Yandex Metrica

Selçuk Bayraktar, İran operasyonunu anlattı: Bunu AKINCI'dan başka hiçbir İHA yapamazdı

Selçuk Bayraktar, İran operasyonunu anlattı: Bunu AKINCI'dan başka hiçbir İHA yapamazdı

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazını kısa sürede tespit eden AKINCI TİHA'nın başarılı operasyonunu anlattı. 

Savunma

22.05.2024, 01:08

İran'da Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile birlikte 9 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan helikopter kazası, ölümleri olduğu kadar Türk SİHA'larını da dünya gündemine taşıdı. 

Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunan Baykar yapımı AKINCI, Tahran yönetiminin talebi üzerine kaza bölgesine gönderildi ve helikopterin düştüğü yer 1,5 saat içerisinde tespit edildi. 

Selçuk Bayraktar

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, dünyanın ilgiyle takip ettiği operasyonun detaylarını anlattı. 

Bezmialem Vakıf Üniversitesinde düzenlenen Sağlık Bilimleri ve Teknoloji Zirvesi'nde konuşan Bayraktar, "En olumsuz koşullarda, en zorlu şartlarda hiç gidilmeyecek yere Türk mühendislerinin, Türk evlatlarının geliştirdiği insansız hava araçları gitti ve çok önemli bir göreve imzasını attı" dedi. 

TEI Genel Müdürü TJ300'ü böyle anlattı: Yakıtı koyarsan füzeyi 2 bin kilometreye uçurur TEI Genel Müdürü TJ300'ü böyle anlattı: Yakıtı koyarsan füzeyi 2... Haberi Görüntüle

AKINCI DERİN VADİNİN İÇİNDE UÇTU

Tüm dünyaya damga vuran bir operasyon gerçekleştirildiğini kaydeden Bayraktar, şunları söyledi:

"Derin vadiler vardı. O vadinin içine girdiğinizde görüntü alabiliyorsunuz. 

Vadinin arasında manevra yaparak uçmak zorunda kaldı. Hiçbir İHA bunu yapmaz, insanlı araçlar da yapmaz. 

Bölgede 260 km'ye yakın rüzgar vardı. Kar, tipi, her türlü olumsuz hava şartları geçerliydi. 

AKINCI o kadar yoğun hava muhalefetinin olduğu şartlarda vadinin içerisine girerek bu görevi gerçekleştirdi. 

Bunu o şartlarda dünyada gerçekleştirecek tek İHA herhalde AKINCI'dır." 

"Çok zorlu meteorolojik şartlar bulunduğundan ötürü teknik anlamda destek istendi. Hem Batman hem Van hem de Azerbaycan'daki arkadaşlarımızla ekip halinde çalıştı. 

Türk Silahlı Kuvvetleri dünyaya örnek bir operasyon gerçekleştirdi. AKINCI yeteneğinde bir insansız hava aracına sahip başka bir kuvvet bu operasyonu bu ölçekte yapmayı başaramazdı. 

Halihazırda görevde olan silahlı bir AKINCI hemen hızlıca yönlendirildi. Bildiğim kadarıyla İran bunu istemeyince hemen diğeri hazır edilip çok kısa sürede oraya sevk edildi. Bizim milletimizin manevi gücünün yanında maddi gücünün de ne olduğunu herkes görmüş oldu. 

Bu anlamda bu ülkenin bir mühendis evladı olarak hem Türk Silahlı Kuvvetlerimizle hem de mühendis kardeşlerimizle iftihar ettiğimi söyleyebilirim. Sabaha kadar ekiplerimiz TSK ekipleriyle birlikte büyük bir özveriyle çalıştı." 

Vecihi Hürkuş'u kederden öldürdüler: Amerikan mandacılarının ilk kurbanı acılar içinde can verdi Vecihi Hürkuş'u kederden öldürdüler: Amerikan mandacılarının ilk kurbanı acılar içinde... Haberi Görüntüle

KIZILELMA SERİ ÜRETİM VERSİYONU UÇACAK

Baykar'ın 15 yılda kendi sınıfında dünyanın 1 numarası olacak insansız hava araçlarını geliştirdiğine dikkati çeken Bayraktar, "Bayraktar TB2 dünyada en fazla ülkeye ihraç edilen, en yüksek performansı en düşük maliyetle veren insansız hava aracı oldu" dedi.

Bayraktar, Baykar bünyesinde tüm projeleri kendi öz kaynaklarıyla geliştirdiklerine değinerek, şunları kaydetti:

"Böyle bir teknoloji şirketi Türkiye'de ve dünyada yok. Teknoloji aleminde ancak buluş yapan firmalarda bunu görebilirsiniz. 

Dünya teknoloji tekellerinde bile görülemeyecek bir şey. Bayraktar KIZILELMA, 2022'de milletimize söz verdiğimizden yaklaşık 1 sene kadar önce ilk uçuşunu gerçekleştirdi. 

KIZIELMA, tüm dünyada havacılıkta gittiği yeri temsil ediyor. Yaklaşık 1-2 ay içinde üretim prototipleri ve versiyonunu uçurmaya başlayacağız. 

Bu yıl 3 adet KIZILELMA'yı üretmiş olacağız ve önümüzdeki yıllarda da daha yüksek adet seri üretime geçmiş olacak. Şu anda son entegrasyon çalışmaları devam ediyor."

İnsansız savaş uçağı KIZILELMA

 

Habere Tepki Ver

19

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading