Yandex Metrica

Rusya'nın füzesi bitiyor mu? ABD'ye göre Moskova 'akıllı bomba' sıkıntısı yaşıyor

Rusya'nın füzesi bitiyor mu? ABD'ye göre Moskova 'akıllı bomba' sıkıntısı yaşıyor

Ukrayna işgali sırasında Rusya o kadar yoğun seyir füzesi kullandı ki, cephaneliklerde bu mühimmatın tükenmek üzere olduğu iddia ediliyor. ABD ordusunun bu söylemini yalanlamak için Moskova seyir füzelerine ilişkin yeni görüntü yayınladı.

Savunma

21.05.2024, 01:02

Rusya, 24 Şubat'tan bu yana Ukrayna topraklarına uçaktan ve kara konuşlu lançerlerden fırlattığı pek çok füzeyle saldırıda bulundu. Topçu roketleri ve top atışları dışında Ukrayna hedeflerine şimdiye dek 1200'den fazla seyir füzesi fırlatıldığı düşünülüyor. Yüksek vuruş hassasiyetine sahip 'akıllı' füzelerin bu denli yüksek miktarda kullanımı Rusya'yı seyir füzeleri konusunda sıkıntıya sokmuş olabilir. Zira cephaneler hızla boşalıyor.

ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) üst düzey bir yetkili, önceki gün gazetecilere yaptığı açıklamada, "Hassas güdümlü mühimmatlarla ilgili bazı envanter sorunlarıyla yüzleşmeye başladıklarını düşünüyoruz. Rusya bu nedenle 'aptal bombalar'ı daha çok kullanmaya başladı" dedi. 

Lazer silahına şimdi raytop ekleniyor: Hiper hızlı mermi saatte 9 bin kilometre sürate ulaştı Lazer silahına şimdi raytop ekleniyor: Hiper hızlı mermi saatte 9... Haberi Görüntüle

APTAL BOMBALAR SİVİL ÖLÜMLERİ ARTIRDI

Pentagon yetkilisine göre, Rusya'nın seyir füzelerindeki azalmadan ötürü nokta vuruş hassasiyeti zayıf olan klasik balistik füzeler ve topçu roketlerine daha yönelmesi, bu mühimmatın sık sık sivil yerleşimlere de zarar vermesinden ötürü Ukrayna'da sivil ölümlerin artmasına yol açtı. 

Washington'a göre Rusya'nın daha savaşın başında hipersonik füzeleri ateşlemesi de stratejik açıdan hatalı bir 'gösteri'den ibaret. Sözkonusu iddiaların giderek yaygınlaşmasıyla birlikte Moskova, batıya bir cevap olarak seyir füzelerini ateşlediği görüntülere daha fazla yer vermeye başladı. 

İngilizler 6. nesil uçaktan vazgeçiyor: Rusya ile savaşa gireceğiz, TEMPEST'in sırası mı! İngilizler 6. nesil uçaktan vazgeçiyor: Rusya ile savaşa gireceğiz, TEMPEST'in... Haberi Görüntüle

RUSYA YENİ GÖRÜNTÜYLE CEVAP VERDİ

Rusya Savunma Bakanlığı'nın yayınladığı son görüntüler, Ukrayna açıklarında konuşlu savaş gemilerinden 'Kalibr' ve 'Oniks' adlı seyir füzelerinin ateşlendiğini gösteriyor. Moskova, bu füzelerle Ukrayna'daki askeri tesisleri başarıyla vurduklarını iddia etti. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading