Yandex Metrica

Rusya için büyük adım: Orion İHA'yı silahlı hale getirdiler

Rusya için büyük adım: Orion İHA'yı silahlı hale getirdiler

Bayraktar TB2'ler Rusya için hem cephede hem de ihracat pazarında büyük bir kabus oldu. SİHA teknolojisinde ilerlemek isteyen Moskova, Orion İHA'sına füze takmayı başardı.

Savunma

27.04.2024, 19:29

Libya, Azerbaycan ve Suriye'deki hava savunma sistemleri Türk SİHA'larınca imha edilen Rusya, insansız teknolojideki yeteneklerini artırma çabası içine girdi. Savaş alanındaki başarısıyla 'Pantsir katili', 'S-300 avcısı' olarak nam salan Bayraktar TB2, Moskova'nın ana hedefi haline geldi. Bu doğrultuda Ruslar, Libya ve Suriye'de uzun süredir kullandıkları Orion adlı insansız hava aracını silahlandırmayı başardı. 

Orion-E adı verilen SİHA'ların Bayraktar TB2'lere karşı geliştirildiği iddia ediliyor. Rus haber ajansları, Orion-E için "Bayraktar'ın katili olacak" yorumunda bulunuyor. 

Suriye'de muhaliflerce pek çok kez düşürülen Orion tipi hava araçlarının Bayraktar'a hangi konuda rakip olacağı merak konusu. Zira Orion-E'nin üzerine takılan mini mühimmatın bir 'hava-hava füzesi' olmadığı, bu nedenle Orion'un havada TB2'yi düşüremeyeceği belirtiliyor. 

Rusya'nın Bayraktar TB2'yi düşürmekten çok, Türk SİHA'larının ulaştığı ihracat başarısından pay kapma uğraşında olduğu kaydediliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading