Yandex Metrica

Suudi Arabistan'dan flaş Baykar Teknoloji hamlesi: Türk İHA'larının yerelleştirilmesi için teklif yaptılar

Suudi Arabistan'dan flaş Baykar Teknoloji hamlesi: Türk İHA'larının yerelleştirilmesi için teklif yaptılar

Suudi Arabistan, farklı tipte insansız hava araçlarının (İHA) geliştirilmesini başlatmak için Bayraktar TB2 ve Bayraktar Akıncı TİHA gibi yüksek teknoloji ürünü SİHA'ları da üreten Baykar Teknoloji ile görüşüyor.

Savunma

08.02.2024, 14:20

Suudi Arabistan birkaç yıldır kara, hava ve deniz sektörlerinde yerel olarak farklı türde askeri ve güvenlik teçhizatı geliştirmek ve üretmek amacıyla savunma sanayisini modernize etmek için bir program başlattı.

Suudi Arabistan,  bu program kapsamında 2030 yılına kadar askeri teçhizat harcamalarının yüzde 50'sinden fazlasını yerelleştirmek istiyor.

Katı ya da sıvı patlayıcıyı tespit eden süper tarama cihazı Türkiye'yi bir konuda daha bağımsızlaştırdı Katı ya da sıvı patlayıcıyı tespit eden süper tarama cihazı... Haberi Görüntüle

BAYKAR TEKNOLOJİ İLE GÖRÜŞÜYORLAR

Bu konuda attığı adımlarını hızlandıran Suudi Arabistan, Bayraktar TB2 ve Bayraktar Akıncı TİHA gibi yüksek teknoloji ürünü İHA/SİHA sistemlerini üreten Baykar ile görüşmelere başladı. 

Suudi Arabistan ile Baykar Teknololoji, yapılan görüşmeye dair detaylı bilgi vermese de yakın zamanda anlaşmaların resmiyete dökülmesi hedefleniyor.

Kaynak: Army Recognition

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading