Yandex Metrica

Sitede Ara

Rus medyası: Ukrayna'nın elinde ancak bir düzine Bayraktar TB2 kaldı

Rus medyası: Ukrayna'nın elinde ancak bir düzine Bayraktar TB2 kaldı

Rus yayın organları, Ukrayna ordusunun elinde az sayıda Bayraktar TB2 kaldığı iddiasını sevinç içinde duyurdu.

Savunma

23.01.2024, 19:19

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş ülkenin doğusunda Severodonetsk çevresinde yoğunlaşırken Rusça yayın yapan çok sayıda internet sitesinde 'Bayraktar' iddiası dolaşıyor. Doğru olup olmadığı henüz meçhûl durumdaki iddiaya göre Ukrayna ordusunun elinde Bayraktar TB2 SİHA'larından sadece bir düzine kaldı ve bu ülkeye Türkiye'den 3 haftadır SİHA sevkiyatı gerçekleşmedi.

Yabancı bazı analistlere dayandırılan haberlerde Türkiye'nin Ukrayna'ya yeni TB2 filosu göndermediğine kanıt olarak ise enteresan bir veri ortaya konuldu: Ruslara göre, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinden Ukrayna'ya doğru herhangi bir kargo uçağı havalanmadı ve bu durum, TB2'lerin Kiev'e gönderilmediğinin ispatı niteliğinde. 

Kiev'e yeni parti SİHA gönderilmediğine diğer bir delil olarak ise Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'ye yönelik yeni harekât hazırlığı gösteriliyor. Rus medyası, PKK/YPG'yi hedefleyen operasyonlarda Türk ordusunun çok sayıda SİHA'ya ihtiyaç duyacağını ve TB2 üreten tesislerin bu nedenle tamamen iç pazara yönlendirdiğini savunuyor.

Dünyaca ünlü Youtube kanalı KAAN ile KF-21'i karşılaştırdı: Bu savaş uçağı yok satacak Dünyaca ünlü Youtube kanalı KAAN ile KF-21'i karşılaştırdı: Bu savaş... Haberi Görüntüle

SON TESLİMAT NİSAN AYINDAYDI

Ortaya sürülmüş oldukça zayıf nitelikteki kanıtlarla Ukrayna ordusunun bundan böyle 'Bayraktarsız' kalacağını ileri üren Ruslar, sözkonusu iddiayı sevinç içinde paylaşıyor. 24 Şubat'tan beri devam eden Rus işgali süresince TB2'lerin 800'den fazla operasyona tek başına imza attığı biliniyor. Cephede Rus ordusunun canını çok yakan TB2'lerden kaçının düşürüldüğü ve Kiev envanterinde şu anda kaç adet SİHA kaldığı meçhûl. 

Ukrayna'ya yönelik basına yansıyan son SİHA teslimatı geçtiğimiz nisan ayında gerçekleşmiş ve Kiev'e 16 adet Bayraktar TB2 teslim edilmişti. Amerikan medyası o günlerde, Ukrayna ordusu envanterinde 30'dan fazla TB2 SİHA bulunduğunu iddia ediyordu. Aradan geçen süre içerisinde TB2'ler özellikle Yılan Adası ve Donetsk'te çok sayıda operasyona imza attı. Rus ordusu ise Bayraktar TB2'leri hangarda imha etmek için özellikle Odessa'yı ağır biçimde bombaladı. 

Türk SİHA'larının Ukrayna cephesinde bundan sonraki serencamına Kiev ile Ankara arasındaki temaslar yön verecek. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading