Yandex Metrica

DOLAR

32.99

%-0 expand_less

EURO

35.80

%-0.3 expand_more

ALTIN

2528.50

%0 expand_less

BIST

10889.48

%0.17 expand_less

BTC ($)

67762.39

%0.45 expand_less

ROKETSAN'dan yeni başarı! Füzeler için artık menzil konuşulmayacak!

ROKETSAN'dan yeni başarı! Füzeler için artık menzil konuşulmayacak!

Roket, füze ve mühimmat alanlarında Türkiye'nin dünya çapındaki önemli oyuncusu Roketsan, yurt içi ve dışındaki teslimatlar ile özgün geliştirme projeleriyle yoğun bir yıl geçirmeye devam ediyor. ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, füzeler için artık menzil konuşulmayacağını belirterek "Hibrit arayıcı başlığı,sürü kabiliyeti, milli seyrüsefer ile güdüm yeteneği, EH unsurları,manevra yeteneği ile sahadaki vuruş etkinliği en önemli unsurlar." diye ifade etti.

Savunma

21.05.2024, 22:44

ROKETSAN, milli olarak geliştirdiği füze ve mühimmatlarla yakaladığı başarılarıyla adından söz ettiriyor. Var olan başarısını sürdürebilmek için her gün yeni teknolojilerle karşımıza çıkan ROKETSAN, yerli füzelerle ilgili yeni bir gelişmenin müjdesini verdi. Sosyal medya adresinden açıklamada bulunan ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, Roket teknolojilerinde katı yakıt /sıvı yakıt Teknolojilerini tamamen çözmüş durumdayız. Füzelerimiz için artık menzil konuşmuyoruz. Hibrit arayıcı başlığı,sürü kabiliyeti, milli seyrüsefer ile güdüm yeteneği, EH unsurları,manevra yeteneği ile sahadaki vuruş etkinliği en önemli unsurlar."dedi. 

TEI Genel Müdürü TJ300'ü böyle anlattı: Yakıtı koyarsan füzeyi 2 bin kilometreye uçurur TEI Genel Müdürü TJ300'ü böyle anlattı: Yakıtı koyarsan füzeyi 2... Haberi Görüntüle

"BU TEKNOLOJİYİ HİÇ BİR ÜLKEDE BULAMAZSINIZ"

Murat Ekinci ROKETSA'nın çalışmaları ve füzelerle ilgili yeni gelişmleri şu şekilde açıkladı; 

Füzede en önemli teknoloji, GPS olmadan kendi Navigasyon sistemimizle hedefi bulabilmesidir.Bu teknolojiyi hiç bir ülkeden alamazsınız. Füzelerimiz için artık menzil konuşmuyoruz.  Hibrit arayıcı başlığı,sürü kabiliyeti, milli seyrüsefer ile güdüm yeteneği, EH unsurları,manevra yeteneği ile sahadaki vuruş etkinliği en önemli unsurlar. Gökhan füzesiyle, ROKETSAN katı yakıt Ramjet teknolojisini, SAGE TÜBİTAK ise Sıvı yakıt Ramjet teknolojisini çalışıyor.

Vecihi Hürkuş'u kederden öldürdüler: Amerikan mandacılarının ilk kurbanı acılar içinde can verdi Vecihi Hürkuş'u kederden öldürdüler: Amerikan mandacılarının ilk kurbanı acılar içinde... Haberi Görüntüle

"SIVI YAKITLI MOTORLAR TAMAMEN YERLİ"

MUFS sistemindeki sıvı yakıtlı motorların tamamen milli olduğunu ifade eden  ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, "Yıl sonunda söz verdik, 100 kg'lık uyduyu  300 km'lik yörüngeye yerleştireceğiz. Sonrasında kendi fırlatma merkezimizden Star link uydularının olduğu 550 km irtifaya uydularımızı çıkarmayı hedefliyoruz.Yıl sonuna doğru uzaya yeni bir atış yapmayı planllıyoruz" açıklamasında bulundu. 

Müjde Londra'dan geldi: GÖKBEY, HÜRJET ve HÜRKUŞ'a ilgi yoğun, AKSUNGUR çok iyi satıyor Müjde Londra'dan geldi: GÖKBEY, HÜRJET ve HÜRKUŞ'a ilgi yoğun, AKSUNGUR... Haberi Görüntüle

ROKETSAN 35 YILLIK KAPASİTESİNİ İKİYE KATLAYACAK

Roketsan 2024 yılı içerisinde 35 yıllık kapasitesini en az ikiye katlamış olacağını bildiren Murat İkinci, "SR-1 Sonda Roketi’nin ardından  Roketsan, ‘ŞİMŞEK Fırlatma Aracı’ için çalışmalara devam edecek. 400 kg ağırlığında faydalı yüke sahip olacak ŞİMŞEK-1 Fırlatma Aracı ile 2027 yılında hedef 550 km. ŞİMŞEK-1’in ardından da daha üstün yeteneklere sahip ŞİMŞEK-2 gelecek. 40'a kadar henüz açıklamadığımız ürünümüz var." diyerek ROKETSAN'ın başarılarını bir kez daha hatırlattı. 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading