Yandex Metrica

Türk Deniz Kuvvetleri'nin yeni gözdesi olacak: Milli Nükleer Denizaltı! ATMACA ve GEZGİN füzeleri denizaltılarımıza güç katacak!

Türk Deniz Kuvvetleri'nin yeni gözdesi olacak: Milli Nükleer Denizaltı! ATMACA ve GEZGİN füzeleri denizaltılarımıza güç katacak!

Akkuyu Nükleer Sanrali'nin hizmete girmesi ile birlikte Türkiye'de nükleer tahrikli denizaltılar ile ilgili önemli gelişmeler yaşanması bekleniyor. Deniz Yarbay Deniz Aytan tarafından kaleme alınan yazıda ''Milli Nükleer Tahrikli Denizaltı'' hakkında önemli ipuçlarına yer verildi.

Gündem

21.05.2024, 23:18

Deniz Kuvvetleri Dergisi'nde Deniz Yarbay Deniz Aytan tarafından yazılan inceleme yazısında, Fransız Donanması’nın Barrucuda Sınıfı Nükleer Tahrikli Denizaltıları detaylı olarak incelendi. Deniz Yarbay Deniz Aytan tarafından kaleme alınan yazıda ''Milli Nükleer Tahrikli Denizaltı'' hakkında önemli ipuçlarına yer verildi.

Dergide yayınlanan yazının, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın resmi görüşünü yansıtmadığını da özellikle vurguluyoruz.

Merkez Bankası depo alım işlemi nedir? 5 milyar dolarlık anlaşma sonlandı! Merkez Bankası depo alım işlemi nedir? 5 milyar dolarlık anlaşma... Haberi Görüntüle

NÜKLEER TAHRİKLİ DENİZALTILARIN ÖNEMİ

Nükleer tahrikli denizaltılar, 2. Dünya Savaşı sonrasında başlayan soğuk savaş süresi boyunca askeri gücün simgelerinden biri haline gelmiştir. Nükleer enerjinin sağladığı itki(etki) gücü ile uzun menzilli seyir füzeleri, denizaltıları günümüz döneminde en etkili silah haline getirdi.

Günümüzde nükleer tahrikli denizaltıya sahip olan 6 ülke bulunmaktadır. Bu ülkeler;

  • ABD
  • Çin
  • İngiltere
  • Fransa
  • Hindistan
  • Rusya
Normalleşme zirvesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına Suriye'den olumlu adım: 2011 öncesine dönmeliyiz Normalleşme zirvesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına Suriye'den olumlu adım: 2011 öncesine... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE NÜKLEER ENERJİ KULLANAN ÜLKELER ARASINA GİRECEK

Akkuyu Nükleer Santrali'nin hizmete girmesi ile birlikte, nükleer enerji kullanan ülkeler arasında Türkiye'de yerini kısa bir zaman içerisinde alarak, askeri tüm sektörlerde nükleer enerjiye yönelik tecrübelerini artıracak.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin hizmete girmesi ile birlikte Türkiye'nin orta vadedeki planlarından olan milli nükleer tahrikli denizaltı programı açısından önemli gelişmeler yaşanacak.

Atmaca füzesi(sol), Gezgin füzesi(sağ)

Dağın zirvesinde gizemli mumya! 22 yıl önce kaybolan dağcı olduğu düşünülüyor Dağın zirvesinde gizemli mumya! 22 yıl önce kaybolan dağcı olduğu... Haberi Görüntüle

ATMACA VE GEZGİN FÜZELERİ İLE DENİZALTILAR GÜÇLENECEK

Türk Deniz Kuvvetleri için kritik önem taşıyan nükleer denizaltıya geçişte, milli ağır torpido AKYA ile beraberinde ATMACA ve GEZGİN seyir füzelerinin denizaltılarımıza entegre edilme projesi Türk denizaltılarının gücüne güç katarak, dünyanın en etkili silahlarından biri olacağı öngörülüyor.

Türkiye'nin nükleer enerjiye geçişinden sonra Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait denizaltılara Türk yapımı ATMACA ile GEZGİN füzelerinin entegre edilmesi halinde, denizaltıların Türkiye için önemli bir yere sahip olacağı öngörülmektedir.

Atmaca, ROKETSAN tarafından geliştirilmekte olan azami olarak 220–280 km menzilli gemisavar ve/veya seyir füzesi

24 Temmuz mazota indirim mi yapılacak? Bu gece motorine indirim gelecek mi? 24 Temmuz mazota indirim mi yapılacak? Bu gece motorine indirim... Haberi Görüntüle

TÜRK DENİZ KUVVETLERİ'NDE ATMACA DÖNÜŞÜMÜ BAŞLAMIŞTI

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın gemisavar füze ihtiyacını karşılamak için ATMACA Güdümlü Mermi G/M Projesi, 2009 yılında başlatılmıştı. Bu kapsamda ROKETSAN ana yükleniciliğinde geliştirilen Aktif Radar Arayıcı Başlığa (AR) sahip 250+ kilometre menzilli ATMACA Gemisavar Füzesi, detaylı test faaliyetlerinin ardından 2019 Kasım ayında TCG KINALIADA (F-514) Korveti’nden ilk kez ateşlenerek, Türk Donanması envanterine giriş yapmıştı.

BYD Seal U DM-i Hibrit 2024 fiyatı | Temmuz-Ağustos BYD fiyat listesi BYD Seal U DM-i Hibrit 2024 fiyatı | Temmuz-Ağustos BYD... Haberi Görüntüle

GEZGİN SEYİR FÜZESİ'NİN MENZİLİ EN AZ 850 KM OLACAK

GEZGİN, ROKETSAN ve TÜBİTAK SAGE tarafından üretilen, Türkiye'nin ilk milli seyir füzesidir. Türkiye'nin gizli savunma projelerinden biri olan GEZGİN seyir füzesinin motorunu tasarlayan Kale Arge şirketi, milli füze üzerinde yeni bir teknolojinin denendiğini ifade etti.

GEZGİN füzesinin ilk etapta en az 850 kilometrelik menzilinin olması bekleniyor. TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen milli füze hakkında SAGE Müdürü Gürcan Okumuş geçtiğimiz mart ayında şunu söylemişti:

''GEZGİN'de çalışmalar başarılı bir şekilde devam ediyor. Projede çok önemli safhaları aştık. GEZGİN projesi bittiği zaman GÖKHAN gibi çığır açıcı teknolojilere sahip ve eş değeri olmayan bir füze sistemi ortaya çıkacak''

Habere Tepki Ver

22

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading