Yandex Metrica

SİHA'dan nefret edenler grubuna Şaban Sevinç de eklendi: 'Bunlar hep propaganda' deyince Abdullah Ağar devreye girdi

SİHA'dan nefret edenler grubuna Şaban Sevinç de eklendi: 'Bunlar hep propaganda' deyince Abdullah Ağar devreye girdi

Dünyanın şapka çıkarttığı Türk SİHA teknolojisini küçümseyenler kervanına Ali Babacan, Merdan Yanardağ ve Sezgin Tanrıkulu'nun ardından CHP'li gazeteci Şaban Sevinç de eklendi. Rakamsal gerçeklere bile "Bunlar propaganda" diyerek itiraz eden Sevinç'e SİHA'ların önemini Abdullah Ağar anlattı.

Savunma

26.04.2024, 13:18

Türk mühendislerince üretilmiş silahlı insansız hava araçlarını son hedef alan isim Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç oldu. Savunma sanayiindeki gelişmelerin AK Parti'nin başarısı gibi gösterilmesinden rahatsızlık duyduğunu ifade eden CHP'li gazeteci, Türk SİHA'larının gerek Karabağ gerekse terörle mücadeledeki başarılarını küçümsemeye çalıştı. 

Savunma sanayiindeki her gelişmenin Yunan haber sitelerinde duyurulduğu hatırlatılınca "Bunlar propaganda" diyen Sevinç, Kardak Krizi'nden sonra Ege'deki 18 adanın Atina güçlerince işgal edildiğini ve Ankara'nın buna mukabil hiçbir şey yapmadığını ileri sürdü. 

Savunma sanayiindeki gelişmeleri küçümsemeye çalışan CHP'li gazeteci Şaban Sevinç, daha önce KIZILELMA'ya 'maket' diyen İsa İlyasoğlu isimli kişiyi yayına almış ve bir anda Türkiye'nin alay konusu olmuştu

Haber Global'de Saynur Tezel'in sunduğu Kayıt Altında programının konuklarından Siyasal İletişim Uzmanı Ferhat Murat, Şaban Sevinç'in itirazlarına savunma sanayii bütçe ve proje rakamlarında 2002-2022 yılları arasındaki farklarla cevap verdi. 

İhracat, bütçe ve proje sayısının katlanarak arttığı gerçeğini de "Bunlar propaganda" diye yorumlayan Şaban Sevinç, stüdyonun bir anda buz kesmesine neden oldu. 

SİHA'ların cephe hattında oluşturduğu etkiyi ve güvenlik güçleri için ne anlama geldiğini Güvenlik ve Terör Uzmanı Abdullah Ağar, Şaban Sevinç'e örneklerle anlattı.

Mahmut Akşit'ten bomba mesajlar: 13 kişilik hakem heyeti KAAN motorunu seçti! Gençler bilimadamı gibi çalışıyor Mahmut Akşit'ten bomba mesajlar: 13 kişilik hakem heyeti KAAN motorunu... Haberi Görüntüle

BİR SİHA BİR KOMANDO TABURU ÖLÇEĞİNDE  

"Burada bir gerçek var. Mehmetçiğin kanının akmasına engel olan bir kuvvet çarpanı var. Bir Bayraktar TB2 SİHA, bir adet komando taburu seviyesinde kuvvet çarpanına karşılık geliyor. Bu ne demek? Siz bir komando taburu göndermek ve onların canını tehlikeye atmak yerine hiçbir riske katlanmadan bir SİHA göndererek operasyon yapıyorsunuz. Bu aracı kaybettiğiniz zaman da sadece para kaybetmiş oluyorsunuz, can kaybetmiyorsunuz. 

Ayrıca PKK'nın Türkiye içerisinde belinin kırılmasında muazzam bir rol oynadı SİHA'lar. Hem keşif çalışmalarında hem de vuruş kabiliyeti bakımından. Şu an dağdaki PKK'lıların sayısı çok azalmışsa bunda SİHA'lar etkilidir. SİHA'lar Suriye ve Irak'taki operasyonlarda bize muazzam bir katkı sağladı. Sadece Milli İstihbarat Teşkilatı'nın yapmış olduğu hava akınlarında 90'dan fazla üst düzey PKK'lı etkisizleştirildi. Her biri kendi içerisinde bir etki odaklı harekâttır...

Bunlar PKK üzerinde yıkıcı bir stratejik etki oluşturdu. Bu ortaya konulanlar hakkında 'bunlar olmadı' diyemezsiniz, bu bir gerçeklik. SİHA'lar sadece Karabağ'da değil Libya savaşında da son derece etkili bri rol oynadı. Ayrıca Ukrayna'da Rus kuşatmasının kırılmasında, konvoyların tahribiyle birlikte Kiev'in düşmesine engel oldular." 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading