Yandex Metrica

Türk kâbusu gören Yunanlıların son umudu Hint seyir füzesi BrahMos oldu

Dünya genelinde Türkiye'ye karşı kullanılabilecek her silahı yakından takip eden Yunan basını, Hindistan'ın bir süre önce Filipinler'e ihraç ettiği 300 km menzilli süpersonik BrahMos füzesine göz kırpıyor. 

Savunma

23.04.2024, 09:01

Yunan basınının Türk silahlarına karşı son umudu Hindistan füzesi BrahMos oldu. Dünya genelinde Türkiye'ye yönelik kullanılma ihtimali olan tüm silahları tarayan Atina medyasında şimdi BrahMos sesleri yükseliyor. 

Pentapostagma adlı yayın organı, Hint ordusunun ocak ayı sonlarında Bengal Körfezi'nde süpersonik seyir füzesi BrahMos'un atış testini gerçekleştirdiğini hatırlatarak Yunan ordusunun bu füzeye mutlaka sahip olması gerektiğinden bahsediyor. 

Image

Yeni Delhi'nin Rusya desteğiyle ürettiği seyir füzesi BrahMos, denizaltı, gemi, uçak yahut kara platformlarından ateşlenebiliyor. 300 kilometreyi aşkın menzili bulunan ve havada sesin 3 katı hızla (Mach 3) uçan BrahMos geçtiğimiz günlerde ABD müttefiklerinden Filipinler'e ihraç edildi. 

Amerikan yönetiminin Hindistan'ın Rusya'dan aldığı silahları görmezden geldiğini, hatta Rusya menşeili BrahMos'un Filipinler'e satılmasına da ses çıkarmadığını hatırlatan Yunan basını, Washington'un 'izni dahilinde' bu füzenin Yunanistan envanterine girmesi çağrısında bulundu.

İşte bu çağrıya yönelik haberden dikkat çeken satırlar...

TUSAŞ ikinci KAAN'ı yaptı: Testleri hızlandıracak uçuş için geri sayım başladı TUSAŞ ikinci KAAN'ı yaptı: Testleri hızlandıracak uçuş için geri sayım... Haberi Görüntüle

HİNT-YUNAN ORTAKLIĞI İLE KAZAN KAZAN

Füzenin ortaklığında Hindistan yüzde 50,5, Rusya ise 49,5 hisseye sahip. Dolayısıyla Moskova'nın sözkonusu füzeleri kimin satın alabileceği konusunda veto yetkisi yok gibi görünüyor. 

Amerika, ABD-Hindistan savunma teknolojisi işbirliğini genişleterek Hindistan'ın Rusya ile savunma bağlarını yumuşatmaya çalıştığı için muhtemelen BrahMos hakkında karışık duygulara sahip.

Teorik olarak Washington, hem BrahMos'un yapımcılarına hem de onların müşterilerine karşı yaptırımlar uygulayabilir. 2017 tarihli Amerika'nın Düşmanlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası (CAATSA), ABD hükümetinin Rusya'nın askeri-endüstriyel kompleksiyle iş yapan ülkelere yaptırım uygulamasına olanak tanıyor.

Image

Fakat Hindistan'ın, Pekin'i caydırmak ve Güney Çin Denizi'ndeki askeri gücüne karşı koymak için Güneydoğu Asyalı hak sahiplerine verebileceği her türlü destek, Washington tarafından olumlu bir gelişme olarak görülüyor. 

ABD, BrahMos'un Filipinler'e satışlarına kesinlikle itiraz etmedi ve muhtemelen bölgede daha fazla satış yapılmasına engel olmayacak. Hindistan-Yunanistan ortaklığı, her iki ülke için, özellikle de Ege ve Güneydoğu Akdeniz'de Türkiye-Pakistan ittifakına karşı Hindistan gibi yeni ve güçlü bir müttefike sahip olacak olan Yunanistan için bir kazan-kazan durumu olabilir.

Image

Pekin'de ABD alarmı: Pentagon Typhon anti-balistik sistemlerini Çin kapısına dayadı: Fırtına öncesi son hamle Pekin'de ABD alarmı: Pentagon Typhon anti-balistik sistemlerini Çin kapısına dayadı:... Haberi Görüntüle

MAVİ VATAN HAYALİNİ SINIRLAMAK...

Hindistan, Yunanistan ile dostane ve samimi ilişkilere sahiptir ve ülkemizin dünya medeniyetine tarihi katkısını kabul etmektedir ve Hindistan'ın, Türkiye'ye karşı güçlü BrahMos füzeleri de dahil olmak üzere Yunanistan'a yeterli askeri yardım sağlaması, her iki ülkenin ortak çıkarına olacaktır.

Dolayısıyla Yunanistan, yaptırım yasalarının (CAATSA) tuzağına düşmemek için ABD ile önceden istişarede bulunduktan sonra Hint BrahMos seyir füzesini satın alabilir.

Image

Bunun Ege'de korkunç sonuçları olacaktır; çünkü adalarımızı sözkonusu füzelerin uzun menzilli ve 25. meridyenin daha batısında bulunan kara-deniz dizileriyle donatarak, bu füzeler için etki alanı yaratmış oluruz. Böylelikle Türk donanması için takımadalara deniz yoluyla erişim zorlaşır. 

Ayrıca sözkonusu füzelerin donanmamıza ait gemileri donatması ve yeni aldığımız Rafale savaş uçaklarımız tarafından da taşınabilmesi, Yunan pilotların yeteneğiyle birleşince Ankara'da paniğe yol açacak ve 'Mavi Vatan' hayalleri mutlaka sınırlanacaktır.

SARSILMAZ ailesinin yeni ürünü: SAR9 Gen 3... Havada, karada, denizde! Ordunun ihtiyaç duyduğu her yerde SARSILMAZ ailesinin yeni ürünü: SAR9 Gen 3... Havada, karada, denizde!... Haberi Görüntüle

DENDİAS: TÜRKLER DEĞİŞMEDİ, TEHDİT DEVAM EDİYOR

'Türk korkusuna' ilişkin Yunan basınına yansıyan teyakkuz hali Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias'ın açıklamalarında da kendini gösteriyor. Dendias, Ankara ile Atina arasındaki normalleşme havasına rağmen teyakkuzu elden bırakmamak gerektiğini, çünkü Türkiye'nin hiçbir konuda geri adım atmamış olduğunu söylüyor:

Image

Nikos Dendias

"Tanrıya şükür Türkiye ile bir durgunluk dönemindeyiz. Hava ihlalleri azaldı, neredeyse bitti. O inanılmaz agresif söylem artık geride kaldı. "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözünü hatırlarsınız. Artık bunlar duyulmuyor. Ama bunlara aldanmayın. Türkiye hiçbir konuda temel pozisyonunu değiştirmedi.

'Mavi Vatan' için yahut 'Casus Belli' konusunda aynı şeyleri savunmaya devam ediyorlar. Yunanistan'ın egemenlik haklarına tehdit oluşturan bütün bunlar hâlâ masadadır. 

Sözcükler değişti ama arkalarındaki teori değişmedi. Bu nedenle, bedeli ne olursa olsun, ne anlama gelirse gelsin, vatanımızı savunmak için birikimlerinizi kullanmaya her zaman hazır olmalıyız. Çünkü vatanımızı, sınırlarımızı, haklarımızı, vatanımızda ne inşa edersek edelim, bunların hiçbir önemi yok. Eğer evinizi koruyamazsanız, evinizdekiler her an kapıyı zorla açıp içeri girmeye çalışan herkesin yemi olur."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Loading