracı, Çin'in 6 Mach hıza ulaşabilen havadan havaya füzeleri tarafından vuruldu" denildi.

Savunma

23.01.2024, 21:46

Northrop Grumman tarafından ABD Hava Kuvvetleri için geliştirilmekte olan ve nükleer silah taşıyabilen B-21 Raider, kara, hava tabanlı ve radarların aksine uzaya yakın noktadan gelebilecek füzelere karşı savunmasız olduğu tespit edildi. Yapılan araştırmalarda Çinli bilim insanları B-21 üzerinde çalışma yaparak elektronik harp (EW) ile karıştırılabileceği sonucuna vardı.

Economist'ten tank iddiası: Cephede sayı şimdiden 8 bin oldu! Hangarlar yakında boş kalabilir Economist'ten tank iddiası: Cephede sayı şimdiden 8 bin oldu! Hangarlar... Haberi Görüntüle

ABD'NİN GİZLİ UÇAĞI FAZLA DAYANAMADI

Çin'in Xian ilindeki Kuzeybatı Politeknik Üniversitesi'nde Doçent Chen Jun liderliğindeki bir ekibin yaptığı araştırmaya göre, "Bir savaş oyununda, B-21 benzeri bir gizli platform ve ona eşlik eden insansız hava aracı, Çin'in 6 Mach hıza ulaşabilen havadan havaya füzeleri tarafından vuruldu" denildi.

KIZILELMA kıç kaldırdı, asfaltı yakmaya hazır: TB3'ün ardından ANADOLU'ya inecek KIZILELMA kıç kaldırdı, asfaltı yakmaya hazır: TB3'ün ardından ANADOLU'ya inecek Haberi Görüntüle

"ÇİN İÇİN CİDDİ TEHDİT OLUŞTURABİLİR DENİLMİŞTİ"

Önceki günlerde paylaşılan EurAsian Times raporlarında Raider'ın amacının Çin'in gelişmiş entegre hava savunma sistemini hedef alacağı belirtiliyordu. Raporda, "(Bu) PCA stratejisi, ağırlıklı olarak kara, deniz veya hava platformlarına dayalı radar uyarı sistemlerine dayanan Çin'in hava savunması için ciddi bir tehdit oluşturabilir" denildi.

Xian'daki Kuzeybatı Politeknik Üniversitesi'nden Doçent Chen Jun ekibi tarafından yapılan simülasyon, Çin'in yeni bir katı yakıtlı "darbe motoru" kullanan hipersonik füzelerinin, uçuş boyunca güç çıkışını istediği gibi ayarlayabildiğini, "ilk önce yakın uzaya gidebildiğini ve son derece yüksek bir hızla düşman uçaklarının üzerine inebildiğini" gösterdi.

Mehmet Demiroğlu yeni tip KAAN'ın ilk uçuş tarihini açıkladı, GÖKBEY'den 500 adet üretme sözü verdi Mehmet Demiroğlu yeni tip KAAN'ın ilk uçuş tarihini açıkladı, GÖKBEY'den... Haberi Görüntüle

YAPAY ZEKA NOKTAYI KOYDU

Yapay zeka tarafından Simüle edilmiş savaşta, ABD gizli uçağının son teknoloji sensörleri füzenin fırlatıldığını erken tespit etti ve saldırıdan kaçınmak için keskin bir dönüş yaptı. Fakat, Çin füzesi otomatik olarak B-21'in insansız hava aracına saldırmak üzere olan başka bir hipersonik füzeye dönüştü. ABD uçağı, Çin füzelerinin hedef değiştirebileceğini beklemiyordu. Chen'in ekibi, yapay zeka ile akıllı silahların daha hızlı hareket edebileceğini tespit etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading