Yandex Metrica

Sitede Ara

Üzerine bombalar yağmıştı: Otokar COBRA-II'nin şekli değişti

Üzerine bombalar yağmıştı: Otokar COBRA-II'nin şekli değişti

Zırhlı araç üreticisi Otokar, Ukrayna ordusunun kullandığı COBRA-II'nin yeni bir modelini geliştirdi. Gerçek savaş ortamında bombalara meydan okuyan görüntüsüyle hafızalara kazınan COBRA-II, Romanya'da pikap versiyonuyla sahneye çıktı. 

Savunma

24.05.2024, 19:41

Türk zırhlı araç üreticisi Otokar, Romanya'da düzenlenen Karadeniz Savunma ve Havacılık Fuarı'nda (BSDA) bir sürprize imza attı.

Şirket, geçtiğimiz günlerde Ukrayna'nın Çasiv Yar kentinde Rus bombaları altında görüntülenen zırhlı personel taşıyıcı COBRA-II'yi pikap haline dönüştürdü. 

Otokar Cobra-II Pikap

Bir süre önce Romanya'nın açtığı zırhlı araç ihalesini kazanan Otokar'ın, bu ülkede büyük bir montaj tesisi kurarak taktik tekerlekli zırhlı araç üretimi konusunda teknoloji paylaşımı yapması bekleniyor. 

Yetenek transferi ve ortak üretim koşuluyla 1 milyar dolarlık ihaleyi kazanan Otokar'ın, Romanya güvenlik güçleri için üreteceği 1059 adet zırhlı araca ilişkin modellerin arasında COBRA-II pikap versiyonunun da bulunacağı sanılıyor. 

Görünmez denilen F-22'yi uydudan takip ediyorlar: İşte tüm hesapları altüst edecek kayıt Görünmez denilen F-22'yi uydudan takip ediyorlar: İşte tüm hesapları altüst... Haberi Görüntüle

PİKAP VE UZUN ARAÇ PORTFÖYÜ GENİŞLİYOR

Türk zırhlı kara aracı şirketleri, müşterilerden gelep talep doğrultusunda ürün portföylerine uzun şasili geniş araçlarla pikap modellerini de ekliyor. 

BMC şirketi, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın kullanımı için seri üretime soktuğu TULGA'nın pikap versiyonunu tanıtmıştı. 

Nurol Makina ise yurtdışında ilgiyle karşılanan YÖRÜK zırhlısını daha uzun hale getirerek 11 personel taşıma kapasiteli bir ürün ortaya koymuştu. Nurol aynı zamanda YÖRÜK 4X4'ün pikap tasarımını da imâl etti. 

Otokar Cobra-II Pikap

Çeşitli model ve özelliklerde zırhlı araç üreten Otokar firması, COBRA-II'nin pikap versiyonuyla portföyüne yeni bir tasarım daha eklemiş oldu. 

Gönüllerde taht kuran Temel Kotil'in yerine kim atandı? İşte TUSAŞ'ın başındaki yeni isim Gönüllerde taht kuran Temel Kotil'in yerine kim atandı? İşte TUSAŞ'ın... Haberi Görüntüle

YÜKLEME ALANI ARTIK DAHA GENİŞ 

COBRA-II Pikap, mevcut COBRA II'nin üstün performans özelliklerini korurken yük kapasitesini artırarak farklı görevler için daha geniş bir kullanım yelpazesi sunuyor.

Araç, modüler tasarımı sayesinde farklı görevlere adapte edilebiliyor. COBRA-II Pikap, özellikle lojistik destek, mühimmat taşıma, saha bakım ve kurtarma gibi görevlerde etkili şekilde kullanılabiliyor.

Aracın geniş yükleme alanı, ağır yüklerin, büyük ekipmanların ve silah sistemlerinin taşınmasını kolaylaştırıyor. Bu sayede operasyonel ihtiyaçlar doğrultusunda çeşitli malzeme ve ekipmanların güvenli şekilde taşınması mümkün oluyor.

COBRA-II Pikap'ta kullanılan zırh sistemi, mürettebat ve yükün her türlü tehditten korunmasını sağlıyor.

COBRA-II, Ukrayna'da Rus bombardımanı altındaki Çasiv Yar bölgesinde böyle görüntülenmişti.

HÜRJET ve GÖKBEY İngiltere semalarında unutulmaz bir şova hazırlanıyor HÜRJET ve GÖKBEY İngiltere semalarında unutulmaz bir şova hazırlanıyor Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN KARA ARAÇLARI HER YERDE

Koç Grubu'na bağlı Otokar'ın ürettiği bir başka zırhlı araç olan ARMA 6X6, Estonya'ya 130 milyon dolarlık sözleşmeyle ihraç ediliyor. 

Modüler yapısı ve üstün hareket kabiliyetiyle öne çıkan COBRA-II, 15'ten fazla ülkede, 20'den fazla kullanıcı tarafından Birleşmiş Milletler ve NATO görevlerinde aktif olarak kullanılıyor.

Otokar, geçtiğimiz yıl COBRA-II'nin ihracı konusunda Fas'la 136 milyon dolarlık sözleşme imzalamıştı. İçinde COBRA-II'nin de olduğu zırhlı araçlardan 20 tanesi ise 2023 yılında Güney Amerika ülkesi Ekvador'a satıldı. 

FNSS, Katmerciler, BMC, Nurol Makina, TÜMOSAN ve Otokar'ın başını çektiği Türk zırhlı kara araçları sektörü, bugüne dek yurtdışına binlerce araç ihraç etti. 

Habere Tepki Ver

15

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading